Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piedestał

papież franciszek

Polecane posty

Co myślicie o nowym papieżu franciszku, jak wam się podobało jego pierwsze wystąpienie po wyborze?

Gość wu-ka-ka
Wydaje mi się bardzo skromnym, poboznym człowiekiem i będę trzymać kciuki, żeby jego pontyfikat był skuteczny, rozprawił sie z nieprawościami w kościele i wniósł trochę ozywienia w tę instytucję.

Gość wu-ka-ka
I dodam jeszcze, że na jego korzyść przemawia to, że jest zakonnikiem - jest moim zdaniem OGROMNA różnica między duchownymi zakonnikami a nie-zakonnikami. Na plus dla tych, którzy są zakonnikami.

Gość robertosss
nic nie zrobi może będzie lepiej tuszował ukrywał był już jeden co chciał zrobić porządek z mafią kurii rzymskiej nazywał się Jan Paweł 1 i po 30 dniach padł

a mnie sie wydaje ze bedzie rzadzil twarda reka...i moze cos sie zmieni-ma swoje zdanie i przy nim obstaje! nie zalozyl skorkowych czerwonych butow tylko byl w swoich czarnych a pare minut po wybraniu go na papieza kazal pelerynke z gronostajow zalozyc ksiedzu ktory go chcial w to ubrac .powiedzial wyraznie do niego zeby sam ubral bo karnawal sie juz skonczyl....niech geje -ksieza wysoko postawieni drza przed jego imieniem!niech skonczy z pedofilia!

ja mam tylko nadzieje ze Watykan go nie zniszczy i ze poradzi sobie z podkladanymi belkami przez innych ludzi Mam nadzieje ze w koncu rozpocznie sie rewolucja w kosciele

ja jestem pod ogromnym wrażeniem! Jest swiatełko w tunelu.. bo jak widzę tch naszych księży i biskupów na czele z dziwiszem to płakać się chce.. tylko jeden bóg - mamona.

Gość kilo kil 9999
pozytywnie sie o nim wypowiadacie ale ja spodziewalam sie kogos b przewidywalnego nowy kraj imie zakon no ale pozyjemy zobaczymy moze bedzie dobrze ale jakos nie mam nadziejii pamietam jak dziennikarze zareagowali na jego wybor

Gość lovelalaslkslkl
pozytywne wrażenie ,najbardziej to ,że nie jeździ limuzynami tlyko tramwajem ,otwarcie rozmawial z ludzmi ,zartuje. pozytywne :)

Gość grrryyyy
skromny, sympatyczny taki troche niepozorny ale trzeba pamiętać że to jezuita więc na pewno nie da sobą rządzić

Gość czarna kotka motka
Zrobil na mnie wrazenie symaptycznego,przyjaznego i otwartego czlowieka.Nie lubilam Benedykta,nie wiem dlaczego ale byl malo sympatyczny i kontaktowy.Z ulga przyjelam to ze abdykuje.Mysle ze w te Swieta Wielkanocne znowu z przyjemnoscia bede ogladala msze swieta z Watykanu.

Gość Gordzio Bordzio
w porównaniu do tego papieża który jako kardynał mieszkał w bloku sam robił zakupy gotował sobie jeździł metrem autobusem do pracy to nasi mają bizancjum mieszkają w wypasionych pałacach ze świtą lokajami i mają wypasione limuzyny

Gość Wujek doobra radaa
ojciec Tadeo Rydzyk lepiej zyje jak ten nowy Papiez zanim został papiezem

Gość gdgjhdgjh
Nie wiem o nim nic - czekam na rezultaty jego dzialalnosci. Jako osoba wierzaca i praktykujaca, a jednoczesnie bardzo krytyczna do "boskiego personelu ziemskiego" chcialabym na czele kosciola widziec prawdziwa osobowosc z "zerowa tolerancja" dla kryminalnego postepowania w sutannie (molestowanie/maltretowanie dzieci i nieletnich, kradzieze i oszustwa). Nie potrzebuje wypowiedzi Papieza na temat kondomow i antykoncepcji - stanowisko Kosciola na ten temat jest znane, kazdy ma swoj rozum i sumienie - kazdy umie dla siebie podjac w tym wzgledzie wlasciwa decyzje. Dobrze byloby tez, aby nowy Papiez uswiadomil swojemu personelowi, ze bycie ksiedzem to przede wszystkim POSLUGA - sluzenie Bogu i sluzenie ludziom. Na uregulowanie czekaja tez problemy finansowanie Kosciola. Mozliwych modeli jest wiele - podatek, dobrowolne datki, finansowanie panstwowe. Faktem jest, ze bedac dobrowolnie czlonkiem jakiejkolwiek organizacji (Partia,fitness-studio,klub szachowy, Kosciol) jest sie zobowiazanym ponosic koszty jej funkcjonowania (personel, pomieszczenia, itp.)

