Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penny_lane_st

stała infekcja w ciąży :(

Polecane posty

Gość penny_lane_st

jestem w 10tc, od 2 miesięcy (zaraz po owulacji) borykam się z infekcją. oczywiście nie leczę się sama. moja gin wpiew dawała mi leki na grzybicę, nie pomagały, potem na bakterie gynalgin, gynoxin, ale pomogły tylko chwilowo, po 2 dniach znów nawrót. miałam zrobiony też posiew, na którym wyszła jakaś bakteria, ale nieliczna w dodatku gin powiedziała, że "może tam być", dała mi jakiś słaby antybiotyk, by nie zagrozić ciąży. brałam go 5 dni, ciut się polepszyło, skonczyłam w poniedziałek, a dziś jest znów tragedia. wszystko mnie piecze, bolą jajniki i podbrzusze (tak reaguję na infekcje). ona twierdzi, że ból może być spowodowany powiększaniem macicy, ale ja znam te ukłucia w jajnikach - mam tak przy każdej infekcji, poza tym one malały przy braniu leków. dodatkowo biorę cały czas provag, teraz jeszcze vitagyc C + lactovaginal. już nie wiem co mam robić, pomijając dyskomfort i ból, boję się czy to nie zagrozi dziecku? :( iść do innego gina znów prosić o wymaz? ten pierwszy miałam robiony po lekach, mógłby być zafałszowany.

Gość Do lekarza musisz
iść napewno przecież nie będziesz męczyć się nadal z tą infekcją. Ja też miałam infekcję przez jakieś 2 miesiące-myślałam, że oszaleje. Tylko to był już 2 trymestr.

Gość penny_lane_st
chodzę regularnie. moja gin chyba myśli, że symuluję :(