Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abetka

CZY KOMUNIA MOJEGO DZIECKA SIE ZWRÓCI?

Polecane posty

Gość Abetka

Witam, w tym roku mam komunie mojego syna.. robimy w restauracji (takiej malej zeby nie placic duzo) bo prosze was ale bez przesady... goscie tylko przychodzą zeby sie nażreć ;/ Więc jedzenia tam za dużo nie będzie, pierwsze i drugie danie i zimna płyta zeby jak najmniej zaplacic, ale z drugiej strony nie robimy komuni w domu tylko w restauracji zeby to jakos wyglądało.. Kto teraz robi komunie w domu? Zaprosilismy: -chrzestny z zona i 2 dzieci -chrzestna z mezem i 1 dziecko -ciocia ze swoim facetem (mają po 20 lat) -wujek bo jak ciocie zaprosilismy to jego tez (22 lata) -babcia -babcia i dziadek - dwie ciocie (tez mają jedna 21 lat a druga 17) ale wypada zaprosic je akurat bo czesto przyjezdzają -wujek z ciocią ale oni juz starsi takze mają prace powiedzcie mi czy przy takim towarzystwie gdzie wiekszosc to mlodziez albo dzieci mi sie zwroci ta komunia? ciekawe co przyniosą, bo mlodziez to raczej nie za wiele bo studiują i nie pracują

Gość zochoa
jak podasz zatrute, albo nieświeże jedzenie to pewnie się zwróci i to nie jednemu

Gość coza swiat
To nie rób komunii w ogóle, skoro masz takie zdanie o gościach :O Przychodzą tylko, zeby się nażreć- mam nadzieję, ze napiszesz im to na zaproszeniu?

Gość ulica...
teoretycznie na kase możesz liczyć od chrzestnych i dziadków, o ile nie kupią prezentów. studenci to dadzą max 200-300zł :)

Gość zwróci się tylko napisz
petycję do proboszcza o zwrot kosztów a gościom na zaproszeniach napisz, żeby se kanapki przynieśli, z twojej strony zapewnisz im herbatkę w termosach :)

Gość Biniaaaaaaaaaaaa
W domu taniej i smaczniej,jak się oczywiście ma miejsce na pewno nie w mieszkani 40 m,czy sie zwróci?Zalezy czy goście to nie sknery,ravczej się nie zwróci ile płacisz za salę i od talerzyka?

Gość eonaaa
Te ciocie ktore maja po 17-21 lat to dadza po 100 zł kazda tak mi sie wydaje. Starsi moze po 300 zł. Ludzie to nie wesele !! Na wesele studenci daja 200-300 zł od pary jak kasy nie maja a co dopiero na komunie. Nie zdziw sie jak przyniosa jakis prezent o wartosci 50zł :)

Gość makinto
ja też mam nadzieję że to prowo :( tacy idioci w narodzie Polskim to nie możliwe :(

Gość jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ulica... nie rozsmieszaj mnie studenci dadza 200-300 a skad co jak dadza po 100 to dobrze bedzie. Nie wiem jak w waszych regionach u mnie jak ktos robi komunie w knajpie to minimum na 40 osob(bo jakby nie bylo tylu upchac w domu to wyczyn by byl)Autorko Ty to jakas pojebana jestes a co zrobisz jak te ciocie i wujkowie zrobia zrzutę i kupia prezent,albo dadza kase i powiedza dla malego zeby mamusia cos fajnego kupila a ty nie kupisz i dopiero bedzie ryk juz nie wspomne jak zapytaja sie go co matka kupila a ten powie NIC :D

to chyba jakis zart, tylko kasa i kasa, wstydzilabys sie chociaz i tak wydaje mi sie ze to prowo

Gość bejca8925
buahahahaha 200-300zł na KOMUNIĘ:D:D:D To nie wesele, sorry, ja bym za 50zł prezent kupiła.

Gość Abetka
to ze są studentami to nie znaczy ze mają dać mniej kasy a zeby ubierac sie ladnie i modnie to je jakoś stać? a poza tym niech ruszą tyłek i idą do pracy a nie 20-23 lata i na wychowaniu rodziców bo studia robią to w weekend do pracy i na komunie zarobią, mają 2 miesiace

Gość Abetka
sory moze to wyglada jak prowokacja ale na prawde mam taki humor dzisiaj zly ze zaraz sie wykoncze tymi wydatkami

Gość bejca8925
hahahahaha, no nie mogę, iśc do dodatkowej pracy, żeby na czyjąs komunię zarobić:D:D:D Wam się już we łbach przewraca, serio. A na wesele to co co, nerkę mają sprzedać?:D:D:D:D

Gość Nowa42lata
Całkowicie zgadzam się z autorką postu.. Rok temu wyprawialam komunie córki- goście przyszły pojedli i zostawili marne prezenty...

ja jestem studentką ide w tym roku na komunie z moich facetem z jego rodziny i mimo, ze dziecka na oczy nie widzialam mam zamiar dać 100 zl+ on 100 zl;) wiec bedzie 200 od mlodych ludzi, co nie znaczy, ze jak kogos nie stac to ma zapierdalac 2 miesiace na czyjas komunie;) tak jak wszedzie- sluby, chrzciny, komunie kazdy powinien dac na ile go stac, a gospodarze powinni uszanowac i cieszyc sie z obecnosci a nie wiecznie przeliczac kase na forach🖐️ bo jak Was tez nie stac - to po prostu nie robcie wypasionych imprez lub zrobcie w domu

Gość oczy mi
się szeroko otworzyły... Babo głupia, po co to twoje dziecko idzie do komunii? Masz pojęcie o jakimś głębszym sensie tej uroczystości??? Mi się zwróci? Komunia? Weź się klepnij w potylice!

Gość taaaaa....
jej głebszy sens to załatanie budzetu domowego.

Gość ewqeqweqw
to moze popraw o siebie warunki w domu, jak tak zle wygląda... ja zawsze robiłam w domu komunie

Gość SW 1313
No to macie nauczkę, żeby przyjęcia po komunii nie robić. Nie zwróci się i chuj.

Gość Ona_Trójmiasto
,,Kto robi Komunię w domu? " Ja robiłam. Zawsze tego typu uroczystości robię w domu. Wynajmuję kucharza . Gości prawie 40 osób.Gdybym miała liczyć na to,że mi się zwróci to bym zwyczajnie nie robiła przyjęcia. To Komunia, a nie przyjęcie zarobkowe.

Gość Zwróci ci się...
babcia z dziadkiem da biblię i 50 zł, reszta: zegarek, łańcuszek,mp4,aparat fotograficzny itp

Gość Niebiessskoooka,,
Co to znaczy, ze ci się zwróci? Zabierzesz prezenty swojemu dziecku i posprzedajesz? Powyciągasz mu pieniądze z kopert? Jak jestes takim burakiem zeby własne dziecko okradac to nagotuj gar kapusniaku, postaw na stole gosciom i zrób impreze na swoim poziomie a nie odstawiasz szopki z reastauracją jak słoma z butów ci wystaje.