Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaaaaaaa

Ustalenie ojcostwa

Polecane posty

Gość onaaaaaaaaaaaa

Mam pytanie.Jestem mama rocznego dziecka wychowuje go sama od 8 miesiecy teraz chce pociagnac do odpowiedzialnosci ojca mojego dziecka ktory sie go wypar mam zalozyc sprawe o ustalenie ojcostwa.Czy jak ja wnosze o to do sadu ja musze placic ??

Gość i byi
za sparwe buli on a jak z nim wychowywalas dziecko przez cztery miesiace to nie moglas go zaciagnac do urzedu tylko teraz jakies glupie sparwy

Gość onaaaaaaaaaaaa
jak urodzilam to nie bylam pelnoletnia jeszcze a pozniej juz on nie chcial isc

Co to znaczy, ze się wyparł? Rozumiem to tak, że od początku go nie uznał i w akcie urodzenia nie widnieje? I ty z nim żyłaś przez 4 miesiące?

Gość kiskakiikk
musisz złozyc sprawe do sądu, raczej nie bedziesz płaciła chyba że bedziesz sie zazekala ze to jego a po badaniu DNA wyjdzie ze nie. Wtedy zabulisz i to niezle.

Gość taka.jedna.ja
zakladasz sprawe o alimenty do sadu napisz zawsze 2x tyle co chcesz, bo sad i pozwany przewaznie zbija wysokosc i tak ojciec dziecka albo potwierdzi ojcostwo, wtedy sad zasadzi od razu aliemtny albo zrzeknie sie i wtedy sad zasadzi badania DNA za te badania zaplacisz Ty jezeli okaze sie ze nie jest on ojcem dziecka, albo on jezeli okaze sie ze jest ojcem dziecka w pozwie napisz tez o zabezpieczenie aliemtnow na czas trwania procesu ktory moze potrwac nawet ok roku...

Gość taka.jedna.ja
badania ktore zleca sad kosztuja ok 2-2,5 tys wiec troche go zaboli jak bedzie musial zaplacic :)

Gość onaaaaaaaaaaaa
a czy za sprawstwo urodzenia dziecka to moga go wsadzić do więzienia?

Gość taka.jedna.ja
tym bardziej dziwie sie ze nie placi dobrowolnie alimentow tylko naraza sie na wizyty w sadzie

Gość 21212121212
idz najpierw do opieki spolecznej tam urzednik najpierw wezwie go pisemnie do uznania dziecka w wielu przypadkach to dziala. jesli jednak nie zechce to wtedy do sadu

Gość onaaaaaaaaaaaa
cala ciaze byl ze mna i jak urodzilam 4 miesiace... wypar sie w poniedzialek na sprawie o alimenty fakt ze prawnie nie jest ojcem dziecka bo nie uznal go w Urzedzie sad kazal mi wnies wniosek o ustalenie ojcostwa

Gość taka.jedna.ja
skladaj smialo i sie nie ogladaj :)

Gość taka.jedna.ja
dziwne tylko ze sad od razu sam nie zlecil badan DNA moj maz tez mial taka sprawe, porzucil kochanke w ciazy, na rozprawie o alimenty wyparl sie dziecka, wiec sad zlecil nadania DNA za ktore on musial zaplacic bo okazalo sie ze to jego dziecko na kolejnej rozprawie sad ustalil wysokosc alimentow

Gość onaaaaaaaaaaaa
Sad tez mowil o jakiejś zaliczce 1000zl kto to musi placic ??