Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdhj

WITAMINY DLA CIĘŻARNYCH

Polecane posty

Gość hdhj

jw. jakie najlepsze polecacie badz jakie same spozywacie ? mi lekarz dzis zalecil wykupic sobie cos takiego w aptece lecz nie podal konkretnej nazwy.

Gość Ja biorę
prenatal.

Gość najwiecej witaminy mają...
nie zapomnij o kwasie foliowym :classic_cool:

Gość hdhj
Ja codziennie jeszcze biore kwas foliowy czy pomimo stosowania witamin moge nadal go brac ? pytam poniewaz wiem iz w skladzie witamin dla ciezarnych kwas foliowy tez sie znajduje

Gość hdhj
up

Gość Nie ma potrzeby brać
dodatkowo kwasu foliowego, wystarczy, że jest zawarty w witaminach dla ciężarnych.

Gość hdhj
ok. tak szukalam opinii dodatkowych w sieci i dochodze do wniosku ze najbardziej oplaca sie prenatal calssic. w opakowaniu ok 100 tabletek a cena jak za opkaowanie 30 tabletkowe...

Gość angelak
femibion natal 2

Gość ciezarowka31
ja w pierwszej ciazy bralam witaminy przez 9 mscy przytylam 25 kg teraz jestem w drugiej ciazy i bralam tylko kwas foliowy przez 3 msce teraz wole owoce i inne zrodla witamin

Gość prenatal classic
a co witaminy maja do tycia?

Gość ciezarowka31
prenatal classic poczytaj sobie w necie albo zapytaj swojego gina

Gość mama 2013
mój gin przepisał mi folik i femibion natal i kazał przez jrden dzien brac tylko folik a dwa nastepne femibion i tak w kółko...chociaz mi sie wydaje ze jedno z tych by wystarczyło...

Gość cukierniczkapelnacukru
a ja polecsm Vitaminer Prenatal cena za 60 tabl to mniej niz 20 zł

Gość Mama 1991
ja brałam femibion

Gość Co mają witaminy do tycia?
Jak kobieta nie żre jak świania tylko zdrowo się odżywia to nie powinna aż tyle przytyć.

ja osobiscie biore Vita-miner PRENATAL. koszt okolo 15 zł za 60 tabletek. w aptece mi to farmaceutka polecila twierdzac czy to prenatal, femibion itd to wszystko to samo tylko cena sie roznia i iloscia w opakowaniu.

Gość ja brałam femibion ale to
drogie cholerstwo i przeszłam na vita miner prenatal '+ DHA, kosztują 20zł, gdzie femibion 70zł a maja nawet lepszy skład bo femibion nie ma żelaza a vita miner ma

Gość niusia85
Jak morfologia wychodzi w porządku to nie ma co brać witamin, tylko trzeba się zdrowo odżywiać - tylko folik jest tu niezbędny.

Gość Aguniafyy
Witam serdecznie! Mam ogromną prośbę o wypełnienie ankiety dotyczącej świadomości ciężarnych kobiet na temat spożywania alkoholu w trakcie ciąży! Jest to ankieta potrzebna do badań w mojej pracy magisterskiej więc bardzo proszę jej wypełnienie:) Ankieta anonimowa :) dziękuję z góry bardzo gorąco:) http://www.ankietka.pl/ankieta/109226/swiadomosc-kobiet-na-temat-wplywu-alkoholu-na-kobiete-ciezarna-i-jej-dziecko.html

Już kiedyś takie tematy były ale powtórzę dla potomnych;) moja Pani doktor powiedziała, że jeśli wyniki krwi na to nie wskazują, a ciężarna nie rzyga dalej niż widzi, to nie ma wskazań do stosowania czegoś poza kwasem foliowym, bo to oznacza, że świadomie się odżywia i jej organizm radzi sobie z ciążą. Ja dopiero po urodzeniu zaczęłam brać Vitaminer prenatal, bo karmię i sama po sobie widzę, że córa ściąga ode mnie różne składniki, bo jestem blada, włosy się sypią itp.. Vita miner ma bogaty skład, a kosztuje ludzkie pieniążki.

Gość pani_lodowego_ogrodu
@kokoszka123 - też myślę ze takie podejście do łykania witamin jest najlepsze. Niektóre kobiety jak tylko dowiedzą się, że są w ciąży zaczynają łykać jakieś suplementy, nawet bez konsultacji z lekarzem. A tu sam kwas foliowy jest potrzebny.

Gość raszka24
Ja to biorę prenalen multivit www.prenalen.pl/nasze-produkty/jestem-w-ciazy bo źle się czułam w ciąży, a że jest to dobrze skomponowany zestaw witamin to wiem, że dostarczam dla organizmu wszystko co jest niezbędne. Z jedzenia to raczej mało dostarczam bo nie mam apetytu na wszystko.

Gość gość
Ja biore omega med forte, chyba najdrozsze, ale doktorek mowi, ze najlepsze. Chociazby omega, ktorego nie jestem w stanie przyjac z jedzeniem az tyle ile potrzebuje

Gość gość
Porozmawiaj z położną. Moja własnei wspomniała mi o tym suplemencie i przyjmuje już półtora miesiąca.

Gość teffi
raczej nie mam niedoborów witamin, łykam tylko witaminę d bo niedobór witaminy d może być bardzo szkodliwy dla dziecka więc jeśli masz takie objawy http://www.vigantoletten.pl/objawy koniecznie zapytaj lekarza o tabletki z tą witaminą