Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunkuuuu, pomocy

chory kotek

Polecane posty

Gość ratunkuuuu, pomocy

czy ktoś miał sytuację, że jego jego kot nie mógł zrobić siku ani kupy? co to są za objawy? guz? :(

Gość nknfknsk
nie zastanawiaj sie tylko jedz do weta. od kiedy sie nie zalatwia?

Gość vjnf
o matko, biegiem do weterynarza, bo może ma niewydolność nerek co szybko prowadzi do smierci

Gość ja pierniczeeeeeeeeeeeeeee
mój nie mógł zrobić siku i bardzo płakał, wet go wyleczył, teraz ma specjalną karmę dla kastratów z problemami moczowymi i jest ok

Gość ratunkuuuu, pomocy
u weta byłam już wcześniej, leczył go przez tydzień antybiotykami i sterydami, kociak czuł się już prawie dobrze, od wczoraj nie sika i nie robi kupy :( nie wiem co mam robić 😭

a to kot wychodzacy czy typowo domowy? ja bym sie nie zastanawiala tylko biegla z nim do weta tak jak ktos wyzej napisal, kot moze miec problemy z nerkami.. no i ogolnie z calym ukladem wydalniczym

Gość ratunkuuuu, pomocy
mój kot też dostał ponoć najlepszą karmę dla kastratów z problemami nerkowymi, co z tego jak nie za bardzo chce ją jeść..

Gość nknfknsk
ale tu dochodzi rowniez brak kupy, czyli drogi moczowe jako takie odpadaja. ja bym bardziej stawiala na nerki. moja kotka ma wlasnie przewlekla niewydolnisc nerek. nie czekaj autorko. jesli o nerki chodzi to sytuacja moze sie zmienic z godziny na godzine. moja kotka byla w swietnym stanie (potem sie dowiedzialam, ze koty ukrywaja objawy do ostatniej chwili, bo w naturze zostalyby wyrzucone ze stada) a za godzine znalazlam ja ledwo przytomna. kiedy pedzilismy do weta to po drodze juz zamykaly jej sie oczka. w ostatniej chwili dotarlismy do weta i ja uratowali. nie czekaj do jutra. dzwon do weta

Gość ratunkuuuu, pomocy
to jest kotek wychodzący, ale przez ostatni tydzień nie wypuszczałam go z domu, bo na poczatku miał gorączkę i w trakcie leczenia lekarz zabronił go wypuszczać

Gość nknfknsk
a jaka karme dostal? z mojego doswiadczenia najlepsza i najchetniej jedzona jest royal canin renal. kurcze autorko prosze pojedz do weta :( nie widzialas mojej kotki... ona mi umierala na rekach, ryczalam u weta bo myslalam ze to koniec. nie czekaj jesli Ci na nim zalezy :(

Gość ratunkuuuu, pomocy
weterynarz który go leczył będzie dopiero w pn rano 😭

Gość ratunkuuuu, pomocy
dostał karmę HILLS urinary coś tam, podobno Royal jest tylko podróbką tego Hillsa

Gość ratunkuuuu, pomocy
strasznie mi na tym kocie zależy, kocham go bardziej niż mojego faceta :o

Gość nknfknsk
to jedz do innego weta. niech pobiorą krew na mocznik i kreatyninę, albuminy.

Gość ratunkuuuu, pomocy
boję się, że będę go musiała uśpić, bo nie pozwolę by się tak męczył

Gość nknfknsk
ja wiem ze jest sobota, wieczór w dodatku... i że ciężko dorwać jakiegoś weta. ale jeśli to nerki to kot może nie dożyć do poniedziałku. nie straszę Cię, tylko piszę jak było u mnie. kotka wyglądała i zachowywała się normalnie, wszystko było świetnie, a następnego dnia rano znalazłam ją na środku podłogi ledwo żywą. w ostatniej chwili się udało ją uratować. nie zwlekaj :(

Gość nknfknsk
nie trzeba będzie uśpić, na pewno mu pomogą. niech sprawdzą te parametry, które Ci napisałam. jeśli będzie odwodiony to dostanie kroplówkę (możesz sprawdzić sama - pociągnij za skórę na karku i zobacz czy od razu wraca do poprzedniego stanu. jeśli tak to jest ok, a jeśli wraca powoli to kotek jest odwodniony i musi dostać kroplówkę)

Gość ratunkuuuu, pomocy
mieszkam na wiosce (niedawno się tu sprowadziłam) do najbliższego weta mam 5 km

Gość taaaaa....
Jedz do weta na dyżur i domagaj sie badania krwi! Mój rok temu zachorował przed weekendem, wet kazał iść na badania w poniedziałek, a w sobotę juz było po kocie.

Gość oo..
a jak sie czuje kot ogolnie ?mozesz mu bez problemu pouciskac brzuszek czy reaguje bolem?

Gość ratunkuuuu, pomocy
nie jest odwodniony, pije w miarę i je również, dałam mu nawet mięsko surowe i zjadł, teraz mój mąż gotuje mu siemię lniane i będziemy podawać mu strzykawką do pyszczka, może to coś da :(

Gość ratunkuuuu, pomocy
jak lekko uciskam i masuję mu brzuch tam gdzie ma jelita, nie miauczy tylko stoi spokojnie, on ogólnie bardzo lubi jak trzymam go leciutko za brzuch np kiedy je, wszystkie moje koty to lubią

Gość ratunkuuuu, pomocy
np dziś rano był bardzo pogodny, plątał mi się między łydkami z podniesionym ogonkiem, ale już po południu widziałam, że żle się czuje, ma przymrożone oczy i taką minę smutną, że serce może pęknąć z żalu jak się na niego patrzy no i wchodzi do kuwety raz za razem i robi po kropelce siku a kupy w ogóle nie robi, tragedia:o

Gość to między nami
weż go kurwa wypierdol,po chuj ci kot w domu,z pizdy ci wali,to nie wystarczy smrodu?

Gość ratunkuuuu, pomocy
dzięki za rady wszystkim, jeśli nie zrobi kupy do rana, jutro pojadę do pierwszego lepszego weta, dziś będę go obserwować i tak nie śpię już dwie noce, teraz idę szukać drogiego kota, bo biega nie wiadomo gdzie dzięki

Gość nknfknsk
jak już mówiłam - moja kotka jednego dnia wieczorem normalnie się zachowywala, bawiłyśmy się, miała dobry humor. a następnego dnia rano była ledwo przytomna. kurcze autorko popros kogos zeby Cie zawiozl do weta :( bo jutro mozesz zalowac...

Gość nknfknsk
najlepiej nie dawaj mu nic jesc, niech tylko pije. i niech ma cieple miejsce przy piecu czy kaloryferze. i nie wypuszczaj na dwor, nie rob przeciagow.