Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka zielona co zdała prawko

pytanie do panów-samochód

Polecane posty

Witam, zdałam niedawno prawko, chciałabym kupic jakieś autko niedrogie oczywiście, powiedzmy ok 2 tys, mozecie mi powiedziec, co powinnam jeszcze wiedziec i dodatkowe koszty całej reszty ile moga wynosci, bo ja jestem kompletnie zielona ;/

Gość rozpita:)
panem nie jestem ale.... na pewno wydasz gdzies drugie tyle na niezbędne naprawy, ubezpieczenie itd....

Gość uyyyyyy
za 2tys taczke mozesz kupic, a nie samochod :o

Gość fsssssssssss
za 2 tys możesz kupić rower i do tego używany

dopra dzieki za pomoc, nara madrale,wszyscy takie cwaniaki a jak co do czego to i tak sie na niczym nie znaja, pfff

skoro mam spadac to ok ale, zeby nie było kupując taki samochód musisz pójść z kims obeznanym co by ne kupić totalnego trupa. Ogłoszenia w necie sa dobre tylko na ustalenie spotkania - w opisach najczęściej są babole. koszt to 2% PCP ubezpieczeni rejestracja (razem w 1000 żł minimum) No i przy takim aucie to albo musisz sama się nauczyć wielu rzeczy (kupowanie części, ocena czy i co do wymiany) albo mieć kogoś zaufanego kto to zrobi - ale nie mechanika w stacji bo cię naciagnie. Zatem albo przygotuj się na szkołe zycia albo sobie odpuśc - auto nie działa na zasadzie leję paliwo i w drogę

gościu ... o ile znajdziesz sztuke w przyzwoitym stanie

Jeżeli ktoś pisze że chce auto kupić w takiej i takiej cenie to znaczy że chce kupić auto, a na resztę kasę już ma. Przy okazji kup jak coś auto na współwłaściciela (ojciec co ma prawko z +20 lat) to byłoby najlepiej według mnie

Rozpita, karoseria w tych autach nie jest najgorsza w golfie III bardziej się niszczy jakby nie patrzeć. A jeżeli ktoś chce kupić auto w takim przedziale cenowym i przy okazji nie wydawać za dużo na części zamienne to jest według mnie dobre auto

gosciu - przeczytaj 1 post dokładnie... nie zna sie i nie wiadomo czy kase ma

Gość karolcia600
Kup sobie Ford Ka od 2 do 3 tysiecy kosztuj ja go mam , narazie sie nie psuje oby tak dalej

Tylko jakby nie patrzeć od razu po zakupie auto nie trzeba płacić polisy, a nuż ktoś ma jeszcze ubezpieczenie ważne przez te pół roku to samo tyczy się przeglądu technicznego.

ale sznasa na sztukę w której niczego nie trzeba zrobić po zakupie marna

Rozpita ma rację. Poza tym tysiączkiem bo się nie zmieścisz. Samo ubezpieczenie dla początkujących to około 1500. Gościu podpowiada ubezpieczyć na kogoś. No ale całe życie na kogoś ubezpieczać?

choćby ogólnie zawieszenie... tak jestem kobieta ale troche się na tym znam bo inaczej bym nie pisała - mam auto i musze sobie radzić, zeby nie zbankrutować - części kupuję sama pewne rzeczy czy trzeba zrobic też umiem ocenić - zycie:)

tak - z ubezpieczeniem to prawda

i przy okazji jak już by sama miała możliwość dostania pełnych zniżek to wtedy porozmawia z tym na kogo jest auto, i wtedy jest przypisywany akt własności i ona staje się pełnym właścicielem auta. Przy okazji jeżeli zakupuje auto na początek , to według mnie zanim dostanie pełne ubezpieczenie to kupi sobie jakieś inne lepsze na siebie

ale biorąc pod uwagę wiek autorki to za dłuższy czas:) i dla pełnej informacji dodajmy, że w razie wypadku z jej strony znizki traci tez współwłaściciel - "dawca" zniżek

tak czy inaczej sztuką nr 1 jest znalezienie rozsądnego (wydatkowo) pojazdu

Rozpita wie że kupując trupa,to trzeba się znać na reanimacji. Inaczej to takie auto z torbami puści. A nawet bez torby. Z drugiej strony to dla początkujących to i dobre,bo i się czegoś nauczy,a jak rozwali to i tak nie szkoda. To lepiej niż droższe na kredyt.