Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wylogowana matka

Co was drażni na kafe???

Polecane posty

Gość wylogowana matka

Jak w tytule. Co was drażni tutaj drogie mamy? Temat ma słuzyć kulturalnej wymianie zdań a nie obrażaniu.

Gość wylogowana matka
-przede wszystkim chamstwo i brak kultury, -rażące błędy ortograficzne (pisanie np. dziecią, matką zamiast dzieciom, czy matkom) -słowotwórstwo chrosty, na krótki rękaw itd. A jak jest u was?

Gość wylogowana matka
-topiki w stylu : spałam z mężem wczoraj, mogę byc w ciąyz

Gość na pomarańczowo teraz
- przede wszystkim błędy ortograficzne w podstawowych wyrazach - bardzo nędzne słownictwo niektórych(wnioskuję,że to słabo wykształcone osoby) - krytykowanie innych osób, ich metod wychowawczych, itp - odwieczna walka m-dzy cc a sn, kp a mm itp - zakładanie tematów o innych użytkownikach portalu - ogólne chamstwo i brak szacunku

Zdecydowanie chamstwo wobec innych, Można mieć inne zdanie ale nie trzeba obrażać innych. Błędy mnie aż tak nie rażą;-)

Gość wylogowana matka
O tak "ja robię tak to ja mam rację a jak ty robisz inaczej to robisz źle i koniec i kropka."

Chamstwo i dotyczy to głównie różnicy w zdaniu typu: ty nie masz racji więc jesteś pipą :o Strach coś czasem napisać.

to wszystko, co napisla"na pomaranczowo teraz" oraz zakladanie głupich tematow, ktore nic nie wnoszą:P

Gość Wbrew pozorom mnie draznia
pytania mam: ktora lalka ladniejsza? Ktory wozek dla lali wybrac? Ludzie przeciez to tylko zabawka jesli juz nie mozna zapytac dziecka ktora by chcialo to bierzcie to co wam sie podoba! Kobiety chca miec dzieci a nie potrafia samodzielnie podjac tak blahego wyboru ze to mnie przeraza- jak one te dzieci wychowaja???:O

Gość Wbrew pozorom mnie draznia
Ja bledy potrafie zrozumiec bo sama je robie- i to nie dlatego ze nie znam ortografii, po prostu pisze z telefonu i slownik automatycznie mi poprawia wlasnie czesta dzieciom na dziecia itd, gubia mi sie literki np c czesto mi nie whodzi i wychodzi na to ze pisze samo h tam gdIe powinno byc ch

Gość Ciężarówa2121
Poza wspomnianym chamstwem to: -tematy typu ,,czy mam iść z dzieckiem do lekarza, bo ma 38 stopni gorączki". No ludzie... Całkowity brak umiejętności podejmowania samodzielnych decyzji -przechwalanie swoimi osiągnięciami w kwestii odchudzania po ciąży -licytowanie się kto przytył mniej w czasie ciąży i kto szybciej doszedł do siebie -tematy typu ,,moja koleżanka..." -Popadanie ze skrajności w skrajność: znów mam tu na myśli licytowanie się kto ma lepiej a kto gorzej :D Ogólnie rzecz biorąc brak jakiejkolwiek empatii, tylko docinki i przemądrzanie :) Na szczęście są na forum też pozytywne, miłe wyjątki, które pozdrawiam! ;D

Gość szybka.ekspertyza
drażni mnie, że w ogóle istnieje, a ja wciąż wchodzę z myślą że może jednak znajdę coś interesującego dla siebie i ciągle się rozczarowuję... Przeglądając tematy dochodzę do wniosku, że nasze społeczeństwo niestety się uwstecznia i upadla coraz bardziej

chamstwo wobec innych i tysiace tematow tej samej tresci tzn - dni plodne a seks - czy to ciaza - mozliwa ciaza - okres w ciazy itd itd..

Gość jsjjds
Nawiedzone matki polki,karmiace piersia i po porodzie sn,uwazajace ze inny model to zlo

Gość Dlaczego nie otworzysz się
Forumowiczki. Odnoszę wrażenie że 89% z piszących to nastoletnie absolwentki szkół zasadniczych. Gdyby nie one to pozostałe problemy, które tu podajecie jako przykłady, w ogóle by nie istniały.

Gość jamas
no ja karmię i uważam że warto ale chyba nie jest ze mną tak źle bo miałam dwa cc ;)

Gość prawda i tylko prawdaXXXXXX
wychwalanie sie swoim bogactwem i wysmiewanie z osob ubozszych np taka mireczkowata śię śmieje, woman in black ,

mnie w wypowiedziach ludzi na kafie nic nie drażni :) Ludzie jak ludzie - wszędzie tacy sami . Bardziej mnie drażni sama kafe ze swoimi zacinającymi ise postami i to ,ze nikt nic z tym nie robi .

