Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arkadia1991

gluten - prosze pomozcie ..!!!!!

Polecane posty

Gość arkadia1991

Witam ! moj syn tydzien temu skonczyl 6 miesiecy .Od 3 dni podaje mu kaszke manne z bobovity od 6 miesiaca (.jest ona z glutenem ) ucieszylam sie , bo myslalam , ze jest dostosowana do tego jakie sa zapotrzebowania na wprowadzanie glutenu , czyli 130 gram wody 4- 5 lyzeczek (50gram) kaszki manny i tak podaje od 3 dni .Tak teraz z kolezanka rozmawiam i ona twierdzi ze to za duzo .Juz nie rozumiem nic .

Gość arkadia1991
jw

Gość ooooo jestem jaka jestem
spokojnie wystarczy, moja córka ma 6,5 mc a jeszcze jej nie wprowadziłam glutenu i tragedia się nie dzieje, mam zamiar dodawać to mleka miarkę jedną na początek kaszki z glutenem. Najlepiej zapytaj pediatry, ale moim zdaniem dajesz wystarczającą ilość :)

Gość arkadia1991
bardzo serdecznie prosze o pomoc , bo naprawde teraz to nie wiem kompletnie co robic

Gość ło ludzie ludzie
A z lekarzem tego wprowadzania glutenu nie konsultowałaś? jak się wprowadza to się daje jedną łyżeczkę płaską przez kilka tygodni. To co jest napisane na opakowaniu to jest dla dzieci, które gluten mają wprowadzony już.

Gość arkadia1991
no tak ale ja sie boje ze daje za duzo nie za malo .Ty piszesz ze bd dawala jedna miarke do mleka a ja daje 5 bez mleka bo to juz w sobie ma mleko

Gość basiunia_28
Hej! Ja podaje juz prawie dwa miesiace, mój synek 7 skonczyl 7 miesiecy, ale dodaje do zupki - kolo 120gram - łyżeczkę byłskawicznej kaszy manny - tak zaleciła lekarka. Pozdrawiam

Gość arkadia1991
no nie konsultowalam nawet nie pomyslalam aby takie cos konsultowac ;-)

Gość arkadia1991
to nie wiem przerwac teraz dawanie tej kaszki czy moze dawac jedna lyzke do zupki hmmmm i jak dlugo jestem zielona w tym temacie

Gość basiunia_28
Ostatnio rozmawiałam ze znajomą - ona ma juz 3 letnie dziecko i nie wprowadzała wogóle glutenu tak jak piszą, i dziecko na nic nie ma uczulenia i nic się nie dzieje

Gość basiunia_28
Lekarka mi mówiła ,że dwa miesiące, a w czwartek ide na kotrole to sie podpytam co potem, bo wszedzie pisza inaczej.

Gość arkadia1991
a jak za duzo glutenu sie daje to sa niemipe skutki no ale 3-4 dni to chyba nic nie powinno sie stac

Gość arkadia1991
up up

Gość arkadia1991
bylam dzis u pediatry i ona twierdzi ze nie musze zadnego wprowadzania tylko moge normalnie dawac te 5 lyzeczek na 130 ml ale raz dziennie zdziwila mnie sama juz nie wiem co myslec

Gość ooooo jestem jaka jestem
a ja daje płaską łyżeczkę do mleka. pediatra mi powiedziała, żeby nie dawać kaszek glutenowych tylko bezglutenowe.