Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aggata

Pęcherzyk ciążowy - trochę się boję! - POMOCY

Polecane posty

Gość aggata

Cześć Dziewczyny! Czytałam na bieżąco forum i postanowiłam, że napiszę, gdy będę w ciąży. Okres mi się spóźnia ponad 2 tygodnie, robiłam test ciążowy - wyszedł pozytywny. Nawet byłam u lekarza. Jeden podczas zwykłego badania powiedział, że mam powiększoną macicę i wszystko wskazuje na to, że to wczesna ciąża (5, 6 tydzień). Kazał umówić się na USG (idę 28.03) i zrobić badania krwi. Następnego dnia poszłam do innego lekarza, który wykonał mi USG od razu i stwierdził, że jest pęcherzyk i kazał przyjść na kolejne USG za dwa tygodnie. Czytałam na forach, że wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. U mnie to był 1.02., więc myślałam, że byłam u lekarza pod koniec 6. tygodnia. (14.03.). Ale czytałam też, że w 6 tygodniu ciąży powinien rozwijać się zarodek. Trochę się boję, że pęcherzyk będzie pusty. Poradźcie proszę! Jest się czym martwić? Nie wiem jak wytrzymam do 28.03 ;(

Gość Izabelka......... ...:)
nie ma co sie bac, jest pęcherzyk i jest git. Nie patrz tylko na date ostatniej miesiąckzi bo to bez sensu wg mnie. Ja rpzed każda wizyta sie bałam czy wsyztsko będzie ok.

Gość aggata
Dzięki, trochę mi lżej... Tak bardzo chciałabym, żeby wszystko było dobrze!

Gość owuyy
Mozliwe, ze owu sie przesunela :-). U mnie tak jest :-). Wg OM jestem teraz w 27 tc a wg dzieciatka jestem w 25 tc :-). Wiec zapldnienie nastapilo 2 tyg pozniej :-)

Gość aggata
Dopiszę jeszcze, że najbardziej martwi mnie ból brzucha. Ból przypomina ten przed @. Czasami jest bardzo silny, czasami słaby. Ostatnio popłakałam się z bólu bo NIGDY mnie tak nie bolał. Czasami czuję jakby mnie "rwało", gdy wstaję z pozycji siedzącej. Lekarz powiedział, że tak nie powinno być, ale się zdarza. I tyle...

ja w ciazy w 6 tyg tez sie bałam, bo byl pecherzyk ale serduszka słychac nie bylo, te 2 tyg ktore mialam czekac na kolejne usg to byl koszmar bo sie naczytalam w necie o pustych pecherzykach ble ble ble, za 2 tyg serduszko córki bilo jak mlot. nie czytaj i sie nie stresuj

Gość Francesca1
Kochana nie martw sie, ja tez dluzszy czas mialam tylko pecherzyk, a pozniej ok. 8 tc pojawil sie zarodek z bijacym serduszkiem :-) i tez mialam na bole takie jak na okres, obecnie jest ich coraz mniej Glowa do gory :-) wszystko bedzie dobrze

Gość Izabelka......... ...:)
ja gdy miałam dostac okres ( nie wiedziałam, że ejstem w ciąży wtedy ) to brzuch bolał mnie jak na okres. Później bolało mnie często podbrzusze gdy siedziałam lub stałam. Po ok tygodniu przeszło.

Gość noooo ból brzucha jak
na okres w 6 tc to nie jest zwiastun niczego dobrego ale objaw skurczu macicy. Ja miałam ciąże zagrożoną ale nigdy mnie brzuch jak na okres nie bolał. Udaj się może na IP tym bardziej,że aż płakałaś z bólu

Nie martw się, ja na pierwszej wizycie byłam w 7-8 tygodniu, a też był tylko pęcherzyk. Czyli pokazało ciążę o 2 tygodnie młodszą, niż wskazywałoby to z moich obliczeń. A na kolejnej dzidziuś już machał do mnie rączkami i nóżkami :)

Na IP, czyli? Dziewczyny, to moja pierwsza ciąża. Nie jestem zorientowana.

Przez te dwa tygodnie, do 28.03. będę żyła wypowiedziami dziewczyn, które miały podobnie. Mniej stresu, lepiej dla Fasolki ;-) Zastanawiam się tylko czy nie iść wcześniej na wizytę do lekarza z tym bólem brzucha, żeby upewnić się, że wszystko dobrze. Echh... jestem przewrażliwiona.

Kochana przy pierwszej ciąży wszystkie twoje wątpliwości są normalne. Jest to dla Ciebie nowy odmienny stan więc masz prawo być trochę przewrażliwiona. Jeśli wcześniejsza wizyta u lekarza Cię uspokoi to jak najbardziej idz do lekarza. Tylko zbyt częste USG nie jest też zbyt dobre. Ja o swojej ciąży dowiedziałam się dopiero w 12 tygodniu, bo w terminach miesiączki miałam skąpe krwawienie które brałam za miesiączkę. Każda z Nas jest inna ale i każda przy pierwszej ciąży ma wątpliwości. Głowa do góry i powodzenia .