Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja corka ma 5 lat

Dziecko 5-letnie i komentarze innych

Polecane posty

Gość moja corka ma 5 lat

Mam corke, ktora za 2 miesiace skonczy 5 lat. I zewszad slysze komentarze, ze dobrze odzywiona, ale slysze w nich ironie i przytyk, ze mam pultasne niby dziecko. Nawet ostatnio kupowalam malej majtki, wzielam takie na 6-7 lat (te na 5 lat sa za ciasne) i sprzedawczyni chciala pomoc w wyborze, ja mowie, ze to dla 5-latka, to ta do mnie, ze niezlego pulpecika w domu mam. Nawet moja tesciowa gada, chociaz ona to akurat uwaza moje dziecko za powod do dumy-bo wnuk jej przyjaciol jest w tym samym wieku, ale jest nizszy i bardzo chudy. A ja nie uwazam, zeby moje dziecko mialo nadwage. Wyglada normalnie, nie jest jedynie chuda jak wiekszosc innych dzieci. Ma 113 cm wzrostu i wazy 20 kg. Ciuchy, zalezy od firmy i rozmiarowki kupuje-te na 5-6 lat sa na styk, kupuje na 6, czasem 7 (by dluzej posluzyly). Jedynie rajstopy na zime kupilam na 8 lat, bo mala ma dosc dlugie nogi.

Gość moja 6 latka ma 117
cm i wazy 23 kg i jest bardzo gruba. Nie moge jej kupić spodni jestem załamana jej wagą a nie wiem o co chodzi bo ma udzielane slodycze jakiś batonik raz w tygodniu a najczesciej to jednak gorzka czeklada a nie batonik, żadnych słodkich soków. Do herbaty miód a nie cukier, warzywa warzywa warzywa i skat ta waga? Basen, zajęcia taneczne 4 razy w tygodniu. Nie wiem co robić i jestem podłamana!

Gość dojrzala mamuska :)
Nie przejmuj sie glupimi komentarzami,moja jedna corka tez zawsze wygladala na wiecej lat niz miala,nie byla gruba tylko taka "nabita" Poprostu duza dziewczynka,wyrosla z tego teraz ma 14 lat i chuda jest jak patyk.

Gość flcnfgkfdh.f kre
Moja ma 4,5 roku. Nosi ubranka w rozmiarze 110 a waży 16,5 kg. Jest szczupłym dzieckiem, nawet powiedziałabym ze za szczupłym. Dlatego te 20 kg u Twojej córki wcale mi się nie wydaje dużą wagą. Ale moze ona ma taki typ mocnej budowy. Moja jest drobnokoścista

Gość nie jestem mama...
Po ptostu sie nie przejmuj. Dziecko zdrowe? Z tego co mowisz to tak. To najwazniejsze a to ze wazy ciut wiecej z nikogo grubasa nie robi. ;/ Ale to wlasnie jest ta chamskosc ludzi wpieprzaja sie w cos co nie powinno ich interesowac. Nie przejmuj sie. A jak dziewczynce np w przedszkolu zaczna niemile slowa mowic to pojdz tam i powiedz, ze jest normalnej wagi i zdrowa i nie zyczysz sobie takiego traktowania. wykaz sie kultura Ty.

Gość nie jestem mama...
wlasnie moze ona ma po prostu ciezkie kosci. jak bedzie wieksza to zrzuci troszke nie martw sie. nie jedna jej w przyszlosci pozazdrosci figury.

Gość tylko wtrące się
moja córka ma 6 lat, 120wzrostu i waży 23 kilo. Wygląda normalnie. Masz grube dziecko i nie rozumiem, dlaczego się oburzasz :o prawda w oczy kole, to zrozumiałe, fakt :o Jakby ci to powiedziałą jedna osoba, to rozumiem. Ale jak zauważa to kilka - no to sorry, możesz sobie tłumaczyć, że dziecko ma grube kości, ale wagi i ogólnego wrażenia dziecka otyłego nie oszukasz :D 🖐️

Gość reswerka
Czemu tak zaniedbalas corke. Jest gruba.

