Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama22 z katowic

Po ciąży da sie schudnąć! Efwkty mojego odchudzania 1 miesiąć wejdźcie!!!

Polecane posty

Mam 160 cm, po ciazy wazylam 60 kg (przed 50). Cwiczylam 3 tyg z mel b-brzuch 2x, posladki i nogi + cardio - godz dziennie, teraz zaczelam trening befit90, o niebo lepszy Dieta - jem wszystko oprocz bialego pieczywa, ograniczylam slodycze do paru kostek czekolady w tyg, mniej ziemniakow, mniej smazonego a wiecej warzyw i owocow. Efekt? Dzis sie zwazylam...chociaz mam okres, podczas ktorego zawsze puchne, waga pokazuje 55;D W 4 tygodnie ;D Jestem z siebie dumna;D Wystarczy odrobina samozaparcia ;)

Gość moja coreczka od urodzenia
zazdroszcze, mi sie nie chce a przydaloby sie;p

Gość niekoniecznie dobre
owszem szybko chudniesz ale zdrowe odchudzanie i takie, które zapewni najtrwalsze efekty to ok. 2 kg na miesiąc(0,5kg na tydzień) inaczej przestaniesz się odchudzać=wszystko wróci, nie zazdroszczę żeby nie było, bo byłam kiedyś na kilku turnusach odchudzających, więc jako takie pojęcie mam ;) Po za tym masz dobre wyniki z krwi? Kontrolujesz to??

To,że Tobie tłuściochu wróciło nie znaczy że mi wrócą kg. Jestem szczęśliwa!

Gość a to jakaś sensacja, że po cią
ży można schudnąć?:O

Gość fsdfds
ja pamiętam że 3 mieisące po porodzie ważyłam ok 4 kg mniej niż przed ciążą, bez żadnych ćwiczeń; dietę miałam zdrową bo karmiłam, ale nie liczyłam kalorii; jak przestałam karmić to z 5kg mi przybyło i teraz chcialabym zbić ze 2 i nie mogę

Gość sdxcwsdcazdd
gratulacje ale każdy reaguje inaczej ja akurat nie odchudzam się po ciąży, tylko bez ciąży :-P ale ja jak dużo ćwiczyłam to zamiast chudnąć tyję w obwodach ud, ciekawe co?

Gość hjhdfdgsr
jesli zawsze była szczupła bez wyrzeczeń to niekoniecznie kilogramy wrócą.

ja po pierwszej ciąży schudłam o 4 kg mniej niż miałam przed ciążą i trzymałam na 48 kg dopuki nie zaszłam w drugą i tu niestety sa problemy bo do wagi 48 kg moge tylko pomarzyć :( a mam 58 i tak schudłam 7 kg ale chciałabym jeszcze z 8 ;/ ech trudno nie to najważniejsze :) a moze kiedyś schudnę ;d

Gość izusia.87
ja schudłam bez odchudzania przed ciąża 53 w ciązy przytyłam 21 kg,teraz mój synek ma 2 lata ja waże 54 nie wiedac w ogóle po cile zeby urodziła dziecko nic mi nie zwisa itp.mam 25 lat

Gość mini30
Ale tez mi wielki wyczyn.Ja w dwa miesiące schudłam 15 kg bez żadnych diet i ćwiczeń i wróciłam do wagi sprzed ciąży 48 kg.Zobaczymy czy tak samo będziesz się chwalić jak dopadnie cię efekt jojo bo wszystko na to wskazuje,że tak będzie.

Gość malutka100000
Jak zawsze znajdzie się mądrala co wie wszystko. Zdrowe chudnięcie to nie 2kg na miesiąc!!!!! co za bzdura!!! każdy kto ma pojęcie o dietach i zdrowym żywieniu powie że najlepiej a zarazem najzdrowiej jest chudnąć 1kg na tydzień, przy ruchu i zdrowej diecie to osiągalne bez problemu, a co najważniejsze jak się zachowuje zdrowe nawyki te stracone kilogramy nie wracają! jak może być jojo od zdrowego odżywiania hehehe chyba że człowiek jest na tyle głupi żeby wracać do starych i złych nawyków, obżarstwa. Autorka ruszyła tyłek odmówiła sobie trochę jedzenia to i efekty ma! Jeżeli ważyła 60kg a teraz 55kg to znaczy że w tych straconych 5kg jest nie tylko zrzucony tłuszcz ale i woda, komuś to może wydawać się dużo w 4 tygodnie ale to jest normalny wynik. Brawo przynajmniej coś ze sobą robisz i nie narzekasz ;) Ja mam za sobą 14kg po ciążowego tłuszczyku zgubionego właśnie przez zdrowe odżywianie, teraz tylko ćwiczę żeby utrzymać wagę i kondycję, oczywiście zdrowe nawyki zostały ale też jem z umiarem słodycze i śmieciowe jedzenie. A wagę zgubiłam w 3 miesiące, utrzymuję ją od 8 miesięcy i nawet 1kg mi nie doszedł a wręcz czasem mam mniej na wadze.

