Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jihohuha

Mamy, pomóżcie- przesyłka za pobraniem

Polecane posty

Gość jihohuha

Hej, wystawiłam kilka rzeczy na tablicy i myślałam że może ktoś zgłosi sie na odbior osobisty. Wczoraj dostałam wiadomośc ze ktos jest zainteresowany kupnem ale chce sie umowic na przesyłkę za pobraniem. Czy ja cos ryzykuję w ten sposób?

Gość kjcwufb
ryzykujesz ze nie odbierze :) nie szlabym na to

Gość jihohuha
nigdy nie wysyłałam za pobraniem więc nawet nie wiem jakie sa konsekwencje nieodebrania :o Ale jak tak piszecie to faktycznie nieciekawie... chyba na to nie pójdę

Gość Bądź sobą
jeśli jest to duża kwota ja kupuje tylko ZA POBRANIEM, najlepiej dowiedz się u kuriera albo na poczcie, bo tu na jednym topiku już się madre wypowiedziały-że jak dziewczyna nie zapłaci, to sprawa w sądzie i OD RAZU komornik... Więc najlepiej dowiadywać się u źródła...

Gość gbrhjrsguiewfngm ghj
pierdolicie głupoty. nic nie ryzykujesz a tylko zyskujesz. zainteresowani kupnem wpłaci pieniądze na Twoje konto po czym pakujesz wysyłke i jazda na poczte wysłać ją do kupca. W czym problem ?

Często wysyłam za pobraniem i zadnych niespodzianek nie było. Czy ty cos ryzykujesz? Tylko kasę za przesyłke zwrotną jak ktoś nie odbierze.

Gość jihohuha
Kwota do 100 zł, nie duzo ani nie mało. Rozumiem osobę która chce wysyłkę za pobraniem, bo ona mnie nie zna, tez bym sie bała wpłaty na konto. Ale ja tez sie boje... wysyłka za pobraniem to najlepsze wyjscie dla obojga? Jest inne?

Gość gbrhjrsguiewfngm ghj
jedynie to kupiec bardziej ryzykuje bo wpłaci ci pieniążki a ty go wychujasz i nie wyślesz.

Jakie 100 złotych? Jak ktoś nie odbierze paczki to TY zapłacisz tylko kosz przesyłki zwrotnej dodatkowo. Nie wiem ile w zależnosci od wielkości i wagi. np. 15PLN

Gość jihohuha
gbrhjrsguiewfngm ghj- za pobraniem tzn ze ja opłacam przesyłkę, wysyłam, a odbiorca odbiera i wtedy poczta wpłaca mi kase na konto, albo nie opdbiera- wtedy przesylka wraca do mnie i trace kase za przesylke...

Gość Swigutowaaaaa
Za pobraniem wysłałbym tylko osobie do której mam zaufanie i pewność że odbierze przesyłkę. W innym przypadku poczta zażąda od nas zwrotu kosztów przesyłki. Jeśli jest to jednorazowa transakcja, lepiej wysłać standardowa: pieniądze -> wysyłka. pozdrawiam http://swigutowa.blogspot.com/

Gość jihohuha
Przedmiot ktory sprzedaje kosztuje niecale 100 zł

Gość Bądź sobą
przesyłka za pobraniem jak dla mnie najlepsze rozwiązanie-ty masz pewność, że nie dostanie dopóki nie zapłaci, a on, że nie wpłaci na konto a potem będzie czekał miesiąc... ;) Więc jedyne co ryzukujesz to góra 25 zł...