Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osiemnastkaa

menu dla gości na 18

Polecane posty

Gość osiemnastkaa

Witam was :) wielkimi krokami zbliża się moja 18, co prawda zostało jeszcze troszkę czasu, ale są rzeczy które jednak trzeba mieć dobrze przygotowane, żeby impreza się udała. Swoją 18 urządzam w domu, z powodu wygody, poza tym na swojej 18 chciałabym mieć wyłącznie najbliższych, a dla 15 osób nie ma sensu wynajmować klubu, restauracji etc. Tak jak wspomniałam chodzi o menu dla 15 osób. Ich wiek to od 18 do 24 lat. Menu dla rodziny się nie przejmuję, gdyż to będzie w restauracji i tym głównie zajmuje się moja mama. Zaś nad wszelkimi wyborami co do imprezy z przyjaciółmi mam zupełnie wolną rękę. I tu pojawia się problem, nie jestem zbyt dobrą kucharką i nie mam pomysłu co do potraw. W naszym gronie będą osoby które kochają mięso, jak i takie, które go nie jedzą. Nie wiem jak wyważyć te dwie skrajności, by nikt nie czuł, że dla niego czegoś brakuje. Bardzo zależy mi, żeby przyjaciele czuli się dobrze, jak wiadomo wspólnie jedzenie zbliża więc liczę na waszą pomoc :) nie chciałabym, żeby ktoś czuł się też nieswojo, dlatego nie chcę podawać jakiś wykwintnych dań. Chciałabym, żeby było prosto a bardzo smacznie :) chodzi mi również o dania ciepłe jak i szybkie przekąski, o jakąś dobrą podkładkę pod alkohol, bo na żadnej 18 nie może go zabraknąć :) mam wielką nadzieję, że mi pomożecie :) i z góry wszystkim dziękuję za pomoc

Gość osiemnastkaa
chciałabym też zaznaczyć, że to ja chciałabym sama wszystko sama przygotować :) ale też nie chciałabym spędzić całej imprezy w kuchni :)

Gość ftghj
Może pizza? Zrobiłabyś i z mięsem, i bez. Poza tym koreczki, jakieś sałatki (np. z gyrosem, zwykła jarzynowa, z zupek chińskich, z tortellini). Oczywiście jakieś przekąski typu chipsy, paluszki - to zawsze schodzi. Ze słodyczy kup najlepiej takie wielkie pudło różnego rodzaju ciastek. Chyba że wolisz zrobić coś sama. :)

Gość osiemnastkaa
dziękuję za odpowiedź :) a co powiecie na rosół na sam początek? to chyba dobre do alkoholu :). nie chcę mieć 18 na której każdy będzie bardzo pijany i nikt nic nie będzie pamiętał. chcę żeby była atmosfera i każdy dobrze się bawił, ale z głową. dlatego musze mieć coś, żeby alkohol im na samym początku i za bardzo nie uderzył do głowy :)

Gość ja proponuje takie menu
na przystawke: piwo 1 danie: wódka 2 danie: wódka 3 danie: wódka między czasie: piwo 4 danie: wódka 5 danie: piwo na kaca