Gość mowiono
pamietam ze o poprzedniku mowiono ze sobie nie radzil nie dal z siebie wszystkiego sadzilem ze ten bedzie sie staral maprawic bledy tamtego ale nic sie na to nie zapowiada bylem pewny ze wybor jest przewidywalny do ostatniej chwili myslalem ze bedzie jakis wloch a on mnie zaskoczyl denewuje mnie ze na samym poczatku rozmawia juz o finansach kogo to obchodzi?

Gość hhhhhhhhhhhhhhhh
ten papież ma być fałszywym prorokiem

Gość pluszaq
"Nie wiem o nim nic - czekam na rezultaty jego dzialalnosci. Jako osoba wierzaca i praktykujaca, a jednoczesnie bardzo krytyczna do "boskiego personelu ziemskiego" chcialabym na czele kosciola widziec prawdziwa osobowosc z "zerowa tolerancja" dla kryminalnego postepowania w sutannie (molestowanie/maltretowanie dzieci i nieletnich, kradzieze i oszustwa). Nie potrzebuje wypowiedzi Papieza na temat kondomow i antykoncepcji - stanowisko Kosciola na ten temat jest znane, kazdy ma swoj rozum i sumienie - kazdy umie dla siebie podjac w tym wzgledzie wlasciwa decyzje. Dobrze byloby tez, aby nowy Papiez uswiadomil swojemu personelowi, ze bycie ksiedzem to przede wszystkim POSLUGA - sluzenie Bogu i sluzenie ludziom. Na uregulowanie czekaja tez problemy finansowanie Kosciola. Mozliwych modeli jest wiele - podatek, dobrowolne datki, finansowanie panstwowe. Faktem jest, ze bedac dobrowolnie czlonkiem jakiejkolwiek organizacji (Partia,fitness-studio,klub szachowy, Kosciol) jest sie zobowiazanym ponosic koszty jej funkcjonowania (personel, pomieszczenia, itp.)" O O O amen, amen i jeszzce raz amen. te slowa sa swiete i podsumowuja wszystko.

Gość junki
pewnie tez zrezygnuje za 2 lata zanim go otruja poprzednik patron europy gdy akurat w europie wybuchl kryzys... to sie nie dziwie ze zrezygnowal

Gość habemus papam
Oto przesłanki mogące świadczyć, iż przepowiednia Malachiasza się wypełniła i obecny papież to "Piotr Rzymianin": - Jorge Maria Bargoglio jest dzieckiem włoskich emigrantów. Jest zatem Rzymianinem. - Podobnie jak pierwszy papież (Piotr) tak i on nie nosi żadnego numerka przy swoim imieniu papieskim (Piotr był pierwszy, i Franciszek jest pierwszy). - Obydwaj do Rzymu przybyli pod koniec życia z miejsca uważanego wtedy za niemal "koniec świata": Piotr pochodził z nad jeziora Genezaret, do Rzymu przybył pod koniec życia. Franciszek pochodzi z Argentyny, a na Papieża został wybrany dopiero w wieku 76 lat. - Liczba 13 łączy się z obydwoma: Franciszek został wybrany na papieża 13 marca roku 2013, a w dniu 13 grudnia (1969 roku) przyjął święcenia kapłańskie. Co więcej, ostatni raz nowe imienia dla papieża nadano w roku 913. Piotr Apostoł miał umrzeć męczeńską śmiercią 13 października, co obchodzone jest przez cerkiew prawosławną 13 lipca, a wiele z jego losów w Nowym Testamencie i listach opisywane jest w wersach rozpoczynających się numerem 13.

