Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sisi777

Czekanie z seksem do ślubu (nie dziewica)

Polecane posty

Dawno temu (no może nie tak dawno) byłam ateistką, nie wierzyłam w Boga i w ogóle byłam zniechęcona do chrześcijaństwa, chociaż w takiej rodzinie się wychowywałam. Jednak po pewnym czasie powróciłam do wiary i coraz bardziej chcę włączyć się z powrotem do życia religijnego. Rzecz w tym, że jestem z facetem (co prawda 2o lat starszym) już w związku od 5 lat (i tyle mieszkamy razem). On ma swoje dzieci, ja swoje i bardzo dobrze nam się układa. Jesteśmy zaręczeni. Problem w tym, że on jest nadal ateistą (mi to nie przeszkadza, w końcu sama kiedyś byłam) i coraz bardziej dostrzegam, że nie pali mu się do ślubu, a o kościelnym to mogę chyba w ogóle zapomnieć. To już w końcu 5 lat a ile ja mogę jeszcze czekać? Chciałabym prosić go o to byśmy zaprzestali jako takiego życia seksualnego aż do ślubu (o ile takowy będzie) bo chcę wiedzieć, czy mu nadal zależy, czy chodzi mu tylko o moje "tyły"... Nie wiem jak do tego podejść... Wiem, że życie seksualne jest dla niego bardzo ważne, a dla mnie akurat ważniejsze jest duchowe i chciałabym w końcu po tych wielu latach pójść do spowiedzi i przyjąć komunię. Ale nie chcę też go ranić.

Gość dffdgfhghhj
skoro do tej pory dawalas mu dupska, a teraz zrobisz z siebie swietojebliwą, to to bedzie po prostu smieszne. nie trzeba byc oczywiscie dziewicą, zeby czekac do slubu. mozna miec jakies tam doswiadczenie male i tez czekac, nie bedac juz dziewicą. a w twoi przypadku to juz przesada, bo znasz seks bardzo dobrze, ruchalas sie setki razy a teraz udajesz swietą? :D OK niech sobie czeka taka co miala seks 5 razy a nie taka co sie pieprzyla setki razy a teraz chce czekac do slubu. moglas wczesniej myslec, zanim zaczelas sie pieprzyc ze starym dziadem.

Gość jotte
W malzenstwie najwazniejszy jest dialog i umiejetnosc pojsci na kompromis. Pamietaj ze samo zaprzestanie zycia seksualnego nie pozwoli ci pojsc do spowiedzi . Skoro razem mieszkacie macie dzieci bedzie i tak potrzebny wam slub. Porozmawiajcie otwrcie co o tym sadzicie. I dlaczego tak nagle zalezy Ci na tym slubie .

Gość omomomomomomomo
pożeranie ciało Jezusa, i picie jego krwi są satanistycznymi poglądami, tak jak instytucja zwana kościołem katolickim

Gość fgrghfj
Twój post wygląda tak jakbyś brakiem seksu chciala szantazowac swojego partnera aby zdecydowal sie na ślub. Chyba wiesz że nie tędy droga ? Poza tym nie sądzisz ze to trochę niepoważne ? Współżyjecie od 5 lat, masz dzieci z poprzednich związków a nagle ci sie zachcialo czekac do slubu ?