Gość mnie drażnią foty narządów
intymnych do oceny:O poza tym da się zauważyć na forum pełen przekrój społeczny: od analfabetów, prze zyciowe ułomki, na osobach wykształconych skończywszy. ja osobiście na forum poznałam 2 osoby,z którymi się spotkałam na zywo.

Gość Pytania typu
-czy jestem w ciąży- my tutaj usg , badania krwi, badania gin nie wykonujemy, z fusów również nie wróżmy -czy test 5 dni przed miesiączką będzie wiarygodny- nie nie będzie -czy któraś mama w 1 ciąży również czuła ruchy w 13tc tak jak ja- nie nie czuła- czuła ruchy jelit - zamiast okresu mam plamienia,śluz taki i taki co mi jest? - nie wiem żadna z nas nie ma specjalizacji z ginekologii, zamiast czytać porady lepiej wybrać się do lekarza -mam bladą kreskę, czuje mdłości, mam rozpulchnioną macice- dziewczyna sama twierdzi, że jest w ciąży, dalsze badania rozczarowują ją- żadnej ciąży nie ma - czy te imię jest ładne, podoba wam się - rodzę we wrześniu- jak mam ubrać noworodka na wyjście ze szpitala- nie wiem- nikt z nas nie wie jaka będzie tego dnia pogoda Następne: -chamstwo w wypowiedziach i to kobieta kobiecie -zarabiasz mniej niż 10 tys. na miesiąc jesteś za biedna na dziecko -każdy musi mieć własne mieszkanie, samochód, prace zagwarantowaną do końca życia, nie może być za młody- inaczej nie powinien mieć dziecka -mąż zmienia się po kilku latach- to tylko i wyłącznie Twoja wina- widziały gały co brały -za wszelką cene chce mieć córkę- chora czy zdrowa nie ważne- chce mieć dziewczynkę i już! - cesarskie cięcie to GRZECH- tylko wyrodne matki zamiast rodzić SN wybierają CC - który to tydzień ciąży- dla jednej 17t5d to 17tydzień dla innej to już 18 - przekonywanie innych ja jestem matką idealną Ty matką wyrodną- nie chciałaś karmić piersią -licytacją, która wydała więcej na wyprawkę - mam okres w ciąży- nie to nie jest okres

Gość a umnie bylo od konca
ze sfrustrowane osoby jada tu po innych, które maja lepiej w życiu(typu lepsza praca, wyjazdy na wakacje, lepszy wózek i nie ubierają sie w lumpeksach, nie karmią cycem i mialy cc):D nie każdy na piszący na kafeterii jest biedny i trzeba sie z tym pogodzic, nie kazda chce rodzic naturalnie i karmic piersia

Gość abc kafeterianki
brak szacunku dla osob, ktore maja inne zdanie, tego nienawidze

Gość do Pytania typu
oceniasz innych a sama co? sa pytania na które nie ma jednoznacznej odpowiedzi np z ruchami w 13tc, skoro lekarz ginekolog mówi, że to prawdopodobne to dlaczego Ty wykluczasz, jestes większym znawcą niż specjalista ginekologii, lekarz położnik?

Gość jkiuiui
draznia mnie pytania typu:jaki lek na kaszel czy gardlo podac dziecku. Mnie to nawet nie drazni mnie to przeraza! Jak mozna pakowac w dzieci tyle lekow,bez zgody lekarza?i jeszcze na kafeterii pytac czy ten i tamten jest odpowiedni na to czy tamto.

Gość Co jeszcze mnie drazni
Pytania czy imie nam sie podoba. Ile ludzi tyle bedzie opinii!!! Matka chcaca miec dziecko powinna podjac swiadoma decyzje co do wyboru imienia a jesli nawet tego nie potrafi...:O o zgrozo a z dzieckiem tak wiele decyzji sie wiaze ze to imie to pikus:O i one chca wychowywac! Jesli juz koniecznie chcecie zasiegnac rady to popytajcie raczej w rodzinie, wsrod znajomych, czyli miedzy ludzmi ktorY beda mieli stycznosc z dzieckiem i jego imieniem a nie sugerujcie sie tym co pisze 200 przypadkowych osob bo jedna wychwali pod niebiosa a druga wydrwi i tak wam to w niczym nie pomoze.

Gość Jak ja się lekarza
pytałam o ruchy w 13 tc to tylko się uśmiechnął i nic nie powiedział. 6-7 cm naprawdę mocno połaskocze :o

Gość dodam do tego tyle
brak argumentów ujęty w slowach"jestes glupi/jestes prostakiem/patologia z ciebie"...