Gość bueheheheheheheeh
najważniejsze jest to-ile czasu po porodzie zaczęłaś się odchudzać?? Karmisz piersią?? Bo widzisz jest taka prawidłowość-po ciąży kg szybko maleją, w dodatku w większości przypadków-jeśli kobieta karmi piersią to waży mniej niż przed porodem i to bardzo szybko :) więc odpowiedz na te dwa pytania, a potem mów, czy łatwo schudnąć, czy nie :)

corka ma 9 miesiecy, karmilam tylko miesiac. Przed ciaza bylam bardzo wysportowana, nie bylo dnia bez ruchu. Teraz nie liczylam na tak szybki spadek wagi, raczej bylam przekonana ze moze to bedzie 2kg w miesiacu przy mojej sklonnosci do wieczornego podjadania i zajadania sie slodkosciami. A jednak dalam rade, jadlam duzo i tak jak pisalam z wyjatkiem kilku rzeczy, na ktore czasem i tak sobie pozwalalam ale w mniejszej ilosci. nie chodzilam glodna a efekt jest. Nie glodze sie doszlam do tego w zdrowy sposob

aaa odchudzanie zaczelam dopiero miesiac temu

Gość malutka100000
Ja karmiłam piersią 6 miesięcy i nie schudłam nic, jadłam wszystko. To mit że karmiąc się chudnie. Jak mamusia tego nie je czy tamtego, wszystko na parze itp to na pewno chudnie karmiąc i jak do tego ma wymagające dziecko że tylko na rękach, ale tak jak ja jadłam sporo i wszystko to nie chudłam nic, przy dziecku tez wiele nie miałam do roboty.

Gość i z czego robicie wilkie halo?
przecież to normalne, ze po ciąży się chudnie w ogóle co to za gadka, że zostało mi CIĄŻOWEGO TŁUSZCZYKU?:O jakiego tłuszczyku?:O przecież kilogramy ciążowe to cos zupełnie innego niż nadwaga i nie ma co porównywać utraty kilogramów iście ciążowych do tłuszczu, który ma się z powodu obżarstwa

Gość mini30
A dlaczego odchudzanie rozpoczęłaś dopiero miesiąc temu skoro twierdzisz,że przed ciążą nie było dnia bez ruchu??Ok rozumiem,że w czasie połogu ćwiczenia idą na bok ale z tego co piszesz to wygląda na to,że jakieś pół roku nie robiłaś nic

Gość bueheheheheheheeh
a ktoś się pytał, czy robiłaś badania krwi? Tak z ciekawości pytam, bo mam anemie i nie mogę się coś wybrać do dietetyka a co za tym idzie rozpocząć żadnej diety, już dukanem skończyłam z tężyczką i jakoś kolejnej choroby mieć mi się nie uśmiecha ;)

Masz dopiero 22 lata ( wnioskuje z niku) w tym wieku uzyskac i utrzymac zgrabna figure to jest pestka. Ja w Twoim wieku bylam taka szprycha :D ze facecie sie caly czas ogladali :) Teraz mam 30 lat jestem po 2 porodach i mam 15kg na plusie :( jestem teraz na diecie i probuje to zrzucic ;) pozdrawiam:)

to prawda, nie robilam nic, z czystego lenistwa. w koncu stwierdzilam, ze samo sie nie zrobi a zaraz bedzie wiosna;)

Gość jak juz sie chwalimy :P
Przytylam w ciazy 18 kg, startowalam z waga 48 (mam 156 cm wzrostu), na finiszu mialam 66. Rowno w tydzien po porodzie mialam juz 13 kg mniej-bez diety, bez cwiczen, samo spadlo. Schudlam potem do tych 48, przy antykoncepcji jednak przybralam 3 kg-teraz waze caly czas 51 i jestem zadowolona.

Gość mini30
W takim razie już zawsze będziesz musiała ćwiczyć i uważać na to co jesz bo inaczej waga znów pójdzie w górę jak nic.

Gość jamas
mamo dwójeczki a jak z posiłkami, kiedy rodziłaś, karmisz piersią? Mam ponad 30 lat może doradzę.

Gość bhjbjh
"jak już się chwalimy" to ja jestem 3 cm wyższa i ważę 47 :D

Gość ło nie moge
ale autorko jestes wredna i nie miła! I szczerze?nie masz się czym chwalić, mam dwoje dzieci, jestem twojego wzrostu i mam 45 kg. Więc kto jak kto,ale tłuściochem to jesteś TY

Gość ja mam podobne wymiary jak
autorka i czuję się gruba, często słyszę komplementy na temat swojej figury. Nie zwróciłam uwagi czy jest wredna.

Gość mini30
Dokładnie.Nazywanie kogoś tłuściochem podczas gdy samemu jest się niezłym klopsem to trochę przesada

jak zaszlam w ciaze warzylam 58 kg. W ciazy przytylam 12 kg.Dzien po wyjsciu ze szpitala mialam 8kg mniej a dzis rok po porodzie moja waga pokazuje 52 kg. Do nie dawna karmilam piersią,nie objadalam sie pustymi kaloriami. Jem duzo warzyw i owoców,nie jem białego pieczywa,kolacje u mnie zazwyczaj są lekkie np srek wiejski,jog naturalny :)