Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chybaniewierzejuz

Chyba jestem agnostyczką.

Polecane posty

Gość chybaniewierzejuz

Wierze w Jezusa, apostołów itp. jako osoby historyczne, ale ostatnio sobie uswiadomilam ze tak naprawde chyba nigdy w Boga nie wierzyłam, ale ateistka tez nie jestem, chyba jestem agnostyczka... A jezeli istnieje to i tak ma nas w dupie. Kiedys chcialam wierzyc ale nei umiem.

Gość prawictwo pospolite191
js jestem deistą

Gość prawictwo pospolite191
ja jestem deistą

Gość chybaniewierzejuz
ale zarazem wierze w zycie po smierci i boje sie boga.

Gość chybaniewierzejuz
allium - Bo widze :O Kiedys chciałam wierzyc, modlilam sie itp. ale i tak mialam pod gorke, prosiłam i nie bylam wysluchana (ale nie tylko prosiłam, zeby nie bylo ze jedynie mailam zadania)

nie przyszło ci do głowy ,że Bóg odpowiedział na twoja modlitwę ale Jego odpowiedź brzmiała " nie " ?

Gość chybaniewierzejuz
Ale ja go nie prosiłam tylko, modliłam sie nie tylko gdy czegos potrzebowałam, i co? wszystkim moim znajomym wszystko szlo super, a mi zawsze chujowo.

Gość chybaniewierzejuz
A dlaczego tyle ludzi umiera w kleskach zywiolowych? w Tsunami, w tornadach, z głodu i suszy?

no klęski żywiołowe to do isebie maja ,ze zabijają wszystkich - złych i dobrych , ludzi i zwierzęta - co w tym dziwnego ?

Gość chybaniewierzejuz
No skoro Bóg panuje nad swiatem to dlaczego tych katastrof nie zatrzyma? albo nie oslabi? w Nowym Orlanie albo Haiti do dzis tysiace ludzi zyja w kartonachc

ale tam klęski żywiołowe występowały zawsze - po co osiedla ise tam gdzie jest niebezpiecznie ? W N>O może mniejsze niz dizś ale jednak . Wybudowałabyś dom na urwisku - i do kogo miała rpetensje jkaby runął w dół wraz z osuwiskiem ? Do Boga ? czy do siebie ?

Gość chybaniewierzejuz
allium - a głód i susze w Afryce? Przecież to wlasnie z tamtad ludzie sie wywodzą... I co? to tez ich wina ze tam osiedli?

:A słowo ciałem się stało, czyli jak nauka potwierdza istnienie Boga tutaj. A oto fragmenty: To będzie ciężki cios dla ateistów, naprawdę im współczuję. Rosyjski biofizyk i biolog molekularny Piotr Garjajev wraz ze współpracownikami zadali potworny choć dobroduszny cios ateistom. Wsparli z resztą w tym obszarze swojego amerykańskiego kolegę naukowca biologa Bruca Liptona oraz innych podążających tą drogą światowych naukowców. Szczęść im Panie Boże. Nad czym w takim razie pracowali rosyjscy naukowcy i ich koledzy na całym świecie? Nad DNA. Dokładnie rzecz biorąc nad tymi 90% DNA które przez mainstreamową naukę są obecnie traktowane jako śmieć i coś niepotrzebnego. Jest tak, ponieważ tylko 10% DNA jest używane do budowy protein. To właśnie tą częścią zajmuje się zachodnia nauka, i tylko te geny są poddawane badaniom i kategoryzacji. Rosyjscy naukowcy udowodnili jednak, że natura nie jest tak „bezmyślna połączone zespoły lingwistów i genetyków przebadały te 90% „śmieci. Rezultaty tych badań i wnioski z nich wypływające są nie tyle nawet rewolucyjne co wręcz dewastujące dla współczensej myśli Techno Homo Sapiens!(..) Rosjanie odkryli, że nasze DNA może powodować zaburzenia w próżni, przez co powstają zmagnetyzowane tunele czasoprzestrzenne (wormholes). Są to makroskopijne odpowiedniki tzw. mostów Einsteina-Rosena, które powstają w okolicach czarnych dziur. Te tunele łączą całkowicie różne obszary Wszechświata, przez co informacja może być przekazywana poza czasem i przestrzenią. DNA ściąga te fragmenty informacji i przekazuje je naszej świadomości. Ten sposób hiper komunikacji jest najbardziej efektywny w stanie relaksu. W stresie, w zmartwieniach czy też w stanie hiper aktywności, nasz intelekt przeciwdziała tej hiper komunikacji i powoduje, że informacja jest całkowicie zaburzona i bezużyteczna. Co zatem tak naprawdę udowodnili ci naukowcy? Rzeczeni naukowcy, "przypadkiem" dowiedli prawdziwości słów Ewangelii wg. Św Jana że: „Na początku było Słowo a Słowo było u Boga i Bogiem było Słowo. Ono było na początku u Boga. Wszystko przez Nie się stało, a bez Niego nic się nie stało, co się stało. W Nim było życie, a życie było światłością ludzi. Od dawien dawna ludzkość w niesamowicie mocny sposób przykładała wagę do mowy, do jej form, strzeżono jej czystości w kulturach rozwiniętych jak niepodległości. Kultury rozwinięte traktowały swój język jak ogień w świątyni. Język był nośnikiem tradycji, tożsamości i przede wszystkim ducha dzisiaj powiedzielibyśmy „ducha narodu. Nie mieli tak rozwiniętej nauki by zdać sobie sprawę z naukowych podstaw swoich działań, robili to jednak "intuicyjnie". Patrząc na ogarniającą nas coraz większą ciemność i chaos nie trudno skorelować powyższe wiadomości z wszelkiego rodzaju psuciem języka i dźwięku. (..) Oczywiście ten proces ma też odbicie w muzyce rodzajach drgań i częstotliwości uderzeń czy to perkusji czy innych dźwięków, ich barwy w wielu innych obszarach. Jednym też z ciekawszych przypadków na tym polu jest działanie Rockefellerów, którzy swego czasu doprowadzili za pomocą swoich wpływów do zmiany standardu strojenia instrumentów, gdzie przesunięto wartość zerową o kilka procent. Nie zmieniło to w istotny sposób brzmienia instrumentów ale ta drobna zmiana jak pokazały po latach badania laboratoryjne dokonała bardzo negatywnej rewolucji. Okazało się, że ta mikroskopijna zmiana powoduje iż wszelkie instrumenty strojone według nowego wzorca zamiast wytwarzać dźwięki „harmonizujące wytwarzają dźwięki wpływające na naszą psychikę w sposób dysocjacyjny. Cała dzisiejsza muzyka nawet ta klasyczna, strojona według nowego standardu ma dysfunkcyjny wpływ na naszą psychikę. Ten eksperyment trwa już prawie wiek i nie jest to przypadek, że nasza cywilizacja nękana jest od tego czasu coraz większymi frustracjami. To się wszystko składa w jedną część.

