Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efffkaaa2

Za brak wiary w boga można stracić prace. Dlaczego ?

Polecane posty

Gość efffkaaa2

albo zostać pobitym/zabitym przez tzw.narodowców 'prafdziwych polakuf' ?

Nie przesada tylko kompletna bdura. Dziś się wylatuje z pracy właśnie za wiarę. Już niejeden wyleciał. Nie tylko na terenie Polski.Weszły przepisy że nawet nie wolno malenkiego krzyzyka nosić pod bluzkę (na szyi).

Gość takjjjjjj
taaa i szef ci zagląda między cycki sprawdzic czy nie masz krzyzyka, nie zmyślaj laska. Miejsce pracy to miejsce pracy a nie kosciol. To samo przeciez dotyczy muzulmanow, coraz wiecej ludzi naciska by baby nie nosiły burek, 500 euro mandatu za zakrywanie pyska szmatą

zrodło?Przepisy.Kurka to ja mam teraz Ci zródła szukać, w necie?? Ogarnije się dziebko. Nie slyszales jakie przepisy wprowadzil LOT oraz w szpitalach? Matko nie wiem gdzie masz szukac zródła-zapytaj ordynatora czy wolno pielęgniarce miec malutki krzyzyk ,albo pracownikow LoTU.Ludzie wylatywali z roboty za to ze np sie babka pomodlila za umierająca pacjientkę, lekarz za odmowę aborcji, inny za jeszcze coś podobnego-do tego ostatniego przypadku to czytalam o tym w necie wiec powinien byc link, ale teraz go na szybko nie znajdę,chyba na Bibule byl artykul o tym

Nic nie zmyślam.Tak po prostu jest.Sami to sprawdzcie. Kiedyś można było nosić krzyżyk lub medalik-teraz nie.Proste. Burkę można, krzyzyka nie można ...

Gość efffkaaa2
jestem geyem

Pracuje w totalnie ateistycznej korpo i bywa ze nosze krzyzyk. Zyje nadal, choc zs dzis twierdzi ze widzi tylko zjawe ;) wiec?

Gość Katolik Janusz Radom
mam dziecko z córką. Ps: jest w liceum

Zreszta chrzesijanstwo zaleca meczenstwo za wiare, autorko - a swiat zatacza kolo

Przecież napisałam że chodzi o służbę zdrowia i LOT. Linie LOtnicze czyli :) a to z zagramanicy http://www.bibula.com/?p=60560 Londyn: chrześcijanie wyrzuceni z pracy za wiarę przed Trybunałem w Strasburgu 2012-09-4 Chrześcijanie w Wielkiej Brytanii z wielkim napięciem oczekują decyzji Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w sprawie czworga Brytyjczyków zwolnionych z pracy za swą wiarę. Sędziowie w Strasburgu właśnie dziś zapoznali się z ich sprawą. Chodzi o cztery odrębne przypadki. W dwóch z nich przedmiotem sporu były krzyżyki na łańcuszku, które nosiły wyrzucone z pracy chrześcijanki. W dwóch kolejnych poszło o homoseksualne pary, które nie zostały obsłużone przez seksuologa i urzędnika stanu cywilnego. Pozbawieni pracy chrześcijanie dochodzili już swych praw w sądach brytyjskich, jednak bezskutecznie. Liczą zatem na pomoc europejskiego trybunału, który decyzję podejmie najprawdopodobniej za kilka miesięcy. Ich sprawa została pozytywnie zaopiniowana przez brytyjską komisję ds. równości i praw człowieka. Orzekła ona, że zarówno pracodawcy, jak i sędziowie zbyt wąsko pojmowali prawa człowieka. W ostatnich dniach bardzo stanowczo wypowiedział się w tej sprawie jeden z najbardziej znanych anglikańskich biskupów Michael Nazir-Ali. W jego przekonaniu Wielka Brytania stoi w obliczu nowej formy totalitaryzmu. Prawa człowieka, które miały pierwotnie chronić obywateli, dziś stają się narzędziem służącym do dyskryminowania jednych, a uprzywilejowywania drugich. Idee pozostają wzniosłe, ale praktyki są zupełnie totalitarne. Jak w reżimach komunistycznych w Europie Wschodniej podkreślił anglikański hierarcha. Jego zdaniem chrześcijanie muszą dziś być świadomi, że za swą wiarę i poglądy mogą dziś być zwalniani z pracy. kb/ rv, bbc, guardian, daily telegraph

sheva, nie wklejaj tu jakis debilnych pierdol tylko wklejaj przepisy, i tylko sprawdz czy tam gdzie widzisz krzyzyk to nie ma czasem "naszyjnik"

