Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejnakawkazmlekiem

dziwne zachowanie noworodka

Polecane posty

Gość kolejnakawkazmlekiem

Moja corka ma 3 tygodnie.Czasami dziwnie sie zachowuje tak jakby sie dlawila ,zapowietrzyla?....Ustawia ustka jak rybka i cmoka ,mam wrazenie ,ze probuje zlapac powietrze.Przekrecam ja na bok albo biore na rece to uspokaja sie.co to moze byc?Do lekarza ide na kontrole w poniedzialek do tego czasu chyba osiwieje z niewiedzy.wiecie kobietki co to moze byc?

Gość mama malej
Jesli robi buzia jak rybka to jest glodna, albo tylko chce possac. Jesli charczy troche jakby chrapala to masz za suche powietrze, ew nosek sie jej zatkal od mleka i nie moze wykichac. Prysnij sprayem z woda morska w kazda dziurke, zatykajac druga i przeczysc nosek gruszka albo aspiratoewm. Jesli to brzmi jakby sie zakrztusila to przeloz ja przez swoje ramie tak aby glowka z raczkami zwisala troche na plecy i delikatnie popukaj otwarta reka po pleckach. Byc moze zaczely jej pracowac slinianki i nie nadaza z polykaniem sliny.

Gość Bądź sobą
mój synek robi "rybkę" jak jest głodny, a podaje mu przed jedzeniem witaminę c, normalnie tylko krzyczy a gdy dam mu tą witaminkę (raz dziennie) to jest rybka :)

Gość Dlaczego nie otworzysz się
Spray z wodą morską dla 3 mies. dziecka to bardzo zły pomysł. Niemowlęta się tego boją, bo ciśnienie za duże. Lepsza jest sól fizjologiczna w kroplach, albo woda morska bez dyfuzora tylko do zakraplania. Poza tą drobną uwagą zgadzam się ze wszystkim co napisała poprzedniczka.

Gość mama malej
to trzeba kupic dobry spray. Moj sie nazywa dismare bodajze i wypuszcza wode malymi porcjami.

Gość Bądź sobą
Mi sama neonatolog kazała kupić sól morską w sprayu, Mały się nigdy nie bał... Najpierw używalam nosefrida teraz kupiłam jakąś inną, niby jest najdłużej na rynku, ale jeszcze nie próbowałam jej. Na tej nosefrida jest napisane że jest dla niemowląt i małych dzieci... Tej drugiej nie czytałam

Gość Bądź sobą
a i dziecko będzie się bało, jeśli w wieku kilku miesięcy zakrapiasz pierwszy raz... Sami się boimy tego co nie znane, a co dopiero dziwić się dziecku?

Gość mama malej
Jeszcze jedno, mozesz podlozyc ksiazki pod nogi lozka u wezglowia, tak jak dla dzieci z refluksem, latwiej slina bedzie splywala