Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oh karol

Problem z alimentami i moją drugą miłościa

Polecane posty

Gość robinsonowna
Czym trzeba byc zeby popierac fakt ze ojciec wypiera sie swojego dziecka? Ze nie chce placic?

Powinien obniżyć na tamtą trójkę!!!!! Bo mu się rodzina powiększa!!!! Sąd na pewno obniży!!!!

Gość robinsonowna
Powinien brac sie do pracy a nie jeczec ze mu brakuje. Obnizyc ?a co nagle dzieci mniej jedza?nie rosna?

A jak w pełnej rodzinie przybywa nowe dziecko to rodzic w pracy dostaje automatyczną podwyżkę? Nie trzeba sobie troszkę przeorganizować wydatki by starczyło dla kolejnego. I tu tak samo. Nowy braciszek lub siostrzyczka na tamte MNIEJ! Prosta matematyka.

Gość kajka.najka
Kobieto jak dla mnie to ty możesz nawet mieć piątke.Tylko nie ciesz się tak tą osiemnastką bo uczyć można się długo.Jak już będziesz mieć domek dobre auto,wakacje na hawajach zapewnione to będziesz starą babą która na wywiadwkę pójdzie o lasce hehe.Nic nie wiesz o dzieciach o ich wychowaniu o tym ile kosztują a uważasz się za znawcę.Tu kobieta ma troje dzieci alimenty może po.żałosne 3 stówy ale to przecież nic bo można by coś zabrać bo dwóch durniów umoczyło i nie wie co dalej.Przecież od początku było wiadomo że jak sierocie zostaje 5 stów to ciąża nie spowoduje że mu więcej zostanie.I nie spowoduje czwarte dziecko że perwsza trójka wyparuje.Zabawne jest to.twoje zaprzeczanie samej sobie pani xxx bo gdzie indziej piszesz jak ci bardzo źle że nie masz dziecka i jak to przeżywasz że inna kobieta je ma.A tu teraz że dom tamto siamto kogo próbujesz oszukać...

A gdzie tu ktos napisal ze on nie ma placic? Matko... czytacie ten temat czy tak sobie z d*** za przeproszeniem, posty wklejacie?

Gość kajka.najka
Tylko w pełnej rodzinie o posiadaniu dzieci decydują dwie strony w tym wypadku jedna strona zadecydowała???To może jak była urodzi dziecko innemu panu dziecko to pan dołoży w myśl tego że jej kasa się nie mnoży.Obca osoba ma być zmuszona by swoim dzieciom od buzi odjąć bo oni mają ochotę na dzieci...Żenada..

Ma głupią matkę więc skończy szkołę 17 góra 18. A z dzieckiem. Poczekam jeszcze chwile. Pocieszymy się jeszcze trochę życiem we dwoje. A to dziecko- chciałam mieć ze względu na tamto dziecko. Nie zdajecie sobie sprawy że tamtemu byłoby lepiej. Nic by mu nie ubyło. A pewnie przybyło. Bo jak bym się zgodziła by do nas przyjeżdzało miało by więcej ojca. Mnie- bo ciągle się o mnie pyta.I fajne miejsce. A tak nie chce, być macochą nie będąc matką i tyle! A 79 to nie mój rocznik. Więc mam jeszcze czas zanim uschnę. A kajka jakoś tak- dajesz się strasznie podpuszczać!!!!!:)

CO? OSZ... A tam o 3 zdecydowali we 2. HAHAHA. TO ZWYKLE BABY MAJĄ PARCIE NA DZIECKO. I tam pewnie też tak było. Faceci nie znają się na kalendarzykach i miesiączkach. Pewnie zdecydował o 3 i zwiał. Dobre.

A tamta obca-druga Pani ma odjąć swojemu bo poprzednia zaraz poleci po więcej!!!!! Jeszcze raz- za pazerność zabrać tamtym. Nowe życie jest ważniejsze.

Gość kajka.najka
Byli razem czy osobno???Byli sypiali to ich wspólna decyzja.Tu była go do łóżka nie wcisnęła a teraz ma mu dać,ma zabrać dzieciom bo obca baba ma parcie na dziecko.Powiem.szczerze ją to gówno interesuje bo i niby co jej do tego.Ale jak zaczną kombinować by sięgać do jej kieszeni to im się czkawką odbije.Wielu było mądrych co to po obniżki polecieli a podwyżki dostali.Xxx czasem dzieci mądrych matek bywaj głupie i odwrotnie.Rodzic z fajnym domkiem i samochodem nie zawsze równa się mądry rodzic.

