Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

Zbyt duża macica?

Polecane posty

Niby tak ale wiesz jest pewna rozbieznosc wsrod zdan lekarzy. moj prowadzacy uwaza ze to 18 tydzien ciazy, natomiast lekarz u ktorego robie usg ze to 19.5 tygodnia. a wedlug usg jest to 17 tydzien i 4 dzien dlatego tez za 2 tyg mam przyjsc na usg polowkowe

Badanie prenatalne robi sie miedzy 11 a 13 tc. Nigdy nie pozniej. Przynajmiej w Danii, o ile sie dobrze orientuje to w Polsce tez. Z racji zawodu jaki wykonuje byłam na kilku takich badaniach. I zawsze one miały miejsce właśnie miedzy 11 a 13 tyg.

Gość no tak a zakłopotana dalej
głupa rżnie:O

Gość przeczytałam zarówno pierwsza
i drugą strone i napisze tak: mama 6-cio latki matole jak cytujesz coś to dawaj w cudzysłowie gniocie! co do wybitnego specjalisty tutaj każda chodzi do takiego ale większość nie ma problemów z ciąża i w pierwszych tyg. nie musi lezec w szpitalu tak jak miało to miejsce u ciebie wiec ten wybitny specjalista plus twoje "doświadczenie" to cóż no można się jedynie nim podetrzeć :d co się zaś ciebie tyczy autoreczko to skoro masz zaufanie do swojego ginekologa to wypierdalaj z forum i nie zakładaj co 5 minut durnych topików !!!!! bo jak widać i tak jesteś najmądrzejszą małolata która wyzej sra niż dupę ma ale szkoda ze taka mądra a o antykoncepcji nie słyszała i wpadkę zaliczyła ...

przeczytałam zarówno pierwsza-- uzyj troche mozgu i jak ci tepaku moje tematy nie pasuja to wypierdalaj stad jak najdalej a nie komentujesz bez sensu, moja osoba ci nie odpowiada, mama 6 latki tak samo, wszystkie sa wg ciebie glupie tylko ty jestes najmadrzejsza znalazla sie wyrocznia yebana od siedmiu bolesci :O

przeczytałam zarówno pierwsza- no i tu widac skolei Twoją yntelygencyję i wielką mądrość dotyczącą ciąży. Jakbyś nie wiedziała, to są rzeczy, którym nie da się zapobiec. Tak się głupio składa, ze do szpitala trafiłam 2 dni przed umówiona pierwszą wizyta, a nawet jakbym poszła do lekarze parę dni wcześniej to gówno by znalazł, bo odkleiła mi się nagle kosmówka. przyczyną było prawdopodobnie to, ze przeziębiłam się i ciągle kasłałam, smarkałam co jest równoznaczne z napinaniem brzucha. I nie pikol, że większość nie ma problemów w pierwszych tygodniach ciąży, bo ciągle czytam, ze ta ma plamienie, tamta krwawienie, tamtej się zrobił krwiak a tamtych 20 poroniło. A gniotem to jesteś Ty.

Gość ervtrbtb
Pierwsze prenatalne robi się między 11 a 13 tc i nie wcześniej nie później. Lekarz prowadzący i pani ginekolog do której zostaliśmy skierowani za pośrednictwem lekarza powtarzali niejednokrotnie że nie mogę zgłosić się później. Lekarz zrobil Cię w choooja. Zmieniłabym go natychmiast! Co do płci 18 tc i nie wiesz? Ja czułam od początku że będzie chłopiec a w 13 tc łaśnie na prenatalnych potwierdziła się płeć. Gratuluję naiwności Autorko!! Trzeba było się wziąć za naukę a nie rozkładanie nóg.

Gość ervtrbtb
Zakłopotana te staraczki to kobiety mądre i nie pchające się pierwszemu lepszemu do łóżka żeby zaliczać wpadkę gdy trzeba pójść na studia i nie udają najmądrzejsze na świecie jak Ty. Jesteś zwykłą gówniarą. Dzieci mają dzieci.

Gość ervtrbtb
mamo 6latki - niekoniecznie krwawienie to coś zzłego w pierwwszych tygodniach;) faktem jest, że jednak nie bez powodu pierwsze 3 miesiące są najważniejsze dla płodu i własnie wtedy trzeba sie oszczędzać bardziej niż w II czy III trymestrze.

Gość głupia autorka
Należy do osób które rozkraczenie się biorą sobie za jakieś osiągniecie. 20 lat to czas na zdobywanie wykształcenia, rozwijanie się, zdobywanie doświadczenia zawodowego i życiowego, bo bez tego co można przekazać dziecku. Swoim tekstem o kobietach mających problem z płodnością udowodniłaś jak bardzo jesteś niedojrzała, a wierz mi że ty też tylko się pierdo**** z tym że dziecino robisz to dużo gorzej niż te owe staraczki, ktore nie straciły najlepszego czasu i nierozorały się porodem w wieku 20 lat...kiedy o seksie wie sie tyle co nic...