Gość myslimy że to zemsta
Templariuszy Akt pierwszy 13 października 1307 roku papież zezwolił na aresztowanie członków zakonu Templariuszy. Po 706 (7+6) latach przyszedł czas na zemstę i początek końca Kościoła katolickiego. 13.03.13 (13.03.2013) 1+3+3+2+1+3=13 Liczba symbolizująca bunt przeciwko Bogu. 1. Biblia wyróżnia liczbę 13 jako oznaczającą rebelię przeciwko ustanowionym porządkom, rebelię Szatana. 2. W okultyzmie 6 jest cyfrą oznaczającą człowieka, 7 zaś jest cyfrą boskiej perfekcji. Tak więc osoba która w celu osiągnięcia perfekcji (boskości, illuminacji) zaczyna wspinać się po Drabinie Jakuba, ma do przebycia 13 stopni (6+7=13). W źródłach katolickich już od wielu, wielu lat mówi się o wojnie jaką masoneria wydała Watykanowi. Rzeczywiście, taka wojna ma miejsce, ale większość ludzi nie dostrzega że jest to nie tyle wojna z chrześcijaństwem, co zwyczajna zemsta ze strony tajnych stowarzyszeń będących duchowymi spadkobiercami Templariuszy. Dużo mówiło się w ostatnich dniach o proroctwach Malachiasza nie wnikając już w to, czy naprawdę napisał je Malachiasz czy też zostały napisane setki lat po jego śmierci, wybór Malachiasza jako ich autora jest kolejnym symbolicznym aktem. Malachiasz był dobrym przyjacielem św. Bernarda, cystersa i prawdopodobnie najpotężniejszego człowieka Kościoła katolickiego w tamtych czasach (być może nawet potężniejszego niż papież) który tak się składa był również twórcą reguły zakonnej Templariuszy i człowiekiem który wymógł na papieżu zatwierdzenie pierwszego w historii zakonu mniszego o charakterze militarnym. Jeśli proroctwa Malachiasza mówią prawdę i papież Franciszek jest ostatnim papieżem Kościoła katolickiego, to nie dlatego że są jakimiś objawieniami natury paranormalnej czy Boskiej, ale dlatego że są po prostu opisem skrupulatnie wprowadzanego w życie planu planu opracowanego już setki lat temu. Jedyne prawdziwe proroctwa dotyczące tego wydarzenia znajdują się w Biblii nie u Nostradamusa, nie u Baby Wangi, franciszkanina Klimuszki, Malachiasza ani nie w objawieniach Maryjnych ale w Piśmie Świętym: I rzecze do mnie: Wody, które widziałeś, gdzie Nierządnica ma siedzibę, to są ludy i tłumy, narody i języki. A dziesięć rogów, które widziałeś, i Bestia, ci nienawidzić będą Nierządnicy i sprawią, że będzie spustoszona i naga, i będą jedli jej ciało, i spalą ją ogniem, bo Bóg natchnął ich serca, aby wykonali Jego zamysł i to jeden zamysł wykonali, i dali Bestii królewską swą władzę, aż Boże słowa się spełnią. A Niewiasta, którą widziałeś, jest to Wielkie Miasto, mające władzę królewską nad królami ziemi. Niektórzy z was pewnie już wpadli na to że ta dzisiejsza szopka medialna z tajemniczym pielgrzymem w pokutnych, niemal franciszkańskich szatach, modlącym się na placu św. Piotra, to był tylko kolejny symbol i potwierdzenie tego że wybór papieża, jego imienia oraz jak przekonamy się pewnie w przyszłości kierunku w jakim podążą reformy watykańskie, były dokonane zapewne jeszcze przed konklawe. Reszta to teatrzyk dla mas i ludzi lubiących machać flagami. Bergoglio vel Franciszek I jest pierwszym w historii papieżem Jezuitą. Czy będzie również ostatnim? Więcej informacji w Tajemnica: Wielki Babilon http://radtrap.wordpress.com/tajemnica-wielki -babilon/ PS. Z Wikipedii już zniknęły informacje o tym że Bergoglio donosił na innych księży podczas puczu w Argentynie, przez co wielu z nich straciło życie. Pamiętam że rano jeszcze tam były PS 2. Jeszcze jedna ciekawostka. Media podają że Bergoglio ma 77 lat. Ale on ma urodziny 17 grudnia czyli biologicznie ma teraz 76 (7+6). Wesołego hp

Gość PP_PP
swietnie

Gość sdfaasdf
Gdy był biskupem Buenos Aires tylko ok.40% kandydatów kończyło seminaria reszta wylatywała za najmniejsze złamanie regulaminu!!!!!!!!!! I bardzo dobrze!!!!!!!! Popieram!!!!!!! Ksiądz ma być z powołania a nie dla korzyści!!!!!!!!

Gość moja story
ten papież jest cudowny, na samą myśl o nim mam łzy w oczach

Gość no i co?
mi sie tez podoba i już pokazał że ma swoje zdanie.Niezałożył papieskich butów i papieskiiej peleryny.Moim zdaniem to dobry znak,ale w niemieckich gazetach już go obsmarowali że przyjaciel videla i zamieszany w zginiecie czy uprowadzenie dwóch księży z zakonu...hm...jeszcze dobrze nie stoi na górze a już na niego smarują

Gość ooooooooooool
Bardziej mi się podoba niż Benedykt 16

Gość akima?
ja na myśl o nim mam mokro w majtkach.

Gość ooooooooooool
Jakiego wzrostu jest papież Franciszek?