Gość kajka.najka
A to już sprawa tej nowej pani czy swojemu da czy nie.Jak zachodzę w ciążę z facetem mającym 5 stów to moja ciąża nie spowoduje rozmnożenia.A facet znając życie płaci może po 3 4 stówy i jego nie stać na kolejne dzieci.

Czyli co tamci spali ze sobą więc chciel i mają 3. A z tą nową spał i mają, ale to ona chciała? Czyli na siłę go wzieła. Tak napisałaś. Zaprzeczasz sobie! Wy poprostu musicie wszystko przeistoczyć tak by było wasze na wierzchu. Że nawet pirwsze dzieci często z wpadek to zawsze chciane. Inna wersja nie do przyjęcia. Ale z drugich związków świadome to parcie na dziecko wbrew facetowi. A teraz jak matka głupia to dziecko mądre- tak masz racje po tacie. I tacie strasznie zależało byśmy to my tworzyli rodzinę i uczyła się życia ode mnie. By nie skończyła jako nastolatka z brzuchem!!!!

To co ci piszę o zabieraniu to się nabijam. Przeczytaj mój 1 post do tego gościa. Łykasz jak pelikan.

Gość kajka.najka
Wiesz niektóre nastolatki z brzuchem są trzy razy mądrzejszymi matkami niż stare baby z wielką teoretyczną wiedzą i kasą.Cz są mądre po tatusiu hm polemizowała bym w temacie gdzie miał tą mądrość idąc z taką głupią do łóżka.Ja widzę ogromną różnicę w posiadaniu dzieci z facetem w jednej rodzinie a posiadaniu dzieci z facetem z takim obciążeniem i podejściem do życia.Ale ja widzę ty niekoniecznie.Dziecko zrobili mając tyle do dyspozycji niech teraz myślą co dalej.

Chyba mi nie powiesz że facet-młodzik chcący sobie pobzykać to każdy szuka mądrej i inteligentenej. Śmiech na sali. Ja też miałam inne pojęcie rodziny. I nie marzyłam od dziecka o takiej. Ale życie potoczyło się inaczej. Więc nie pisz jakbyś mnie znała i wiedziała co myślę. I nadal w zaparte. Jak grochem o ścianę. No tłumok i tyle. Ty to czytasz wybiórczo? I gubisz się w zeznaniach. Wy to macie tak- do byłych- porzuconych naginacie każdą prawdę i sytuacje, a inne kobiety są poprostu złe i już. I trzeba atakować.

A może mi powiesz jeszcze, że jesteś szczęśliwą mężatką z dziećmi. Pierwszą żoną pierwszego męża. I pewnie jeszcze byliście swoimi pierwszymi partnerami. A wasze małżeństwo to sielanka. I dlatego do 24 siedzisz na kafe i próbujesz na swój inteligenty sposób w zawiły sposób byle nie prosto z mostu mnie poniżać :)?

Gość Zmień pracę na lepiej płatną,
ewentualnie znajdź dodatkowe choćby pół etatu. Innego wyjścia nie masz. Dziecko to duży wydatek. Wiem, bo mam 3. Nie bój się , bo pierwsza żona nie dostanie podwyżki, gdyż twoja sytuacja uległa zmianie (kolejne dziecko na utrzymaniu). Twoja ,,nowa" nie powinna mieć pretensji, skoro znała prawdę o twojej sytuacji.

Gość Zmień pracę na lepiej płatną,
,,xxx79 Powinien obniżyć na tamtą trójkę!!!!! Bo mu się rodzina powiększa!!!! Sąd na pewno " Nie obniży, bo on pewnie 200-300zł płaci na dziecko,więc nie ma z czego obniżać.

Gość alimenciarz nr 6
pisze całkiem powaznie ..musisz zrobić 5 dziecko i alimentów nie trzeba placic..tak że strzelaj dalej..mi przy piatym umorzyli wszystkie ;)

Gość dziecioroby bez pieniędzy
Róbcie więcej dzieci. I niech te wasze dzieci zap...ają do szkoły boso i na głodnego. A może "bogatemu" dziecku pomidor wypadnie z kanapki - to sie twój dzieciak naje do syta, i jeszcze skórkę tobie przyniesie. Będziesz miał(a) na zagryche. Was się powinno utylizować: zmielić z otrębami i nakarmić świnie. Świnie sprzedać i kupić kartofle na zime.

