Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siedzeijem

Co robicie z ubrankami z których wyrosło dziecko,zostawiacie czy nie ?

Polecane posty

Gość Siedzeijem

Mam kilku miesięcznego malucha i zastanawiam się czy zostawiać po nim ubranka dla nastepnego dziecka jeśli będę miała czy sprzedawać i za te pieniądze kupować coś małemu .Jak wy robicie zostawiacie czy nie i jak będzie to na bieżąco będziecie na nowo kompletować ?

ja zostawiałam bo chcieliśmy mieć drugie ale że urodził sie syn to sprzedaliśmy a najładniejsze zostawiliśmy na Pamiątkę :)

Gość ja robie tak
po corci ubranka daje kuzynce dla coreczki a wzamian dostaje dla synka od niej po jej starszym synku tak wiec nie kupuje synkowi nzadnych ubran bo mam ich mnostwo same orginaly :D a kuzynka nie kupuje swojej corci :D

Gość Lena204
ja wszystkie ubranka ktore sie jeszcze nadają zostawiam i wynosze na strych tyle ze ja mam wlasny dom wiec mam gdzie to trzymać

Gość ja robie tak
przepraszam za bledy

Gość Siedzeijem
Te najmniejsze wywiozłam do rodziców,bo tam mam gdzie trzymać na razie nie planujemy ale wiadomo los może dać niespodziewanie.Z jednej strony te ładne chciałabym zostawić ale z drugiej ładnie bym sprzedała i mogłabym cos kupic małemu ale boję się ,że potem mogę żałować

Gość fffttt
niby zostawiałam dla 2 ale cos nie mozemy sie zdecydowac na 2 dziecko wiec oddaje kuzynki malej jak sie uda sprzedac to sprzedaje no różnie ale po co trzymac moda inna chyba ze dziecko rok po roku :) moze jakbym miała duzy dom to inaczej

nie planujemy więcej dzieci więc ubranka z których synek wyrósł oddaje potrzebującym (za darmo) zostawiłam sobie tylko jego pierwszy garnitur szyty na zamówienie na rozmiar 86- mini kopię tego jaki miał mój mąż na naszym ślubie - obaj panowie wyglądali tak cudnie w tych samych garniturach, że nie mogłabym tego malutkiego oddać :)

po 1 synku zostawialam, mam teraz dla drugiego :) te z ktorych wyrasta mlodszy a sa jeszcze w dobrym stanie pakuje to pudla i daje mojej siostrze ktora stara sie o malucha i prosila zebym jej dala to co sie nadaje. te gorsze oddaje do tutejszego Caritasu albo wywalam jesli sie nie nadaja. kilka zostawilam na pamiatke :P

Gość olirea
Te które mi się mniej podobaja a są w dobrym stanie oddaje siostrze ciotecznej meza - te mało zuzyte, najczęściej firmówki zostawiam dla następnego bobasa :) jak bedzie córa to są to niektóre z nich są uniwersalne wiec nie mam problemu, reszte typowo chłopięcych oddam siostrze rodzonej.

Gość olirea
lub przyjaciółce.... no chyba że będą same dziewczyny to wyprzedam na allegro. Te już troszke uzyte ale w miare dobrym stanie oddaje dla potrzebujacych. Reszte wyrzucam.... Lub robie kolejny worek z info o stanie rzeczy i tez oddaje.