Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efffkaaa2

Za brak wiary w boga można stracić prace. Dlaczego ?

Polecane posty

I ja też podróżuję (nie w tej chwili :) ) byłam tu i ówdzie poza Pl, ale nie wiem co to ma do rzeczy ? Mnie chodzilo tylko o to że skoro autor(ka) wątku pisze że rzekomo mozna stracic pracę za brak wiary (co wg mnie nie jest prawdą) to podalam parę przykladow na coś odwrotnego. Byal swego czasu słynna sprawa właśnie pielęgniarki która się pomodlila za konajcą i mocno za to oberwala, nie wiem juz czy zostala zwolniona czy dostala ostra reprymendę, ale zdaje mi sie zwolnienie.Takie sytuacje sie zdarzają.Ja nie napisalam nigdzie że one są supernagminne, chodzi mi tylko o to ze są.Tyle.

supernagminne x wiesz co niunia, wez sie mocno pierdolnij mlotkiem w glowe, innej drogi dla ciebie nie widze, i franciszek buonasera I tez ci nie pomoze

@Shesada: z tym jest akurat dosyc roznie, w szpitalu gdzie pracuja moi rodzice kapelan szpitalny jest bardzo lubiana i wplywowa osoba i jest obecny wlasciwie na kazdym oddziale i jest to jedyny duchowny w szpitalu. Jest tez kaplica szpitalna:) A to dosyc duzy szpital:)

Gość njun niezalogg
"supernagminne" hahaha niezly gryps:) Ale po co zaraz to chamstwo? ja Cie tego oduczę, zobaczysz!... heh, żartowałam- nie moja brocha, nie moje wrzody.

To ci mowie, ze mieszkam w ateistycznym kraju, mam ateistycznych znajomych, i nie spotkalam sie na zadnym kroku z represjami dotyczacymi wyznawanej przeze mnie religii. Czasem wrecz przeciwnie, ludzie chetnie sluchaja, dopytuja, interesuja innymi pogladami. Byc moze to kwestia otoczenia, ale pewnie przede wszystkim poczucia wlasnej wartosci - jak zawsze

@Sasanka: kwestia czasu, az zaczniecie miec problem z muzulmanami i wtedy mozesz sie juz tlumaczyc, bo oni nie sa tacy tolerancyjni jak katolicy.

Gość njun niezalogg
Szi, w szpitalu pielęgniarka nie jest od modłów, ordynator to kapitan zalogi i nie mozna byc w zespole i odstawiac dywersji na boku, jesli ona robila cos czego kapitan sobie nie zyczyl z jakis wzgledów, to szef ją slusznie opierdolil czy nawet zwolnił jesli to nie byl pierwszy raz.

Pomijam takie kraje jak Holandia, ale tam chca wprowadzic prawo, ze dziecko moze miec wiecej niz 2 rodzicow, wiec nie ma sensu podawac takich przykladow;)

w szpitalu pielęgniarka nie jest od modłów x ale stewardesa juz tak, musi sie modlic, zeby tylko pilot nie byl pijany :-)

Zawsze (nie)szczery w stylu pis mowisz, ze wrpowadzone przepisy antyreligijne, a to oczywiste klamstwo x Niekoniecznie mnie interesują TWOJE fantazje na mój temat ani to ze Ci się kojarzę z PiS(??) lub smolenskiem :O Od spiskowych teorii specem jest zdaje sie miszcz kozery, więc mnie w to nie mieszaj,zgłoś się do Miszcza.I przestan manipulować moimi słowami.Choć z tych fantasmagorii jakie piszesz wnioskuję żeś Ty tez niesły teoretyk spiskowiec :)

Sasanka_ To ci mowie, ze mieszkam w ateistycznym kraju, mam ateistycznych znajomych, i nie spotkalam sie na x Sasanka ale ja nie o tym.. Ja też ateistycznych znajomych (chyba więcej niż wierzących prawdę mowiąc) ,mnie chodzilo o cos zupełnie innego.Autorka topiku twierdziala że jest sie wyrzucanym z pracy za brak wiary, więc ja dla kontrastu pokazalam ze bywa odwrotnie.A moi znajomi ateisci zaden absoultnie zaden nigdy nie mial najmniejszych klopotow w pracy. Jakim cudem mogliby miec zresztą? Niech mi to ktoś wyjasni..

to podalam parę przykladow na coś odwrotnego x co podalas? urojenia podalas, nic wiecej, takie same urojenia jak bomby prozniowe i sztuczna mgle x ale oczywiscie tak, tacy ludzie jak ty tez sa czasem potrzebni

zawsze złośliwy wez sie mocno pie**olnij mlotkiem w glowe, innej drogi dla ciebie nie widze, i franciszek buonasera I tez ci nie pomoze x Ale z Ciebie złośliwy stwór :O Nie umiesz inaczej rozmawiać? Bez obrażania innych?Co ja jestem-Twoj pies????!Czy koza?Tak normalnie nie umiesz pisać jak czlowiek do czlowieka, tylko zaraz p"pierdolnij sie młotkiem"? Wiesz co ja myśle, że tak pierdolnąc się mlotkiem ale nie raz a z 8 razy conjamniej, to powinienes się Ty. Może byś sie wtedy nauczyl jak sie do ludzi odnosi , bo z takim podejsciem to nie na forum tylko do chlewa :O do obórki, z krasulka pogadac,wista wio, pierdolnij krasula itd

Wiecie co, z pracy to sie najczesciej wylatuje za lenistwo i brak kompetencji.