Gość ytttttttttttttt
Wkolo pelno chudzielcow, to jak widza dziecko normalnej budowy, to juz gadanie ze pulpet :D Twoje dziecko, wnioskujaz z wymiarow wyglada dobrze. Wszystko zalezy od tego, jakie sa proporcje ciala. Ja w tym wieku mialam podobne wymiary (mam swoja ksiazeczke zdrowia stara) i grubasem nie bylam.

Gość moja 6 latka ma 117
No ty niestety tez masz grube bo twoja jest wyzsza od mojej tylko 3 cm a wagę mają podobną więc twoja też normalna nie jest tylko okrągła. Moja jak miała 4,5 roku też ważyła 16 kg i była chudzinką w ciagu roku okropnie utyła mimo ze nie zmieniła nawyków żywieniowych ani nie ma mniej ruchu a powiedziałabym nawet że więcej.

według siatki centylowej Twoja córka jest na 75 centylu pod względem wagi i ciut wyżej pod względem wzrostu, więc proporcjonalnie, ale jednocześnie należy do tej 1/4 największych i najwyższych dzieci, pytanie na jkie dzieci producenci kroją ciuchy... mój syn ma prawie 4,5 roku 110cm i też 20 kg i wydaje mi się chudzielcem, a rzeczy teraz musiałam kupowac i też na 5-6 lat, z tym, że spodnie na długość dobre w pasie wiszą.. wiem, ze chłopcy mają inną budowę, ale też i dziewczynki bywają nabite

Gość z tymi ubraniami dla dziecka
że większe to bym się nie przejmowała, ja zawsze kupowałam córce większe ciuchy żeby dłużej mogła pochodzić,

Gość adzia1982
a ja mam 3 latak i waży 20kg..ma 108 cm...i jak go rozbiorę to sama skórqa i kości...nie przejmuj się

Gość moja corka ma 5 lat
O, juz widze wredoty na kafe. Zauwazylam , ze w miescie to matki tak patrza od najmlodszych lat, by dziecko bylo chudziutenkie. Moje nie jest-taka jej uroda najwyrazniej. Drazni mnie jedynie zawisc ludzka-nie mowie, ze mialabym grube dziecko, ale na siatkach centylowych wychodzi ok, pediatra tez mowi, ze z dzieckiem jest w porzadku. a ludzie, widzac same chudzinki, porownuja i robia to, by dosrac. a nie ma ku temu powodow. Moje dziecko bylo duze przy urodzeniu, mialo 4200 i 61 cm, gdy mialo 3 miesiace, wygladalo na 5 (karmione mm) ale potem to sie wyrownalo, byla tylko nieco wyzsza od innych dzieci w jej wieku i miala zawsze dluzsze nogi (od malego byl problem z kupnem spioszkow). ruchu ma tyle, co inne dzieci, w przedszkolu tez je to, co inne dzieci i male porcje. U nas gotuja kucharki, to prywatne przedszkole i dzieci wygladaja roznie-od chudzinek po pultasy, a moja mamla miesi sie miedzy nimi.

Gość Czy ja wiem czy gruba
J.w.

Gość fgfvgjhjgj
Moja ma 4,5lat i warzy 19kg przy wzroście 110 cm

Gość adzia1982
mój lubi jesc....ale ważne ze zdrowy i tyle

Dziecko ma byc chudzienkie a nastolatka szczuplutka. Tylko, ze to wcale nie jest ladne ;)

Gość fanka anka
autorko nie przejmuj sie, znam dzieci ktotre maja 2-2,5 roku i waża 20 kg, mając ok 90 cm wzrostku to dopiero są grubasy.

