Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalina1111111

jak obliczyć dni płodne

Polecane posty

Gość michalina1111111

Witam, mam do was pytanie jak obliczyć mam dni płodne? Miesiączki mam nie regularne występują albo co 30 albo co 33dni. Obserwacja śluzu też nie wchodzi w grę ponieważ każdego dnia cyklu jest on bardzo obfity. Może delikatnie zmienia się jego konsystencja ale nie chce polegać tylko na tym ponieważ mogę się zawieść. Poradźcie mi coś moje kochane kobietki. Dodam, że mam 18 lat, a okres mam od 12 roku życia.

Gość nie kumająca :D
30 -33 dni to w miarę regularne, dni płodne obliczasz tak - np 30 dniowy cykl - owulacja 15 dnia cyklu i dodajesz 4 dni w prawo i 4 dni w lewo od tego dnia i to są Twoje dni płodne :)

Gość nie kumająca :D
testy owu sa do d.... razy wychodzą a raz nie, zależy jaka firma.... ale szczerze nie polecam w internecie masz tez kalkulatory dni płodnych :)

Gość michalina1111111
ale on pokazuje tylko owulacje a przed nią też są dni płodne i w dodatku miała bym go robić codziennie?

Gość myskaff
skorzytsaj z kalkulatorów dni płodnych

Gość michalina1111111
a jeśli mam dostać jutro okres to owulację będę miała 30.03 a dni płodne do 26 do 3?

Gość michalina1111111
patrzyłam na ten kalkulator i nie wiem co mam wpisać w rubryce długość cyklu skoro mam taki dziwmy

Gość Kiruawa
1.30-33 dni to okres bardzo regularny 2. wyliczanie dni plodnych to nieskuteczna metoda sprzed 70-ciu lat, owulacja zawsze ma prawo sie przesunac, a co za tym idzie wszelkie obliczenia biora w leb 3.obfitosc sluzu nie wyklucza jego obserwowania 4. nie trzeba polegac wylacznie na sluzie, do tego mierzy sie temperature, mozna rowniez obserwowac szyjke macicy(metoda objawowo-termiczna) 5.jesli chcesz na powaznie obserwowac swoje cialo to polecam glebiej sie tym zainteresowac, jesli jednak nadal zamierzasz polegac na tzw kalendarzyku to z gory gratuluje licznego potomstwa

Gość agiew
Nie powinno się obliczać dni płodnych, bo nie jest to skuteczna metoda. zdecydowanie lepsza jest metoda objawowo-termiczna. Stosuję ją więc wiem coś o tym :) Ja korzystam z Cyclotestu do pomocy, ale sama też możesz się nauczyć intepretować temperatury

Gość ollusia290190
a nie latwiej wpisac w google " obliczanie dni plodnych" ? wyskakuje kalulator i masz czarno na bialym.

Gość olusia dni płodnych
nie oblicza sie na internetowych kalkulatorach!!!

Gość ollusia290190
a ja slyszalam ze to jest wiarygodne :) no ale widocznie sie nie znam wiec spoko ;)

Gość bialamasajka
Dni płodnych się nie wylicza a wyznacza po odpowiednich objawach podczas obserwacji, takich jak np śluz. Kalendarzyk jest nieskuteczny. Kup sobie może testy owulacyjne albo tester na ślinę. Tl drugie jest wielokrotnego użytku, więc powinno Ci się przydać.