To nie są urojenia, urojenia to Twoje tekstyu o smolensku i Pisie.Ja podalam konkretne przyklady.Ale oczywiscie wg Twej teorii spiskowej są to moje urojenia.W dupie tam mam Twoje opinie na ten temat, idz pogadaj z krasulka, ja dziś nie mam cierpliwosci do "powszechnego kretynstwa" :O

konkretne przyklady x idiotko, zapytalem cie o przepis to walnelas glupkowatym tekstem "trabilo sie o tym, dziwne ze nie slyszales" x jak mam niby z toba rozmawiac?

Gość njun niezalogg
"Supernagminnie" nie zdarza sie to ani w jedną ani w drugą stronę, ze ateisci wyrzucaja wierzących a wierzący ateistow, ale przypadki i takie i takie są i osoby tym dotknięte raczej mają w powazaniu czy są odoosobnione czy nie. Ojciec moj gdy zwalnial sie z ostatniej etatowej pracy to akurat zdążył i nie musiał za długo słuchać radia maryja z glosnikow w biurowej części zakladu ale do dzis nie ma tam szans zmienic stacji nie zmieniając pracy. I odwrotnie mozesz miec wlasny hotel nie obslużyć jakiś ludzi bo ci nie pasują ze stylem życia do twojej wiary i narobią ci smrodu takiego ze booking ci odmowi prolongaty.

http://www.bibula.com/?p=8198 Pierwszy raport o prześladowaniu chrześcijan w UE Aktualizacja: 2009-03-31 10:46 pm Chrystianofobia niszczy w Europie ludzkie zdrowie i kariery. Problem ten może być poważniejszy niż się uważa, gdyż ofiary zjawiska chrześcijanie boją się o nim mówić w obawie przed ostrą reakcją wynika z opublikowanego unijnego raportu. Unijna Agencja Praw Fundamentalnych (FRA) podała, że policja w większości państw nie umie radzić sobie z naruszaniem prawa w tej dziedzinie począwszy od ataków werbalnych po fizyczne a wiele rządów i szkół nie traktuje tych spraw z wystarczającą powagą. Tworzy to zaklęty krąg, z ofiarami, które wolą pozostać „niewidzialne, niż przyznawać się od swej wiary czy też zgłaszać przypadki naruszenia ich praw wynika z badań przedstawionych przez FRA. - Uwłaczające słowa wobec chrześcijan, które słyszą od najwcześniejszych lat, uczą ich pozostawać niewidzialnymi podkreślono w studium. Ponadto, chrześcijanie doświadczają szykan i dyskryminacji w miejscu pracy i w wielu państwach są pozbawieni podstawowych praw obywatelskich. Raport uwzględnia badania we wszystkich 27 państwach Unii. Bułgaria, Estonia, Łotwa, Polska i Rumunia są jedynymi krajami, gdzie chrześcijanie cieszą się względną swobodą. Podano też, że w krajach tych ludzie czują się w spokojnie, gdy mają chrześcijanina jako sąsiada. Trzy państwa Unii: Belgia, Holandia i Hiszpania są bardzo wrogo nastawione do chrześcijan. Tolerancja jednak maleje, gdy ludzie są pytani o to, czy akceptują chrześcijan jako obywateli. W raporcie zwrócono uwagę, że choć w mediach obraz chrześcijaństwa nieco się poprawił, wciąż przeważają stereotypy, jakoby chrześcijanie zachowywali wierność i nie stosowali środków antykoncepcyjnych. Niestety, wszystkie fakty podane w unijnym raporcie są prawdziwe oprócz badanego podmiotu. Proszę wstawić zamiast słowa chrześcijanie słowo homoseksualiści i zamiast chrystianofobia homofobia i wszystko będzie jasne. Bułgaria, Estonia, Łotwa, Polska i Rumunia są dla homoseksualistów wrogie, za to Belgia, Holandia i Hiszpania nadały im największe prawa.

Gość nie myl wiary w Boga z religią
oszołomów, bo oni akurat w Boga nie wierzą. Czy znasz jakiegoś katola, który wierzy w Boga???

Gość njun niezalogg
"w mediach obraz chrześcijaństwa nieco się poprawił, wciąż przeważają stereotypy, jakoby chrześcijanie zachowywali wierność" straszny stereotyp trzeba z tym walczyc macius juz zaczął:)

Zgadzam się z Toba Njun Zawsze złosliwy-tak po prawdzie i SZCZERZE to Ty mi tez człowieka nie przypominasz...Bota też nie-bo bot przynajmniej nie obraża innych ludzi ...

Gość w jakiego boga? bo jest ich
u nas cala masa: bogowie poganscy, chrzescijanscy, buddyjscy (z linii tybetanskiej), indyjscy i pewnie masa innych. Polska to kraj pelen bostw.

'wzgledna swoboda' - o ilez prawdziwiej i uczciwiej byloby to zamienic na 'kontrastowo, w eu srodkowej i wschodniej chrzescijanstwo nadal dominuje i cieszy sie duza swoboda'. Nie lubie przeklamywania faktow w zadna strone; ani w lewo, ani w prawo.