Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlosy wlosy wlosy

WYPADAJACE WŁOSY - POMOCY!!!

Polecane posty

Gość wlosy wlosy wlosy

dziewczyny co na wypadajace wlosy, bo niedlugo łysa będe:( nie jestem świeżo po ciązy, mam dietę urozmaicona a wlosy wypadaja na potege, co bierzecie?

Gość wlosy wlosy wlosy
nigdy nie badałam poziomu hormonów, a jak się objawia jak coś jest nie tak?

idź do apteki i kup maseczkę do włosów zwaną henna. włosy po jakimś czasie powinny Ci mniej wypadać, a na głowie powinien pojawić się taki meszek włosów rosnących. maseczka sprawdzona.

Gość coś macie z gorem nnnnn
idz do lekarz to przepisze ci witaminy. Łysa napewno nie zostaniesz! Nie zamartwiaj się wiem,że to jest straszne jak widzi się pełno swoich włosów dookoła. Ale to Ci przejdzie. Odżywiaj się dobrze.

Nie piszę, że koniecznie hormony :) Pytam tylko czy coś oprócz włosów Tobie dolega :) Bo czasem ludzie faszerują się witaminami, nakładają maski a to wszystko na nic.

Gość wlosy wlosy wlosy
nie, nic mi nie dolega wiecej :)na szczęscie:)

Gość wlosy wlosy wlosy
biorę witaminy regularnie(mertz special) ale juz nie wyrabiam pol domu w moich wlosach, doslownie wszcedzie, gdzie sie zakrecę:(

Gość paf
Dermena szampon + żel, witaminy, a po 3 miesiącach zauważysz poprawę.

Była kiedyś bardzo dobra maseczka wax- nie mylić z bio waxem :) stosowali ją ludzie po chemioterapii i podobno była bardzo skuteczna. Ja nigdy nie miałam okazji jej kupić więc nie potwierdzę. Na wzmocnienie włosów poradzić też mogę laminowanie siemieniem lnianym. Włosy są naprawdę ładne i stają się mocniejsze. Siemie lniane ugotować trzeba na gęsty glut ;) Do tego dodaje sie trochę ulubionej maski do włosów. Nakłada się na włosy w raz z ziarnami. Dobrze jest owinąć folią i dodatkowo czymś ciepłym, np. kocem. Trzyma się to ok. 40 minut. U mnie efekty są powalające ;)

Gość tinki łinki
jak mnie wkurza jak ktos zadaje konkretne pytanie a w miedzy czasie kupa pytan od pseudo znachorek :) Ja polecam szampon NERIL jest naprawde super. a to ze po ciazy traci sie wlosy jest normalne, a nie o hormonach dziewczynie piszecie...

Że ja to ta znachorka ??:D Pytanie zadałam bo znam sporo osób, które bez sensu walczyły odżywkami- wystarczyło kilka prawdziwych leków i problem znikał. A stwierdzenie "nie jestem świeżo po ciązy" świadczy o tym, ze nie musi być to reakcja na zmiany, które zachodzą w ciąży. Więc nie mów, ze to organizm odreagowuje po ciąży bo tego nie wiesz.

Gość wlosy wlosy wlosy
tinki łinki, ale ja pisalam, nie jestem świezo po ciazy, 5 lat temu bylam:)

Gość tinki łinki
nie myslałam, ze "nie jestem swiezo po ciazy" znaczy az 5lat po :) Mi zaczęły wypadac jak byłam jakieś 7 miesiecy po ciazy... sprobuj autorko tego szamponu, na efekty trzeba poczekac okolo 1,5miesiaca ale warto:)

Gość wlosy wlosy wlosy
a gdzie mozna go kupic, bo nigdy o takim nie słyszlam

Gość wlosy wlosy wlosy
kurka... tak, dlugo ponad pol roku 8 m-cy mnie wiecej od jesieni, bralam kilka preparatow w tabletkach, ale mi nie służa, tzn. jakis wypryskow na twarzy dostalam, przestalam je brac i cera juz jest ok:)

To nie przesilenie w takim razie :) To już więcej nie poradzę tylko to co wcześniej proponowałam. Chociaż ja myślę, ze to długo trwa. I może to być głębsza przyczyna- jak nie hormony to jakieś niedobory, choroby skóry czy coś jeszcze innego. Przyczyn moze być milion- włosy same z siebie wypadać nie powinny. Ja się z takim problemem zmagał jakieś 6 miesięcy po ciąży- zganiałam wszystko na ciąże a znalazłam tarczycę ;) Wypróbuj sposoby dziewczyn- jak to nic nie da to za jakiś czas udaj się znowu do lekarza i szukaj przyczyn:)

chyba, ze preparaty brałaś na własną rękę- to wtedy radzę z miejsca do lekarza iść- jak dobry to może coś poradzi :) Możesz ewentualnie jeszcze pić herbaty z pokrzywy i skrzypu polnego

mam ten sam problem. Zaczęłam brać tabletki ze skrzypu polnego ale oprócz ładniejszego wyglądu włosów nic się nie zmieniło. Jak tylko zjadę na urlop do PL to wybieram się do dermatologa bo chyba nie ma innego rozwiązania...

Gość wlosy wlosy wlosy
tak, bralam bez konsultacji tylko to, co znajome brały i im pomagało, dzięki za rady:) ps. z tarczyca mam wszystko ok. co pol roku robie badania:)i wszystko jest w normie, wiec nie wiem o co chodzi:(

Z tego co kojarzę to jeszcze niski poziom hormonów żeńskich lub wysoki męskich też negatywnie wpływa, ewentualnie grzybica skóry głowy a nawet układu pokarmowego, pasożyty,niedobór wit.b, niedobór lub nadmiar wit.a, itd. Skoro próbowałaś już różnych suplementów i odżywek to szukałabym dalej.

Gość moja kuracja
1 jajko ugotowane 1 raz dziennie przez 2 tygodnie. Olej lniany 2 łyżki raz dziennie. Sprawdzone i działa :)

Gość bjhb
ja brałam vita - miner dla kobiet karmiących piersią i pomogło ;)

Kup szampon wzmacniający farmona radical. Znajdziesz w aptece albo w naturze. Do tego najlepiej jeszcze jantar albo odżywkę też z radical. A szampon najlepiej rozcieńczaj w kubeczku, jest naturalny bez silikonów, więc słabo się pieni. Możesz też w aptece kupić nasiona koszatniczki bądź liście pokrywy, żeby robić herbatki. http://www.anwen.pl/search/label/wypadanie%20w%C5%82os%C3%B3w Mi ten blog bardzo pomógł. Może tobie też się przyda.