Gość Byle nie byle
Wyobraz sobie ze sa tacy ktorzy sa ze soba np.38 lat sa swoimi pierwszymi ,maja 3dzieci ,teraz juz 3wnukow i sa szczesliwi . Bez zdrad,bez wymiany partnerow.

Gość zmarnowałeś zycie jednej
kobiety i co dalej ? marnujesz je kolejnej robisz bachora ! masz rozum ? dobrze ci tak nowe dziecko bedzie klepac biede , po co powołujesz na swiat człowieka w takich warunkach ? jakie ty masz wykształcenie ? ciekawa jestem wygląda na to ze nauka skończyła się na gimnazjum

Gość Historiapewnegodnia
Xxx79- uwazasz ze 3dzieci to przypadek?a to teraz to planowane i wyvzekiwane? uwazasz ze wszystkie dzieci z pierwszych malzenstw sa przypadkowe nieprzemyslane ?strasznie naiwna jestes.

Gość no wiesz co....
wy sie tak tu produkujecie a autor napisał 2 posty i zniknął hihihi

Gość zniknął frajer bo myslał
że znajdzie poklask na to jaki on biedny , odwaga cywilna

Gość wszyscy macie racje
powinien troche pomyslec a teraz partnerka w ciazy i mysli o sobie i dziecku aby zabezpieczyc byt a wie ze pieniedzy nie ma i nie bedzie - strs. Z drugiej strony jak wczesniej ktos madry pisal, kobieta wiedziala o bylej rodzinie i sytuacji finansowej wiec powinna pomyslec o sobie i zadnych dzieci z tym partnerem. myslenie nie boli..... a zmaganie sie z brakiem pieniedzy i patrzenie na cierpienie najblizych gdyz nie stac na podstawowe dobra - tak. szczerze wspolczuje wszystkim i nigdy nie zrozumiem podejscia a moze to ja jestem glupia i stara panna bez dziecka gdyz wiem, ze stac mnie na markowe cichy, pojsc co jakis czas do restauracji, isc na zakupy i wydac pieniadze na co mam ochote teraz ale nie STAC MNIE NA DZIECKO aby go GODNIE utrzymac i zabezpieczyc mu byt.

Gość wszyscy macie racje
nadmienie, ze jestem ta druga kobieta a z pierwszego malzenstwa maz ma 2 dzieci a my od lat mieszkamy razem i podjelam decyzje, ze ja nie chce dzieci z brku srodkow finansowych.

Historiapewnegodnia jeśli ja naiwana to ty głupia- przeczytaj mój pierwszy post do tego Pana- reszta- ostatnie były dla żartów w większości, bo wnerwiające są te niektóre teksty. Nieczytacie, niemyślicie, a dorabiacie jakieś głupie ideologie. A do ostatniego postu. Jeśli miała bym dwoje dzieci z byłym, to a)była bym z tym byłym, b)nie mając finansów na pewno nie miała bym dzieci z nowym partnerem i pewnie celowała bym w takiegio który już ma dziecko. Albo zarobiła bym by dać jemu, bo nie można kogoś ograbiać z pragnienia i posiadania własnego potomstwa jeśli ma się swoje a bierze się wolną/wolnego!!!

wszyscy macie racje- ciekawe czy jesteś tym kim mówisz i sama podjełaś taką decyzje. Może po prostu nie potrzebujesz mieć dzieci? Ciekawe czy ci sę nie odmieni. Ja znam dwa przypadki. Facet wziął kobietę z 3 dzieci i nie mieli swojego bo tamte małe, mąż zmarł itp.potem czyli teraz żałuje. Dzieci dorosłe, mówią do niego wujku. I chciał by mieć swoje a tak ma coś na wzór depresji i nie wygląda na szczśsliwego, ale jest za późno. Drugi przykład, znajoma miała córkę, samolubnie nie chciała kolejnego, nie obchodziło ją zdanie faceta. Córka zachorowałą na raka i zmarła. Ona depresja, on żal że nie ma swojego, a teraz jeszcze w ogóle nie ma. I wiecie co- powiesił się! To dwie prawdziwe historie! Nieznacie byłe Panie pojęcia empatia czy jej podobne. Ja umiem sobie wyobrazić jak facet mnie porzuca. Pewnie bym mu nie źle życie usłała różami. Tak jak wy. Ale czemu wy nie umiecie- NIE WIDZIAŁAM ANI JEDNEJ, POSTAWIĆ SIĘ W NASZYM POŁOŻENIU.