Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z ciekawości tak zapytam

CO KUPUJECIE NA ALLEGRO?

Polecane posty

Gość z ciekawości tak zapytam

jesteście zadowolone czy czasem coś zwracacie?

Gość czasem zwracam
ale nie po zakupach...

Gość dziewczynom na kafe sie juz
totalnie nic, bo w sklepach taniej. jak sie mieszka w duzych miastach to trzeba byc frajerem, zeby kupowac przez internet.

Gość babukkia
kupuje od wielu lat, do tej pory tylko 2 razy odesłałam- raz bo dostałam nie to co kupiłam, drugi raz bo okaało się, że zły model pilota wybrałam :) NIgdy nie miałam żadnych problemów.

Gość takaona*
Kupuję wszystko oprócz butów i żywności. Mieszkam w małym miasteczku w którym niewiele jest więc by coś kupić muszę jechać do większego miasta. Kupując przez Allegro oszczędzam czas i często pieniądze.

Gość jołmama
ja kupuje buty, bo taki jeden sprzedający czesto gęsto ma super promocje na fajne buty-tak więc dla siebie,męża i dzieci obuwie w wiekszosci na all. Czasami ciuchy dziecięce,bo taniej jest na all szczególnie jeśli chodzi np o next.choć to nie reguła. No i ostatnio kupiłam żyrandol (wylicytowałam za śmieszną cenę) i o wiele taniej niż w sklepie żarówki ledowe :D

książki, czasem jakąś zabawkę dla bratanicy, niektóre prezenty na gwiazdkę też tak kupuję

Gość niech mi ktos na to odpowie
mieszkam w niezbyt duzym miescie wiec prawie wszystko kupuje przez net, bo u mnie nic nie ma, albo kazdy chodzi w tym samym, czyli odziez, buty, torebki, książki,czasmi kosmetyki, prawie wszystko co mi jest potrzebne, na tyle rzeczy tylko z 3 nie bylam zadowolona wiec sama je wystawialam

Gość 090909090943545
regularnie: - zagraniczne gazety - ksiązki obcjęzyczne, najczęsciej Christie - puzzle (jako nałogowa maniaczka) - żel do twarzy i płyn micelarny Bioderma - filmy czesto się zdarzało: - pościel - herbaty - piżamy i koszulki nocne, biustonosze, skarpetki - kubki do kawy i herbaty

Przede wszystkim rzeczy dla dziecka. Butelki, smoczki itp sa duuużo tańsze. Krzesełko, wózek wielofounkcyjny teraz spacerówkę zamówiłam, Ciuszki też lubię bo jestem kapryśna i mało co mi się podoba. Czasem jakieś ubrania dla siebie. Ale mam nietypowe wymiary i czasem nie pasują jakbym chciała:P Zamowilam też buty i pasowały idealnie.

Ja kupuję głównie: - odzież, - obuwie, - kosmetyki, - sprzęt rtv i agd, - firanki/zasłony na wymiar, - dekoracje/ozdoby, - zabawki, - pościel, - karmę i żwirek dla kota, - akcesoria kuchenne, - żarówki ledowe/lampy, - części samochodowe, - biżuteria/zegarki, - ostatnimi czasy to nawet meble itp. Jednym słowem - prawie wszystko ;). Bo szczerze mówiąc nienawidzę chodzić po sklepach, na allegro często wychodzi taniej. I nie pamiętam kiedy byłam ostatni raz z mężem w zwykłym stacjonarnym sklepie kupować ciuchy, mam na allegro ulubionych 3 sprzedawców którzy wystawiają nowe ciuchy na licytację, firmowe i ubieramy się za grosze :).

Gość zonaKraka
To ja mieszkam w dużym mieście i jestem takim frajerem co kupuje przez internet :P Po prostu pewne rzeczy taniej, zwłaszcza jak się transport po mieście doliczy, wybór większy... Kupowałam niektóre ubranka dla dziecka, rożek, kombinezon jak był mniejszy, wózek z fotelikiem, jakbym nie miała Ikei w swoim mieście to zamawiałabym pewnie od nich łóżeczko, pościel i komodę. Ostatnio rowerek biegowy. Dla siebie buty (mierzyłam taki sam model tylko w innym wzorze w stacjonarnym), czasem książki, jakieś drobiazgi do domu, oo- suszarkę podwieszaną kupowałam niedawno bo odwiedziłam kilka hipermarketów i wybór słaby, ceny kosmiczne. Płyny i części do elektronicznego papierosa bo te których lubię używać a są tanie, są dostępne tylko przez net. Większość z tych rzeczy jest w stacjonarnych tyle że wyraźnie drożej licząc przesyłkę, np. ostatnio zamawiana biegówka- 225 zł w stacjonarnym, 190 na allegro z dostawą gratis.