Gdybys nie mogla kupic zadnych ciudzkow to wtedy bylby problem, ale ty kupujesz dla dzieci o 1-2 lata starszych, wiec jest ok. Moze tez nie pasowac np. dlugosc spodni a mamusie juz sie przejmuja "ze cos jest nie tak z dzieckiem".

Gość moja corka ma 5 lat
Wiem, syn mojej przyjaciolki w wieku 2 lat wazyl 20 kg i byl grubaskiem. Moja mala w wieku 13 miesiecy wazyla 9260 mimo wysokiej wagi urodzeniowej.

Gość moja corka ma 5 lat
Mialam duzy problem ze spioszkami, bo wszystkie mialy za krotkie nogawki. A teraz? Kazda firma produkuje inaczej.

Gość adzia1982
zależy też wzrost....mój teraz ma 108 i 20 kg

Gość rivierra
Nie masz co się oburzać- Twoje dziecko jest grube i tyle. Albo to zaakceptujesz i przestaniesz się przejmować, albo postarasz się coś z tym zrobić. Pójdzie do podstawówki to dopiero będzie miała przekichane... szczególnie na komunii- wszystkie dziewczynki będą wyglądały zgrabnie, a ona? Nie żeby mi to przeszkadzało, bo to nie moje dziecko, ale pamiętaj- dzieciaki są wredne i na 100% nie raz usłyszy jakiś nieprzyjemny tekst

no różnie to bywa, ciężko coś powiedzieć nie widząc dziecka, ja waże 60 o wyglądam super a koleżanka która też waży 60 wygląda jak perszing :D wzrost mamy ten sam :P

hmm moze nie gruba, ale za to jak na dziecko w tym wieku dosc ciezka wiekszosc w tym wieku jest szczuplutka, drobne raczki i nozki dla przykladu Ci powiem ze moj siostrzeniec ma lat 7, wzrost 132 a waga 26 kg porownaj sobie do swojej malej generalnie jesli uwazasz, ze nie ma nadwagi i dovbrze ja odzywiasz to olej komentarze ale jesli jst ich sporo i podobnych to moze warto to przemyslec dla niektorych pulchne dzieci wygladaja slodko, ale pozniej to te \dzieci maja problemy

Gość adriankaaaa
pulchne dzieci słodko??? Nie ma nic obleśniejszego niż tłuste dziecko :o jak widze ten wynalazek porąbany honey booboo (czy jak kolwiek się to gówno pisze choć obstawiam, ze tam voodoo powinno być ;P) to mi się na wymioty zbiera :o Słodkie to są drobne dzieci a nie zapocone dyszace grubasy- taka prawda

Gość adzia1982
tutaj się nie zgodzę..bioo znam 5 latka z wagą 20 kg i co?skóra naciągnięta na kości...nie poradne i nie zgrabne

Gość moja corka ma 5 lat
A tak, komunia, rewia mody dla dziewczynek i ich mamusiek :P No tragedia, juz musze odchudzac dziecko, w koncu tylko 4 lata zostaly, a mala musi byc szczupla jak patyk :P Wiesz co? Zainwestuje w fotografie twarzy-mala buzke ma jak laleczka i sliczne duze oczy, zrekompensuje jej brak talii osy :P Ja sie nie martwie, ze dziecko mam niby grube, wkurza mnie zawisc innych jedynie i chec dowalenia, chociaz nie ma ku temu powodow. Przeraza mnie taki ped do szczuplosci za kazda cene juz u malych dzieci. Pamietam w szkole u siebie-byly chudziny, byly dzieci normalne a grubasow byla garstka i owszem, wyrozniali sie i komentowano ich. ale nie dam z mojego dziecka zrobic plastikowej lalki juz za mlodu.

Gość adzia1982
mój syn jest np w 97 C i na wadze i na wzroście..wyniki ma idealne...też się bałam że za wysoka waga...ale lekarz mnie uspokoił i tego się trzymam...