Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lasflckjdflj

Co oznaczają te brązowe upławy?

Polecane posty

Gość lasflckjdflj

Zacznę od tego, że mam 17lat i mały problem z chłopakiem. Kiedy wczoraj współżyliśmy to mówił, że go strasznie boli hmm penis i dosłownie musieliśmy wszystko przerwać. Na koniec zauważyłam, że na moim brzuchu była taka brązowa plamka, jakby krew czy coś. Podczas seksu on siedział, a ja na nim. Nic nie powiedziałam o tym tylko się wytarłam. Widać było, że stosunek sprawiał mu ból. Kiedy wrociłam do domu zauważyłam, że na majtkach mam małą brązową plamkę. Wzięłam prysznic i poszłam spać... Rano gdy wstałam nic na majtkach nie zauważyłam, ale gdy wróciłam ze szkoły to całe majtki miałam brązowe.. Jestem jakiś tydzień przed miesiączką. To jest jakaś infekcja czy jak ? No a dlaczego seks sprawiał mu ból? Czy przypadkiem brązowe plamienia nie są początkowym objawem ciąży (istnieje ryzyko, bo tydzień temu spuścił się we mnie, prezerwatywa pękła) Dzisiaj mnie boli podbrzusze jak przed miesiączką, ale przecież mam jeszcze tydzień... Dodam, że nic mnie nie piecze i nie swędzi. Przepraszam ale jestem niedoświadczona w tych sprawach. Z góry dzięki za pomoc

Różne mogą być przyczyny brązowych upławów. Zbyt mała ilość progesteronu, mogą wskazywać właśnie ciąże, mogą sygnalizować o grzybicy. Ja miałam grzybice akurat i do momentu wizyty podleczyłam się multi gyn acto gel i teraz go stosuje dalej dla prosilaktyku. Ale nie tylko Ty powinnaś iść do lekarza ale i partner. Jeżeli go boli penis to może być coś poważnego. Czy jesteś jego jedyna partnerką?

Gość aaaaanaa
trudno diagnozować przez internet-kiedy ostatnio byłaś u ginekologa? takie upławy mogą być spowodowane infekcją, nadżerką lub jakimiś zmianami hormonalnymi.A to że go bolało to może za małe nawilżenie? trudno zgadywać-powinnaś pójść do lekarza. Dopochwowo możesz stosować probiotyki-np.invag. Gdyby doszły swędzenie i pieczenie-clotrimazolum-obydwa bez recepty.

stosowalam oba i nich objawy sie nasilaly, a po tym provag mialam uczulenie. ten gel wpomagal leczenie i uzywam go profilaktycznie gdy mam podraznienie pochwy