Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LoVi41

Jestem świetna oduczyłam

Polecane posty

Gość LoVi41

moje 15mies dziecko smoka :-D zawsze myslałam ze to bedzie gorsze :)

Gość hmm....hmm...
gratuluje

Gość Ja też oduczyłam
córkę, jak miała 15 miesięcy. Jak miała 16, oduczyłam cyca, a przed 2 urodzinami już chodziła bez pieluch :)

Gość LoVi41
dziekuje :) jestem normalnie z siebie dumna :) myslałam ze beda gorsze ryki a tu nawet nie :-P

Gość LoVi41
heh ja cyca oduczyłam jak miala 2 tygodnie :-P z pampersów cos na wiosne juz chcialabym ja oduczyc ;)

Gość oshsdsgsksl;
no gratulacje. Ja mojego smoka nigdy nie uczylam, wiec i oduczac nie musialam. Ja to dopiero jestem swietna :)

Gość LoVi41
wydaje mi sie ze

Gość LoVi41
ze w przyszłosci tez bede bardziej swietna i jesli bede miala dziecko drugie to mu wgl nie dam smoka :) ale z drugiej str niemowlaki ze smoczkami sa takie słodkie :-P ale na 25mies dziecko kuzynki nie moge patrzec jak widze ze ma smoczka :o ale wiecie to tez nie sztuka oduczyc dziecko smoczka, kiedy dziecko ryczy dwie godziny i wkoncu samo pada, nie mogłabym tak, to takie nie humanitarne :-D zal mi by było malucha :) dlatego czuje sie bardziej swietna ze łatwo poszło :)

Gość mama sama.....
ja mojemu smoka nie dawałam to wziął sobie palec jak potem chciałam żeby zamiast palca wziął smoka to już nie chciał , także nie wiem co lepsze dac smoka czy nie od palca gorzej oduczyć mi się udało jak mały skończył 3 lata i 2 miesiące. Smoczka można zabrać a palca mu nie obetnę i nic nie skutkowało smarowanie palca czymkolwiek. Także świetne to nigdy nie będziemy choćbyśmy miały po kilkoro dzieci każde dziecko jest INNE!!

Gość ojojojojojjoj
Zgadza sie, każde dziecko jest inne i nie ma złotego środka na ich wychowanie i oduczanie czegokolwiek. Trzeba poprostu znaleźć jakis sposób. Ja miałam tyle szczęścia ze moja córka nie lubiła ani smoków ani ssania palców ale cyca doila do 17m-ca życia

Gość do ojojojj
Ty dopiero jesteś świetna bo karmiłaś do 17 miesiąca. Gratki.

Gość Ja też nie dawałam smoka
Mój syn go po prostu wypluwał. A palca nie ssał. To jakieś mity z tymi palcami

Gość ty to jesteś głupia :\
A jaka w tym twoja zasługa? żadna,po prostu dziecko zrezygnowało ze smoka :O świetna to byś była jakbyś właśnie sobie poradziła z nocnymi rykami deklu.

Gość mój nie chciał smoka
Mój syn smoka wypluwał. wolał rogi od kołdry :O

Gość LoVi41
ty jestes dekiel i naucz sie czytac chyba napisałam ze nie sztuka oduczyc jesli dziecko ma ryczec pol nocy tylko oduczyc tak zeby szybko o nim zapomniało łosiu... i przy uspieniu rano nie bylo ani jekniecia :-P i na szczescie nie ssie palca ani nic.

Gość co ja bym dała
zeby mój oryczany przez 24 /h syn chciał smoka

Gratulacje:) moi synowie ani smoka ani palca. A początkowo dawałam, ale wypluwali a młodszemu nawet na wymioty się zbierało.

Gość LoVi41
dziekuje :) to fajnie ze nie chcieli ;) na przyszłosc sprobuje nie dawac dziecku smoczka wogole ;)ale tak jak pisałam wczesniej niemowlaczki ze smoczkiem sa słodkie :-D