Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionadzieckiem___

Dziecko robi zielone kupy, co moze byc przyczyna?

Polecane posty

Witam. Moje dziecko jest na Bebilon Pepti, najpierw byla na Bebiko, po czym lekarka stwierdzila ze jest uczulona na bialko i zmienila na nutramigen 1, mala nie chciala tego pic i dala bebilon pepti. Mimo to na buzce ciagle ma czerwone plami, wypryski przy uszkach i robi zielone kupy. Czemu?

alergia. ja karmie piersia i jak zjem choc kawalutek czekolady to zaraz maly ma zielona kupke bo go uczula

Gość matka siedmiorga
Nażarła się szczawiu z nasypu dla biednych dzieci:D:D:D:D

Gość moja coreczka od urodzenia
jest na bebiko, prawie zawsze robi ciemnozielone kupy, alergii nie ma. Lekarka mowila ze to moze byc od wysokiej zawartosci zelaza w mleku ktore dziecko nie przyswaja i wydala w takim kolorze

Albo ze spaceru może? Byliśmy na spacerze i zjadła coś zielonego

Gość moja coreczka od urodzenia
skoro ma plamki na skorze to ma alergie. sprobuj zmienic mleko a najlepiej idz jeszcze raz do lekarza on ci doradzi

dopiero co zmienila na ten bebilon pepti

Ja pierniczę niektórzy w ogóle nie czytaja co sie pisze. Autorko dawno zmieniłaś to mleko? Wysypka powinna zejść do ok 10 dni, kupy zielone mogą być od alergii, infekcji (u nas to pierwszy objaw), czy jak ktoś pisał od żelaza. Kiedys lekarz mi powiedział, że alergen utrzymuje się do 10 dni we krwi (nie wiem czy to prawda bo lekarz był do tyłka).

tydzien temu zmienilam.

Gość pytającaMamusia
co do zielonych kupek, nie wiem czy to ma coś wspólnego, my od urodzenia dajemy DICOFLOR, 5 kropli dziennie, lekarka od dzisiaj kazała dawać 1 kroplę, a gdy pojawią się zielone kupki podać w ten dzień 5 kropelek, może to by pomogło? Ja bym zapytała lekarki o to. Mój synek też ma wysypkę, nie pokazuje się ona codziennie, raz większa raz mniejsza ale następnym razem zapytam o to lekarza-myślałam, że to uczulenie na herbatkę, zaczęło znikać dlatego nie pytałam, ale dzisiaj znowu się pojawiła...

Gość jsjjds
Moj syn pije bebilon komfort i zawsze po nim robi zielone kupki

lekarka wlasnie zapisala nam te kropelki, narazie ich nie wykupilam bo obecnie corka jest na antybiotyku i zazywa lekarstwa inne. Nie chce jej ciagle czegos podawac w postaci lekow, dlatego narazie nie kupilam. A moze to byc tez od lekarstw? Tylko ze wczesniej tez bylo, a nie byla chora.

hm daje antybiotyk, daje kropelki doustne, syrop i tyle. nie przepisala zadnej oslony.

Gość bhjbjh
Moja córeczka też robiła często zielone i powiem tak- specjalnie się tym nie przejmowałam. Brzuszek nie bolał, więc spoko. Skoro Twoje dziecko jest chore bierze antybiotyki i dopiero co zmieniłaś mleko to myślę, że na razie zaczekaj. W tej chwili wszystko może być przyczyną. Poza tym plamki też mogą być kwestią alergii ale też np ślinienia się (nie wiem w jakim wieku dziecko i w jakich miejscach te plamki). Przy uszkach to może być kwestia np. ulewania- moja też tak miała. A zielone kupki to mogą być własnie od nieprzyswojonego żelaza, a czasami jest tak, że one się utleniają i zmieniają kolor. Moja córeczka ma dziś ponad rok, jest okazem zdrowia, zero alergii.

Gość bhjbjh
Dziecko powinno dostawać coś osłonowego! Ja nawet jak piersią karmiłam i sama dostałam antybiotyk to dla małej dostałam osłonowe, bo mimo, że antybiotyk mógł tylko w niewielkim stopniu przenikać do mleka, ale i tak lepiej dmuchac na zimne

Dicoflor to oslona. Dawaj dziecku 2 godziny po antybiotyku. Przy antybiotyku MUSI byc oslona.

Gość Wrozbita Dawid
Mysle ze dziecko w poprzednim zyciu bylo koniem

Gość gość
przy bebilon pepti to norma