Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mamamama mama

Po ilu godz przy BRAKU POSTĘPU PORODU zrobili Wam cesarke??????

Polecane posty

Gość mama mamamama mama

mialam ciecie po 7 godz od odejscia wod. Zastanawiam sie czy nie za szybko, moja znajoma z tego samego powodu miala ciecie, tylko ze po prawie dobie. Jak to u \Was bylo?

Gość arkadia1991
a po.7 godz od odejscia wod jakie mialas to rozwarcie w ogole nie ppwiekszalo sie czy po prostu na pewnym cm stanelo w miejscu ?

Gość deretinka
u mnie po 16 godzinach

Gość Liliana 1982
po 16 godzinach

Gość arkadia1991
ja nie mialam cc prawie 6 godzin lezalam z rozwarciem 9 cm i niw chcialo przeskoxzyc na 10 cm abym zaczela rodzic .Ginekolog podczas obchodu pow ze jak przyjdzie nast razem tzn po cc na ktora idzie teraz i bedzie brak ppstepu to pomyslimy nad cc .Rodzilam ogolnie 16 godzin

Gość mama mamamama mama
rozwarcia mimo kroplowki cudow na kiju zero;)

Gość kalafiorowa
dwa tyg temu.. po 20 godz cesarka i to i tak juz na prosbe/błagania męża, bo ja z bólu wyłam straszliwie,i niemiałam swiadomosci co sie dzieje, a rozwarcia niebylo... do szpitala pojechałam bo wody zaczely odchodzic...

Gość Bambaryla147
Po odejsciu wod 22 godz naturalnie, wiec nie wiem dlaczego tak szybko u Was wykonali cc...

Gość aawerooo
dużo zależy od polityki szpitala ;)...są taki że bardzo szybko zapada decyzja o cc, nawet za szybko, a są takie, że za długo czekają z cc...no ale najlepiej to mieć lekarza prowadzącego ciążę w szpitalu i on wtedy dobrze się zajmie, z reguły przynajmniej tak jest.

Gość aawerooo
nie to że się chwalę, ale ja miałam taki fajny ;) poród, mimo że położna z dyżuru żadnego wynajmowania ;)...no ale miałam w tym szpitalu ginekologa prowadzącego i okazał się bardzo pomocny choćby w tym, że przyjeli mnie na porodową ;)

Gość aawerooo
szczerze współczuję takiego długie rodzenia sn i później w końcu cc...

Gość ytttttttttttttt
Trafilam na porodowke o 21. Cesarke zrobili mi o 9.40

Gość ja nie miałam cc
Po odejściu wód bóle zaczęły się po 6 godzinach a urodziłam po 12h sn.

Gość Mama po przejściach
Witam. Ja jestem szczęśliwą mamą 3 miesięcznej dziewczynki. U mnie było tak: Wody zaczęły mi się sączyć o 6tej rano, dostałam kroplówkę ale postępów porodu nie było, rozwarcie na opuszek czyli tyle prawie co nic i tak mnie trzymali a cesarkę zrobili po ponad 24 godzinach a dopiero po fakcie poinformowali mnie, że groziła wewnątrzmaciczna zamartwica płodu.. Co gorsze doszło do zakażenia wewnątrzmacicznego. Jestem pewna, że stało się to podczas cesarki bo jak zaczęły odchodzić mi wody to wskaźnik CRP miałam 4 a norma do 6 a po cesarce ja miałam 306 a mała ponad 50 i od razu zabierali ją na oddział intensywnej opieki medycznej dla noworodków. Przez to wszystko przeszłam depresje, nie miałam małej obok, nie mogłam jej odwiedzić bo była w innym mieście a ja sama byłam faszerowana chemiobiotykami by zbić u mnie i najgorsze to, że w szpitalu zwalali na mnie, że może przeziębienie etc ale dziwne, że przed zabiegiem było ok a po taki nagły wzrost..... Ale niunie mamy już ze sobą i na szczęście wszystko już jest dobrze..

Gość a ja mam inne zadnie
na drugi dzień