Gość gertrudaa
To ja też jestem frajerem mieszkającym w dużym mieście i kupującym przez allegro :))) Dla dziecka kupuję większość rzeczy przez internet- łóżeczko, pościel, fotelik, wózek- w sumie zapłacę za wszystko jak liczyłam nawet 40% mniej niż w sklepie. Dla przykładu- pytałam tutaj dzisiaj o fotelik maxi cosi city- na allegro kosztuje 279zł w sklepie najtaniej kupię za 400zł. Pościel taka jaką chcę w sklepie kosztuje 500zł na allegro 350zł i w dodatku mam większy wybór. Wózek też zamawiam u producenta tańszy o prawie 400zł niz w sklepie. Zestaw 4 butelek aventu na allegro 50zł+ smoczki uspokajające i szczotka- w sklepie za tyle kupiłabym może 2 butelki. lezaczek bujaczek tak samo.

Fotelik kupiłam 140 zł taniej niż tutaj na miejscu był. A kurier za darmo przywiózł mi pod drzwi. Jak sie dobrze zakręcić można sporo oszczędzić bez latania po sklepach/

Ciuchy głownie, drobny sprzęt,jakoś po połowie ciąży już mam upatrzonych ze 3 sprzedawców od których pokupuje rzeczy dla dziecka co wyjdzie taniej niż w sklepie. Ostatnio poluje na rzeczy h&m mama bo bardzo tanio mozna nowe kupic-z resztą u mnie nie ma H&M,Zary ani innych takich -dopiero budują galerie i bedzie otwarta pod koniec roku? A do waszawy mi sie nie chce jechać.

ja tez dużo kupuję na allegro: odzież, buty, torebki, gry dla mlodego,dobre kremy do twarzy czasami dużo tańsze niż w aptece, zwłaszcza na licytacji,posciel, czasami bielizna, itp.generalnie wszystko oprócz RTV I AGD

Gość cdfdfr
ja kupuję ciuchy, sprzęt rtv, meble (drobne typu półki, stoliki) i samochody :)

Gość zielonna_ciżemka
obecnie kupuję tylko prawdziwe soki malinowe. kiedyś kupowałam wyprawkę, łóżeczko, wózek... takie rzeczy nowe faktycznie się opłaca. ja mieszkam w Krakowie, sklepów w bród ale w necie taniej. kiedyś kupowałam ubranka dla dzieci ale szybko się wyleczyłam, wg mnie są drogie i nie zawsze byłam zadowolona z tego co przyszło. Obecnie poluje na wyprzedaże w galeriach, kupuje też w szmateksach, po dostawie jest u nas naprawdę świetny towar, mogę zobaczyć, dotknąć a cena bardziej przystępna niż na allegro (wliczając koszt przesyłki)

Ubrania i buty dziecięce, soczewki. Ostatnio kupuję mało, ale miałam taki czas, ze ciągle dostawałam przesyłki. Często na allegro mozna trafić na dużo tańsze rzeczy, np. kupiłam ostatnio synowi turfy nike za 80 zł, bo bylo uszkodzone pudełko. :) Można sie również naciąć, bo ceny czasami są takie same jak w sklepach stacjonarnych, a doliczyć trzeba jeszcze koszty przesyłki.

Gość moj jest megaprzystojny
nic , pare x sie nadzialam i teraz juz niczego w necie nie kupuje :) sa normalne sklepy w ktorych mozna wszytskiego dotknac , zobaczyc a nie kupowac w ciemno.

Bardzo duzo rzeczy. Dla dziecka prawie wszystko, jakieś drobne rtv i agd, kosmetyki, rzadziej ubrania, butów nie kupuję. Byc moze w sklepie stacjonarnym jest taniej, ale nie mam czasu ani ochoty latać po sklepach i szukać gdzie taniej.

- ubrania - rtv/agd - kosmetyki - ostatnio nawet leki bez recepty (taniej o 40% niz w aptece) - czesci do samochodu w zasadzie wszytsko, co potrzebuje.

Gość a ja nie bede karmic piersia
prawie wszystko, oprocz zwierzat, samochodow i jedzenia:D

Gość do woman in black ....
ty kupujesz na allegro? ja myslałam,ze latasz prywatnym samolotem na zakupy do Paryża i Mediolanu?

Gość w innym wymiarze
dobre

Różne rzeczy :) przeważnie nowe, chociaż zdarzyło mi sie kupić używaną książkę jeśli nowej nie można dostać :) i miałam to szczęście że nigdy nie trafiłam na nic co musiałabym zwracać.

Gość gość
ja dużo rzeczy kupuję przez internet, ale raczej w sklepie http://senseishop.pl/, to jest jeden z moich ulubionych :)

Gość gość
ja to prawie wszystko kupuję przez internet