Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jenna13

Co miesiac czekam na CUD... moja mala historia.

Polecane posty

Witam wszystkie pary starajace sie o maly cud. Tym cudem jest maly szkrab, ktory lagodzi wszystkie smutki. Ja mam 33lata, maz ma 31l, dodam, ze to bedzie pierwsze malenstwo. Staramy sie o nie od czerwca 2012r Bywaly takie dni, ze po dwa razy w trakcie owulacji, a juz raz dziennie to byla podstawa. Bardzo chcemy miec dziecko i zaczelismy bardziej obserwowac swoje ciala i zachowania. Mojec cykle trwaja 29dni jak w zegarku. Przchodzi ten dzien i dostaje @. Dokladnie miesiac temu 6 lutego mialam owulacje, kochalismy sie z mezem przed i po tym dniu. Spodziewany okres mial byc 20 lutego. 17 lutego dostalam malego plamienia, takie kilka kropelek. Stwierdzilam, ze na okres za wczesnie i byc moze to sygnal zagniezdzajacego sie jajeczka. W poniedzialek 18.02 zrobilismy test i wyszly dwie kreski z czego jedna bardzo blada. Juz zaczynalam wierzyc, ze to ten moment. Stwierdzilam, ze poczekam i zrobie ponowny po 20.02. Dlugo sie nie nacieszylam, bo 20 przyszla @ z takim bolem, ze myslalam tylko o przeciwbolowych i to natychmiast. Mysle, ze stracilismy szanse w tym miesiacu. Opisze pewne moje obserwacje: Od ostatnich 4 miesiecy zauwazamy comiesieczny przyrost piersi. Juz tlumacze, zeby to dobrze zrozumiec: ok 12 dni przed spodziewana sie miesiaczka zaczynaja mi sie powiekszac piersi, wiemy, ze to normalne. Co cykl te piersi robia sie coraz wieksze i przypominaja implanty. Jestem dosc szczupla osoba 173cm i 55kg, a to wyglada dosc dziwnie. Maz sie cieszy, a ja mam juz dyskomfort, bo czuje jak przyciaganie ziemskie mnie wzywa. Przewracanie w lozku staje sie trudne, a spanie na brzuchu coraz bardziej niemozliwe. Dodam, ze powiekszaja mi sie jakies 2 rozmiary.Teraz mam jakies 65DD. (wg. kalkulatora http://www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html ) Pewne skoki temperatur, po raz pierwszy od tych 9 miesiecy staran zaczelam sie intensywnie pocic. Nie zalewa mnie jak wodospad tylko intensywny zapach wyczuwam. Maz mowi, ze nic nie czuje, ale ja sie z tym nie moge oswoic. Nie mam ochoty na zblizenia, a jak juz przyjdzie to jakbym nie byla soba. Jem dziwne rzeczy: ser zolty zagryziony marynowanymi karczochami, a potem zagryzam marcepanem. W nocy wstaje pic, a za tym idzie rowniez wizyta w toalecie na siku. Dzis jest 25dc a ja jestem taka ospala i zmeczona. Czekamy do 21go to termin spodziewanej kolejnej @. Ps. oby sobie zrobila urlop na 9 miesiecy :) Powiedzcie mi przyszle mamy i starajace sie o dziecko, czy to organizm przygotowuje sie na zaplodnienie? Jakie Wy mialyscie przygody. Pozdrawiam

Jednym z pewniejszych objawów jest wzrost temperatury, wszelki nudnosci , zachcianki - to nie ten czas... za wczesnie po prostu, powodzenia...

Gość wnikkkkkkkk
wzrost temperatury nastepuje zawsze po owulacji, nie wprowadzaj w blad o ciazy swiaddczy utrzymujacy sie wzrost powyzej 18 dni a pomiary musza odbywac sie zgodnie z zasadami metody

Gość ej tam
dziewczyno ,nie nakrecaj sie tak bo to smieszne

Gość gdhfghgfhbcbcv
nie ejsteś w ciązy, sorry

Gość masz urojona ciaze
wspolczuje ci bardzo:(

Gość masz urojona ciaze
"Jakie Wy mialyscie przygody." Przygody? Seksualne czy jakie? Kobieto objawy ciazowe to zadne przygody nie postrzegaj tego w ten sposob, im wiecej bedziesz o tym myslec, im bardziej bedziesz z tego robic mega wydarzenie tym bedzie ci trudniej. Wrzuc na luz.

Gość dgsgdsgds
33 lata to chyba dobry wiek,ale moze pozny?

Gość dbchdbhd
też co miesiąc czekam na cud - większego przelewu na konto i to od ładnych paru lat tak czekam i dupa blada najwyżej przeleją za późno lub za mało, ale nigdy więcej/ powodzenia życzę w tych staraniach akurat mąż i ja jesteśmy wpadkowi i po zliczeniu dwóch wpadek pomimo zabezpieczeń nie wyobrażam sobie żadnych staranek odpuść sobie nastawianie się na ciążę, a zwyczajnie ciesz się seksem bez zabezpieczeń

Gość dbchdbhd
a co do objawów - przy stosowaniu tabletek nie odczuwasz wszystkich dolegliwości związanych z okresem - zarówno bólu miesiączkowego, jak i objawów obrzmiałe piersi, gromadzenie się wody w organizmie, uczucie grubienia, rzucanie się na jedzenie i mieszanie smaków, lekkie mdłości i uczucie otępienia to przedmiesiączkowa klasyka Twój organizm mógł najzwyczajniej w świecie powrócić do natury:) nie roztrząsaj tak wszystkiego, bo zgłupiejesz i niepotrzebnie będziesz się stresować i frustrować

Gość jajko wielkanocne1
wyluzuj bo juz swirujesz widze, zajmij sie czyms badz wolontariuszka czy cos a wtedy na pewno sie uda.

