Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszkuobolała!

Małe "kontuzje" po stosunku - jak temu zapobiec?

Polecane posty

Gość troszkuobolała!

Witam; w weekendy spotykam się z moim ff w wiadomym celu, a po kilku dniach na udach, pachwinach i wzgórku łonowym wychodzą mi malutkie, czerwone odciski. Później w tych miejscach schodzi mi skóra i zostają nieestetyczne czerwone plamki, które goją się kilka dni. Smaruję je maścią przyspieszającą gojenie, ale po każdym spotkaniu ich przybywa (stare się jeszcze nie pogoiły do końca, a pojawiają się nowe). Pytanie do żeńskiej części forum: czy wy też miewacie takie problemy? Jak temu zapobiec?

Gość KarolinaK1987
Ale o jakich odciskach ty mowisz? Chodzi o jakies zatarcia? Bo troche nie rozumiem czy robią ci sie ranki czy co? Ja nigdy nie miałam żadnych czerwonych plamek po stosunki, a mam faceta od 5 lat ...

Gość troszkuobolała!
Takie jakby malutkie pęcherzyki od otarć/ucisku, z których następnie schodzi skóra i kiepsko to wygląda ;/

Gość Polka nr 1
Zaraził cię czymś

Gość ignorantkaaaaaaa
Może Twój facet ma syfa i Cię zaraża :)

Gość KarolinaK1987
To moze jakies potówki ci sie robią?? Albo rzeczywiscie jakiś grzyb ... W każdym razie albo macie złą technike, albo koleś jakiś niewyrzyty i jedzie na chama :P

Gość troszkuobolała!
Nie syf, oboje jesteśmy zdrowi. To ewidentnie wygląda na "uraz mechaniczny" - bo pojawia się tak 2-3 dni po stosunku. Jak nie współżyjemy przez jakiś czas, to nie mam tego problemu. Nie jedzie na chama, jest delikatny, w łóżku jak najbardziej wszystko ok. Więc może faktycznie jakieś potówki...

Gość borubarrrr
Dermatolog. Przeciez to podstawowe objawy syfilisu... Co za sredniowiecze :D.

Gość troszkuobolała!
Żaden syf, bo ciekawe dlaczego kilka pęcherzyków wyszło mi akurat po wewnętrznej stronie uda, na nodze którą podnosiłam podczas stosunku... a wszystkie podrażnienia zaczęły się pojawiać, gdy zaczęliśmy tak bardziej intensywnie współżyć, pozycje w których podnoszę do góry nogi itp - wcześniej nie było problemu ;)

Po pierwszych objawach powinnaś udać się do lekarza. Co ludzie...kobiety znaczy ;)

jeszcze jedno - czy twój chłopak goli owłosienie łonowe? takie króciutkie włoski 0,5 mm , ledwo odrośnięte są ostre jak szczotka - może ci po prostu ocierać nimi skórę l choroby weneryczne nie dają objawów na udach :D

Gość troszkuobolała!
Używamy prezerwatyw, nie mam uczulenia. Owłosienie łonowe ma bardzo króciutkie, drapiące takie. Skóra łuszczy mi się punktowo w miejscach narażonych na podrażnienie (widzę to w zależności od pozycji, w jakich się kochaliśmy). Podrażnienia zaczęły się pojawiać, gdy zaczęliśmy się kochać intensywniej, z podnoszeniem nóg, kilka razy na dobę i dość długo :D

no to popros go żeby przed seksem uzył kremu depilującego, zeby nie miał tej szczoty albo niech je troche zapuści - dłuzsze włoski stają sie bardziej miękkie i nie drapią. to niekoniecznie musi być to, ale ja miewałam podobne podrażnienia od zarostu na twarzy ;) tez kilka dni czerwone uda ;p

Gość troszkuobolała!
Na wargach sromowych nie mam żadnych zmian ani podrażnień, jedynie w miejscach narażonych na otarcia - pachwiny, uda, wzgórek łonowy. Chłopak przytula się do mnie mocno, wręcz leży na mnie. Tego się nie czuje w trakcie, ale uwidacznia się to po kilku dniach. A my widujemy się raz w tygodniu i szalejemy :P

Gość SW 1313
To niech Cię nie rucha i nie będziesz miała tego typu kłopotów.

Gość troszkuobolała!
Do tego mam dość wrażliwą skórę, więc może tak reaguje na samo ocieranie jego ciała - zawsze mam wysypkę po goleniu okolic intymnych, a co dopiero świeżo wygolona, podrażniona skóra i do tego szybkie tarcie, to już wybuchowa mieszanka :P może spróbuję się jakimś kremem posmarować przed, żeby zniwelować to tarcie, i zobaczymy jak będzie :P

ok, ok... rozumiem - tylko czego oczekujesz od nas? skoro wiesz skąd to sie bierze to w czym problem? jak zapobiegac? nie szalejcie tak, albo przed seksem i po posmaruj skóre jakimś kremem na podraznienia (moze sudocrem albo cos takiego)

Gość troszkuobolała!
Łatwo powiedzieć nie szalejcie, jak spotykamy się tylko w weekendy :D a ja ogólnie jestem dość niewyżyta, że tak powiem :D myślałam, że może innym kobietom też się to zdarza i mają jakieś sposoby. To nie jest nic bolesnego, skóra zejdzie, posmaruje się czymś, plastrem zaklei, za parę dni nie ma śladu - ale jak kochanek przyjeżdża, to pojawia się problem wizualny, bo kiepsko takie coś wygląda :P

Gość troszkuobolała!
Na gojenie mam tribiotic, pod plastrem w 1-2 dni wszystko się zagoi, ale mały ślad pozostaje jeszcze na kilka dni. I to są NA PEWNO urazy mechaniczne - zadziwiająca symetryczność od podnoszenia nóg :P