no gdzie ma być miejsce suszy j ka nie w Afryce ?:D przecież nie na Filipinach :) A głód ? jeśli ludzie wolą wszczynać wojny , jeśli ich żądza władzy przesłania im świat , jeśli zamiast uprawiać ziemię i ziać zboże wolą walczyć - czy Bóg ma zejść z nieba i sam orać pola ?

Gość chybaniewierzejuz
allium - No dobrze, ale z tamtąd właśnie ludzie wyszli, z Afryki, weic to ich wina ze sie tam osiedlili? tam gdzie susze? a skoro susza to i nie ma jedzenia, to nie ludzi wina ... A gdyby Bóg był taki milosierny to by zeslal deszcz.

ale ty sie tak na Afrykańczykami nie lituj bo nie ma potrzeby . Bóg umieszazajać ich tam wyposażył ich we wszystkie narżediza do życia na tym terenie .Wiedzą ci i z czego wypływa , wiedża jak tam żyć bo to ich dom . To ,ze nie maja supermarketów w każdej wiekszej wsi ani MTV to wcale nie znaczy , że żyja gorzej niż my :)

4 tys lat temu nie było sahary przeciez nawet pisze w bibli

Bóg zsyła tam deszcz wtedy kiedy jest potrzeba , ludzie o tym wiedzą i żyją w tym rytmie . Inną sprawą są wojny ,ale trudno o nie Boga oskarżać .

Gość chybaniewierzejuz
a czemu pozwala tak traktować kobiety w krajach arabskich? albo neiwolników.

Gość chybaniewierzejuz
merkaba - akurat każdy Chrześcijanski duchowny ci powie że Biblii nie bierze sie dosłownie 🖐️ to jest ksiega pelna symboli.

Gość chybaniewierzejuz
allium - o wojny boga nie oskrazam, bo moglabym go oskarzyc o holokaust ale az tak go nie obwiniam.

Gość chybaniewierzejuz
allium - No to nie wiesz ze w krajac arbaskich mozna oblac kogos bezkarnie kwasem solnym? albo okaleczyc? albo zabic zone jak chce rozwodu? I czemu Bóg na to pozwala? Czemu jakos temu nie zaradzi? nie sprzeciwi sie?

naprawdę wierzysz , że Bóg lubi takie rzeczy ? takie traktowanie ludzi - nie ważne czy są to kobiety czy mężczyźni ? Czy jednak nie dał nam , ludziom wolnej woli żebyśmy sami podejmowali decyzję jak traktujemy innych i jak sami pozwalmy traktować siebie e ?

Gość opra łinfrej
Z allium nie ma co dyskutować - to idiotka

Gość chybaniewierzejuz
A ty naprawde wierzysz? Co sprawilo ze wierzysz? Do jakiego kosciola nalezysz? (jesli to nie tajemncie)

naprawdę wierzę :) jestem protestantką :) co sprawiło ,ze wierzę ? pustka . pustka w sercu .

a co sprawia ,ze zakładasz temat o swoim anostycyźmie ?

Gość DakotaG
Wczoraj po raz pierwszy od roku bylam u spowiedzi. Tak sie bałam, stresowałam i odkładam to na później. Bylam tchórzem. Aż w końcu sie przemogłam! I wiecie co? Czuje sie taka lekka a po spowiedzi aż chciało mi sie płakać ze szczęścia. Odwagi ludzie :-).