Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić ?

KURIER

Polecane posty

Gość co robić ?

czesc wszytskim ! sluchajcie mam takie pytanko . Zamowilam pewna rzecz z allegro za 300 zł za pobraniem . pisałam z ta kobieta na allegro o przesylce jak moge śledzić paczke to ta mi pisala, ze dostaalm info . itp a ja nic nie dostalam wiec odpisala mi na drugi dzien : paczke wylano dziaiaj . poznym wieczorem dostanie pani wiadomosc gdzie znajduje sie aktualnie paczka no i dostalam w końcu tą wiadomość a tam pisze, ze za pobraniem 0,00 zł . Na drugi dzień przyjechał kurier paczek dał , kasy nie chciał i tak minely już 2 dni i zero odzweu ze strony sklepu i kuriera. Co robić ?

Gość Kobieta_37*
Jak Sprzedawca się upomni to uczciwie byłoby zapłacić.

Być uczciwą i oddać sprzedającej kasę za towar. NIE CZEKAĆ AŻ SIĘ UPOMNI. Zadzwoń, wyślij maila i uzgodnij jak zwrócić te pieniądze. Innego wyjścia nie ma.

Gość co robić ?
poczekam jednak na kontak z ich strony :)

Gość Mememama
.. I jednak wygrywa 'zlodziejska zylka'...

Gość kaczuszka444
napisz maila do tej kobiety ze nie zaplacilas za paczke. badz uczciwa. podejrzewam ze jesli bys najpierw zaplacila a paczki bys nie dostala narobilabys afery i pisala nam ze wstretna baba ze dalas sie nabrac i co masz zrobic aby kase odzyskac. postaw sie w sytuacje tej kobiety.

Liczysz, że może zapomną...? Twój wybór. Kupiłaś za pobraniem, którego nie było. A może tak dużo sprzedają, że ktoś się pomylił? Ja bym się wstydziła, gdyby to oni po takim czasie do mnie zadzwonili. Tak po prostu po ludzku... wiesz o co mi chodzi? Ale to ja, a Ty i tak zrobisz po swojemu...

Gość co robić ?
no czaje ale to nie ja paczek odebralam i np moj maz nie musial wiedziec czy zaplacilam za ta paczek przelewem czy za pobraniem :) .. no nie wiem sama 328 zł piechota nie chodzi :/

Gość karola152
nie stwarzaj problemów tam gdzie ich nie ma zrobisz co Ci sumienie podpowiada

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
zawarłaś prawnie wiążącą umowę ktoś ma wysłać ty masz zapłacić. wcale nie ma wymogu że musisz płacić za pobraniem. kltoś może ci wysłać a ty masz zapłacić to że zwyczajowo przyjęło się że wysyła się za pobraniem bo w przeciwnymr azie połowa ludzi unikać będzie zapłaty nie znaczy że jak ktoś się pomylił czy wysłał bez pobrania świadomie możesz nie płacić. lepiej napisz od razu i zapłać bo później dojdą odsetki i opłata za ponaglenia. ona ma dowód że wysłała ty nie masz dowodu że zapłacilaś taka sprawa w esądzie to góra 30dni jak się będziesz ociągąc to jeszcze komornik zarobi kilakset złotych. zapłacić wcześniej czy później dobrowolnie lub nie i tak musisz i się od teog nie wykręcisz.

piszę to dlatego bo widze że jużkombinujesz i szukasz pretekstu aby nie płacić pisząc że wysłała późno :D pewnie marudziłaś jej i z pośpiechu zapomniała o pobraniu. czas dostawy ustala się przed zakupem.

Gość fhdsjln
Nie chcesz nie p;ać 328 pln to juz przestepstwo. Nie ma znaczenia, ze ona nie zaznaczyła za pobraniem. Nie zapłacisz dokonasz kradzieży.

Gość bueheheheheheheeh
o same uczciwe, szkoda tylko że tylko na kafe... Słuchaj jak coś to zagraj durnia że dużo w tym czasie zamawiałaś i już się nie łapałaś, która za pobraniem, która zapłacona... Ja serio tak się zamotalam, bo kilka paczek w jednym dniu, że w pewnym momencie jak zadzwonił kurier, że za pobraniem to ja mu mówię, że chyba pomyłka (zapomniałam o tej jednej paczce, myślałam, że już wszystko odebrane) ;) I jak się upomni to wtedy zapłać i już.

Gość hhahahahaaaaaaaaaaaa
znowu 10 osób pisze..,,, XXXx wiekszych glupot nie czytalam jak zyję:D

Gość bueheheheheheheeh
boshe komornik dziewczyno wchodzi później... co za tępaki... Jeśli nie płacisz, pomimo ponagleń... I żeby założyć sprawę w sądzie musi być conajmniej jedno ponaglenie... idiotki...

Prosta sprawa - jeżeli jesteś uczciwa, to poproś o numer konta i zapłać. Jeżeli jesteś złodziejką, to nie rób nic i licz, że ci się uda. Po co zadawać takie głupie pytania na kafe?

ja w tym głupot nie widzę a jeśli widzisz to wskaz może konkretnie gdzie. tak wezwanie do zapłaty wniosek do e-sadu, kopia zamowienia, wyrok i komornik. są i tacy którzy próbują iśc na skróty i zgłaszają to jako oszustwo bo to bezplatnie scigane jest ale moim zdaniem to nie jets wyzyskanie bledu chociaz jak policjant przyjmie zawiadomienie to i sprawa sie toczy :D zanim kogos nazwisz idiotka to moze przedstaw merytoryczne argumenty dlaczego mozna zamowic i nie zaplacic zgodnei z prawem.