http://www.bibula.com/?p=57738 Powiedział do pacjenta „Bóg ci pomoże. Teraz ma problemy 2012-06-16 Richard Scott jest lekarzem, jest też, a raczej przede wszystkim wyznawcą Chrystusa. Kiedy zwrócił się do niego o pomoc pacjent ze skłonnościami samobójczymi, poradził mu by zaufał Jezusowi i że Bóg mu pomoże. Musiał za te słowa odpowiadać przed Generalną Radą Medyczną w Manchesterze, gdyż ma postawiony zarzutnawracania pacjenta. 50-letniemu doktorowi Richardowi Scottowi przedstawiono jako zarzut iż powiedział pacjentowi z problemami natury psychologicznej, że o ile nie zaufa Jezusowi, będzie już zawsze cierpiał. Doktor Scott utrzymuje, że nie powiedział pacjentowi A, czyli osobie, która złożyła doniesienie, że jego cierpienia nie ustaną jeśli nie zwróci się do Jezusa. Powiedział, że po prostu dał pacjentowi szansę, by porozmawiać o religii, i zasugerował, że chrześcijaństwo może być dla niego najbardziej pomocne. Powoływał się na badania z 2001 r., które sugerują, że chrześcijanie są mniej narażeni na depresję, wychodzą z niej o 70 proc. szybciej i mają o 84 proc. mniej skłonności samobójczych. Wiara pomaga i fizycznie, i mentalnie, w walce z chorobami serca, udarami i rakiem powiedział lekarz. Przyznał, że zasugerował pacjentowi, że chrześcijaństwo może mu bardziej pomóc niż religia, którą wyznaje obecnie, jednak swoje propozycje zgłaszał w nienachalny i taktowny sposób. - Pacjent źle zareagował na moje sugestie, ale to nie oznacza, że to, co zrobiłem, było złe mówi Scott Wyraził niepokój, że z czasem, wytyczne rady lekarskiej mogą być jeszcze bardziej restrykcyjne wobec ludzi wierzących. Nie ma w wytycznych Rady nic takiego, co wskazywałoby, że lekarz nie może rozmawiać o wierze z pacjentem innego wyznania powiedział Scott. Nie mogę nikogo nawrócić. Jestem tylko posłańcem, nic ponadto. Moglibyśmy się po prostu zgodzić, że się nie zgadzamy zasugerował. - Nie jest tak, że zdejmujesz z siebie swoją wiarę, kiedy wchodzisz do gabinetu. Jesteś tym, kim jesteś. Źródło: polskatimes.pl

Ja Ci wskazuje konkretne przypadki, i to nie w Pl, w tym akurat momencie.Przepisy możesz sobie znalesc sam, ale o LOT to bylo trabiąne na lewo i prawo, jak mogłes o tym nie słyszeć? A co do krzyzyków u personelu med, to po prostu wez i zapytaj najlepiej jakiejś pielęgniarki jeśli masz znajome,co Ci tu głupia shesadda będzie wciskać :)

Nie pracuje w PL obecnie, a i sporo podrozuje - przesadzasz i popadasz w skrajnosci - typowe

Gość njun niezalogg
pielegniarki nie mogą nosic żadnych ozdób, no proszę Cie, to jest bezpieczenstow pracy a nie dyskryminacja nawet płci;)

Złamali prawo, bo zachowali religijne przekonania W Wielkiej Brytanii para homoseksualistów złożyła doniesienie na właścicieli hotelu. Powód? Nie chcieli udostępnić im pokoju z łożem małżeńskim donosi dziennik „Daily Telegraph. W rozumieniu brytyjskiego prawa dwaj mężczyźni, Martyn Hall i Steven Preddy tworzą związek cywilny. Jako para w sierpniu zarezerwowali sobie pokój w hotelu Chymorvah w Marazionie. Gdy tam przybyli, usłyszeli od właścicieli, państwa Bulls, że wolne pokoje czekają tylko na małżeństwa heteroseksualne. Martyn Hall złożył skargę w sądzie i domaga się odszkodowania w wysokości z tytułu dyskryminacji na tle seksualnym. - Kiedy otworzyliśmy nasz pensjonat w 1986 roku przyświecała nam idea stworzenia miejsca przyjaznego rodzinie mówią państwo Bulls. Na stronie internetowej ich pensjonatu można się dowiedzieć, że mile widziane są przede wszystkim małżeństwa heteroseksualne i to właśnie na nie czekają podwójne łóżka. - Zdarzyło mi się już odmówić ludziom, którzy chcieli wynająć kwaterę w wiadomym celu. Odmówiłem podobnie jak tym dżentelmenom. Nie chcę, by pod moim dachem działy się rzeczy godzące w moją wiarę chrześcijańską powiedział Bull. Właściciele pensjonatu są wspierani przez Christian Institute argumentują, że nie jest to żadna dyskryminacja, ponieważ w ich hotelu nie ma też miejsca dla par heteroseksualnych, które nie są małżeństwem. Radca prawny homoseksualnej pary postępowanie właścicieli hotelu uważa za pogwałcenie Konwencji praw człowieka. Takiej okazji nie mogli również przepuścić ludzie propagujący homo-, bi- i transseksualistów. Jedna z takich organizacji Stonwell czyn państwa Bulls uważa za nieprzystające do standardów XXI wieku. - Przez 26 lat prowadzenia hotelu nigdy nie mieliśmy podobnych problemów i zawsze spotykaliśmy się ze zrozumieniem ludzi. Nikomu nie narzucam swojego stylu życia i tego samego oczekuję od pozostałych podkreśla Pani Bull.

Nie wymyślaj mi tu stygmatów, ja tylko mówię że można stracić pracę albo miec problemy w niej z powodu wiary.Nic ponad to. Jak w tym jest przesada, no tak bywa.Normalna rzecz.

Gość njun niezalogg
to z tymi hotelarzami dobre:) lewicowosc w europie postepuje, w Stanach ktore przeciez z anglosaskiej kultury wyszly nadal własność jest święta i wolnoć tomku w swoim domku, a europa robi sobie kuku. i jak sie to skonczylo?

zaraz zacytuje fakt i napisze - matka madzi niewinna, to maz zabil madzie, matke zgwalcil i zaplacil rutkowskiemu za show