Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikolaola

soki i chrupki

Polecane posty

Gość nikolaola

od którego miesiaca mozna podać dzieciom chrupki kukurydziane lub soczki np. kubus, leon ?? moje dziecko ma 9 miesiecy..

Gość prinessaofpersia
Chrupki mozesz podac, ale soki typu kubus, leon to jest koszmarny ulepek i dawka cukru nieodpowiednia dla takiego malucha, jak masz sokowirowke to sama zrob sok z marchewki z dodatkiem jablka albo banana

Gość tjtjhp
Chrupki takie to spokojnie już może, co do soczków to nie wiem, w nich jest dużo cukru, moja córka ma półtora roku i jeszcze pije te soczki bobowity i to rozcieńczane wodą, bo strasznie słodkie są

Gość jamas
nie dość, że słodkie to dla mnie mają posmak chemii nawet te przeznaczone dla niemowląt ale ja jestem wychowana na swojskich kompotach i sokach z kartonu nie ruszam, sporadycznie wypiję szklankę coli czy oranżady.

Gość nikolaola
no bo znam dziewczyny co dzieci mial 6/7 mies. i już uczyla pic soki własnie typu teon..kubus.. ! ja też jak narazie daje herbatki z hippa albo soki z bobovity.. a powiedzcie mi a do picia mozna dac wodę niegazowaną ? czy lepiej samą wodę przegotowaną np. z cytrynką ?

Gość niewiemniewiem
a chrupki kukurydziane to nie chemia? oj oj oj :) ale gdyby każdy patrzył na to co jest zdrowe a co "zdrowe" to byśmy nic nie jedli... dziecko kubusia też może dostać, byle nie często, na pewno się nie otruje

Gość nikolaola
niewiemniewiem chyba tez masz troche racji..

Gość jamas
a ja uważam, że chemia jest wszędzie i sie jej nie ustrzeżemy ale jesli mogę ograniczyć to staram się, nie uważam że sok typu Kubuś jest potrzebny do czegoś niemowlęciu. Mnie po nim bolała trzustka i wolę nie dawać dziecku, jeszcze zdąży posmakować takich rzeczy, chociażby w przedszkolu.

Gość prinessaofpersia
chrupki kukurydziane to nie chemia:O czytajcie czasami skład :O to jest jedynie kaszka kukurydziana jak w kleiku kukurydzianym, odpowiednio spreparowana uformowana w kształt i wysuszona....

Gość chemia......
czy sie Wam to podoba czy nie to chemia jest wszedzie, nawet woda to zwiazek chemiczny.... w chrupkach nie widze nic zlego, ale kubusia czy leona nie dalabym nawet kilkuletniemu dziecku, po co mu prochnice fundowac???

Chrupki jak najbardziej, ale sprawdź w składzie czy nie ma soli (moim zdaniem zbędna, sama wole te bez soli). A soki te co podałaś to też uważam że nie za bardzo... lepiej spróbuj sok marchewkowy (młoda marchew chyba się nazywa, nie pamiętam) z hippa.

Gość gość
na pewno wszędzie jakieś sladowe ilości czegoś co zawiera chemie jest ale tym tokiem rozumowania trzeba było by zrezygnować ze wszystkiego. Co do chrupek to Flipsy robione są z kukurydzy niemodyfikowanej genetycznie i nie zawiera glutenu. Mozna je dostac w kilku smakach czekoladowym, truskawkowym itd. Ja jak bylam mała to sie nimi zajadałam, moje dzieci również je uwielbiają. Do tego na ich profilu na facebooku można wygrać paczki flipsów, polecam ;)

Gość gość
a nie lepiej póki co kupować soki specjalnie dla dzieci? różnicy wielkiej cenowej nie ma, bo hipp bio w polo chociażby teraz za 2,49 a przynajmniej wiesz, że dajesz dziecku bezpieczne picie

Gość gość
a nie lepiej póki co kupować soki specjalnie dla dzieci? różnicy wielkiej cenowej nie ma, bo hipp bio w polo chociażby teraz za 2,49 a przynajmniej wiesz, że dajesz dziecku bezpieczne picie