Gość przywlaszczenie
to, co zamierzasz zrobic zwie sie przywlaszczeniem masz obowiazek zaplacic za towar lub go oddac racja, 328 zl piechota nie chodzi i jest to kwota warta wysilku, by odzyskac ja na drodze sadowe a nie przyszlo ci do glowy, ze to pracownik, ktory ma wlasna rodzine, dzieci i ktoremu potraca kase? a zebys wiedziala ze zycze ci by ktos cie kiedys okradl... zlodziej tez bedzie mogl powiedziec, ze portfel wystawal i nie musial wiedziec, ze jest twoj :)))

Gość przywlaszczenie
jest tak jak pisze "10 osob" kwestia poobrania regulowana jest wylacznie po to by nie uchylac sie od platnosci a faktyczny stan wyglada tak, ze masz obowiazek za towar zaplacic, niekoniecznie przy odbiorze; dobrym przykladem sa hurtownie, z ktorymi sklepy wspolpracuja, wystawiaja fakture z odroczony terminem platnosci, ze reguly 7, 10 czy 14 dni zmartwie cie autorko, ale to po twojej stronie lezy obowiazek uiszczenia oplaty za otrzymany towar i to ty masz o tym pamietac jesli trafisz na wrednego sprzedawce to ten sie nawet nie upomni tylko od razu ci sprawe wytoczy

przywłaszczenie to by było gdyby dysponowała czymś jak właściciel ale czymś co nie należy do niej a to należy do niej bo ona to KUPIŁA tylko próbuje się uchylić od zapłaty. a na uchylanie od zapłaty jest komornik a to dośc kosztowna instytucja :D

Gość przywlaszczenie
"kupila"oraz "nalezy dod niej" bedzie dopiero w momencie, gdy ZAPLACI :)

Gość szczerze? ja bym nie płaciła
i niechodzi o kase ale sposob zaplay - przychodzi kurier daje mu kase i tyle. Nie mam kasy na koncie, poczte w miescie do ktorego ja jezde raz na 2-3 msc. Sorry ale po to wzielam kuriera za pobraniem zeby przyniosl do domu i zebym JEMU dała kase

i osobiscie po jakimkolwiek ponagleniu napisalbym to samo sprzedajecemu - ZAPŁACIŁAM ZA POBRANIE nie za chodzenie na poczte itp sprzedajacy tez nie wywiazal sie ze sprzedazy bo pobranie jest drozsze jak normalna wysyłka przeciez

Gość Kalineczka ...
nie płać a jak się upomni to napisz jej że specjalnie wybałaś za pobraniem bo a) nie masz kąta b) masz daleko na poczte c) poprostu tak chciałaś i ze owszem zapłacisz jak sobie po odbiór pieniędzy sama do ciebie przyjedzie , ty nie masz obowiązku latać jak głupia na poczte itp skoro wzięłaś za pobaniem

Gość romanianos
kalineczka debilu, ty chyba nie masz i móżgu i kONta:O debilko roku:D

dokładnie tak samo bym powiedziała bo właśnie dlatego sama biorę za pobraniem - przyśle kogoś po kade to dam

"kupila"oraz "nalezy dod niej" bedzie dopiero w momencie, gdy ZAPLACI >>nieprawda kupila w momencie zawarcia umowy. nie mozna utożsamiać zawarcia umowy z momentem odbioru towaru. umowa została zawarta ona to kupila wiec to jest jej nie ma tu mowy o przywlaszczeniu. przywlaszczenie byloby gdyby wyslal jej omylkowo drugi przedmiot a ona nie chcial go oddac. v przyśle kogoś po kade to dam >>>super podejscie, przysle komornika tylko niestety ona za niego zaplaci :D

Gość ale przeciez ona zaplacila
Za pobranie to jak może oddać? Poza tym a co jeśli sytuacja jest jak wyżej dziewczyny piszą i nie ma jak zapłacić? Sama kupują a może być np za granicą a paczkę za pobraniem miała odebrać 90letnia babcia z pieniędzmi i co? Sprzedająca też nie wywiązała się z umowy i mogą się kłócić - a komornika nie przyznaje się ot tak bo juz teraz od razu ja chce :-D żeby to takie łatwe i szybkie było :-D Chociaż autorka też zle zrobiła odbierając. Ja bym nie przyjęła i sprzedawca musiał wysyłać drugi raz prawidłowo - i oczywiście JA bym dostała negatywa pewnie bo wymyślam ;-) Tysiące nie uczciwych i wrednych sprzedawców to samo i kupujących

Gość do - 10 osob pisze
Mylisz sie. Dopoki nie zaplaci towar nie nalezy do niej. Sprzedawca ma prawo chciec go odzyskac, bo do tego czasu towar nalezy do spsrzedawcy. W momencie zawarcia umowy zdeklarowala chec zakupu - a nie "kupila".

Gość ramsamsam
Heh,nie zdziw sie jak pewnego dnia twoja niegodziwosc do ciebie wroci i to w najmniej odpowiednim momencie :P ktos cie oszuka,okradnie i zobaczysz,ze bedzie to sporo wiecej niz te "zaoszczedzone" trzy stowy.