Gość kloikorgfeoguj
heja,widac ze jestes bardzo ułozona ,rezolutna dziewczyna. Spokojnie nie daj sie zwariowac i nie nakrecaj siebo to Cie blokuje. Ja miałam cos takiego jesli chodzi o test ze dwa dni przed @ zrobiłam test wyszły 2 kreski a za 2 dni taki okres zeho ho. Byłam u gina a on na to ze jakis hormon faktycznie wzrasta przed okresem 1-2 dni i stad te kreski bo ciazy zadnej nie było (usg).

Gość bzduuuury
Ze beta wzrasta przed okresem, to jest hormon wytwarzany po zagnieżdżeniu zarodka, po prostu statystycznie często zdarzają się poronienia smoistne w terminie spodziewanej miesiączki a kobieata nie czekająća/nie testująca w ogóle o tym nie wie.

Gość bzduuuury
Ty Autorko dostrzegasz objawy, na które wczesniej nie zwracałaś uwagi, przed terminem spodziewanej miesiączki jej objawy nie różnią sie od objawów wczesnociążowych, mdłości i smaki przychodzą później. Psychika potrafi płatać niezłe figle, ja starałam się 4 lata, wiec to znam i miałam już wszystkie objawy, ktore braalm za ciążowe: częste siusianie,mdłośći, humory i dziewne ochoty na jedzenie, bolące, powiększone piersi....i przez prawie 50 cykli nie oznaczało to ciąży. W cyklu, w ktorym zaszlam nie zauwazyłam nic innego, czułam się dokładnie jak przed @...mdłości przyszły jakieś 2 tyg. po termninie spodz. @, częstsze siusianie jest też przed @...NIE NAKRĘCAJ SIE BO ZWARIUJESZ

Autorko - a dlaczego nie poszłaś do lekarza? To że masz regularne, niemalże o encyklopedycznej długości cykle wcale nie znaczy, że regularnie jajeczkujesz. Byś może cierpisz na niedomogę ciałka żółtego - tzn. faza lutealna jest za krótka u Ciebie, aby rozwinąć się w prawidłową ciążę. My regularnie współżyliśmy 11 cykli i to przy leku obniżającym prolaktynę - mimo, że inne parametry cyklu były idealne, 2 razy nie udało się utrzymać ciąży. Ale lekarz kazał próbować dalej i w końcu się udało.

Gość Nie nakręcaj się tak
i nie wyszukuj objawów na siłe. Ciąża jak ma być to będzie. Też jestem w ciąży ale nawet nie przyszło mi do głowy robić testy jeszcze przed miesiączką czy wyszukiwać u siebie objawów ciąży niedługo po owulacji. Wrzuć na luz bo zwariujesz niedługo. Co miesiąc będziesz mieć takie objawy a ciąży nie będzie.

Gość Izabelka......... ...:)
po pierwsze jeżeli sie staracie o dziecko i nic z tego nie wychodzi i Ty i Twój facet powinniście sie przebadac czy wsyztsko ok. Moja koleżanka od 6 lat stara sie o dziecko i co? dupa. Chodzi do ginekologa, robi sobie cytologie i co? facet robi jej usg i mowi, ze jajniki w pożądku, ze cytologia w pożądku i wsyztsko ok. A ja tłumacze, że chyba nie wszystko jest ok, bo nie ma regularnych miesiączek, czasem okresu nie ma po 40 dni. Jej mąż powinien zbadac sperme ale nie bo po co? Lepiej uroić sobie ciąże ( juz 2 razy tak miala, macica powiększona, brzuch wydęty a ciąży brak ). Ja akurat nie starałam sie o dziecko, jeszcze kilka lat chciałam poczekac ale zasżłam w ciąże i skoro jest dziecko to już je kocham, ale powiem ci coś na przykładzie moich 2 koleżanek. Jedna z partnerem starała sie o dziecko kilka lat i nic. Adoptowali dziecko i po kilku miesiącach zaszła w ciążę. Druga starała sie tez wiele lat az w końcu sie poddała. Gdy sie poddała i miała to gdzieś to zasżła w ciąże i ma bliźniaki. Po prostu przestały tak szalenie o tym myslec i tak okropnie sie starac o dziecko. Psychika zawsze wpływa na fizyczność naszego organizku. Gdy cierpi dusza cierpi i ciało. Czesto tak jest, że po prostu nalezy przestac się starać jeżeli wsyztsko fizycznie z kobieta i mężczyzną jest ok. Jeżeli sie nakręcasz, że teraz jets odpowiedni moment oi szybko mój facecie teraz musimy uprawiac seks bo teraz jets najwiekśza szansa na dziecko to być może organizm sam sie blokuje bo to już jets jakas obsesja. w każdym razie radze zrobic Tobie i Twojemu facetowi wsyztskie badania, iść do dobrego specjalisty i życze powodzenia.

Gość Autorko idź do psychologa
Bo to, co się z Tobą dzieje jest niedobre. Wmawiasz sobie objawy, robisz przedwczesnie testy i to tylko potęguje stres, który nie sprzyja zajściu w ciążę, bo choćby może podnosić poziom prolaktyny. Zróbcie sobie badania - Ty podstawowe u gina + usg + hormonalne z krwi, a Twój mąż badania nasienia. Warto te badania zrobić już, bo w wieku 33 lat nie masz czasu na trwonienie go. Ewentualnie możesz wspomóc się polecanymi tutaj sposobami (wiesiołek, zioła). I nie nakręcaj się tak. Piszę to jako mama dwojga dzieci.