Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawicowa Polka

Jak donieść na Polaków którzy oszukują?

Polecane posty

Gość Sama troche zaskoczona
Magda, powiem za siebie bo za innych sie nie wypowiadam. Nie, nie piratuje filmow i muzyki, po to jest spotify zeby nie bylo takiej potrzeby. Muzyka i filmy kosztuja grosze (ok, pensy), wiec jesli czegos chce, to to po prostu kupie. Uwazam ze uczciwosc jest lepsza od cwaniactwa i szczerze mowiac dobrze na tym wychodze. I dodam tez, karty otwarte, ze to nie jest dosrywanie komus, tylko dbanie o wlasne interesy. Bo wyobraz sobe ze chcialabym tu zostac na emerutyrze, ale jesli benefit fraud nie jest minimalizowany, moja emerutura zmaleje. Nie obchodzi mnie jak ci lludzie o ktorych autorka wspomniala zyja, tak dlugo jak zyja z owocow wlasnej pracy.

Gość neverrrrr
Magda a ty "Polaczkiem" nie jesteś? bardzo dobrze znasz jeżyk polski w takim razie:o jakie to jest typowo polskie żeby srać w swoje własne gniazdo. Przyjmij do wiadomości że lepiej znam swoje pobudki niz ty. Mi akurat nic nie brakuje co nie zmienia faktu że krętactwa nie lubię i nie polubię.

Gość telwizornia.:[
magda jestes tak glupia ze az zal. porownujesz sciaganie filmow bo klamiania w aplikacjach zeby dostac pioeniadze :D inteligecja wasza rozpierdala poprostu.

Co producent nie traci jak film pobierasz za free?? Pomyśl głupia kretynko a później będziesz srała dalej jak ci coś nie pasuje to nie odpowiadaj. Dbajcie o swój interes a nie będziecie wciskać nosa w nie swoje sprawy. Polaczki zawsze są święci. Jak wyżej sciąganie filmów muzki to nie kradziesz i nie można ich porównywać do benefiotów widać że ściągasz bo na g... się znasz i g... widziałaś

Gość donicielka sadowa :D
Skro to donosicielstwo jest takie zle, powiedzcie po co nam policja i wiezienia?? Wtakim razie niech bedzie samowlka,bo do sadu nikt nie powinien chodzic i zeznawac jako swiadek, bo powiecie ze donosi . Extra ,nic dodac ;)

nooo sciagam i co ztego??? nadal jestes debilem glupim i tyle. I wiesz co modl sie zeby kiedys ktos Cie nie napadl lub nie zgwalcil!!!!!!ciekawa jak bys krowo wtedy mowila na to donosicielstwo Tak wlasnie rodzi sie ludzka znieczulica!! omijac i udawac ze sie nic nie widzi. takie POLACZKI MAGDA jak ty to wstyd!! tfuuuu.

Gość lillybilly
Nie donos, nie ma nic gorszego niz bycie kapusiem. Jak nie wpierdalasz sie w zycie innych to dozyjesz 100 lat!!!!

Jesteś złodziejką bo inaczej jak można cię nazwać? Ściągasz czyli kradniesz tak samo jak ci co oszukują na benefitach. Tak jak państwo na takich traci jak samo dany producent czy dystrybutor traci na danym tytule który ty między innymi ukradniesz. Więc możesz podać im rękę. Tak jak wspomniałam g... masz i g... widziałaś pozdrawiam środkowym palcem

hahahah wzajemnie :P polczyno

Widać, że twoje myślenie jest starsznie ograniczone Nic na to nie poradzę to jak mówienie do ściany. Może wytłumaczę to twoim tokiem myślenia. Jeśli Jasiu kradnie jabłko Małgosi to ona nie jest na tym stratna? jeśli owoc jest dla niej drugim śniadaniem, źródłem witamin itp? tak samo dystrybutor jest startny na takich jak ty a państwo na takich jak benefity które są wymuszane!

Gość poiuytrewqpoiuytrew
Polaczki?? hehee A kim ty do cholery jestes? :D pytam z ciekawosci oczywiscie. jak bym miala cos ciezkiego w rece to bym ci przylozyla,zebys sie obudzila z tego snu.Moze wtedy zuwazysz ze swiat sie kreci nie tylko wokol wlasnego nosa! najlepiej to zamknij sie w pokoju inie wystawiaj nawet nosa,bo przypadkiem cos zauwazysz.

NIe wysilaj sie idiotko,wlasnie film sobie sciagam :P tym razem ogladamy Loncolna .

Ja to widze troszke inaczej wiesz,bo zebty flm sciagnac nie musze klamac luudzi,zeby go miec. Poza tym jest dostepny bez zadnych zazstrzezen!! a benefity?? musza klamac w aplukacjach zeby je dostac-bo to co jest dostepne im sie nie nalezy! nie piernicz mi juz tutaj bo zdania nie zmienie. moge byc zloedziejem dlaciebie,niew intresuje mnie co o mnie myslisz,poniewaz nic omnie nie wiesz wiesz gdybaj sobie dalej ;) zrozumialas tempa ruro?

Masz mentalność śmietnikowego kota! Nie stać cię na bilet do kina?? co odrosty robimy w Polsce? bo ja Pani jestem z przerwą w ustach

Od kiedy to film można ściągnąć bez żadnego naruszania prawa? Każdy kto wypuszcza dany film traci na ściąganiu bo go nie kupujesz czy za zł czy za funty tylko ściągasz. Filmy w Polsce są drogie więc nie dziwie się, że Polacy ściągają bo nie mają kasy. W UK filmy nie są takie drogie w stosunku do zarobków. Ściąganie to piractwo nigdzie dana firma nie zamieści filmu do ściągnięcia. Zamieszczają go piraci nielegalnie. Tak samo jak programy na kompa. Legalnie to można kupić film z okładką i zabezpieczoną płytą.

No I na tym wlasnie polega waszej hipokryzja. Ja sciagne filmy ale zdaje sobie sprawe ze to kradziez jak kazda inna. Kradniesz czyjas prace I wlozone w to pieniadze. Z benefitami to jest bardziej tak ze on ma a ty nie I tu cie boli. Sama autorka w swoim poscie pierwszym napisala I co chodzi: wkurza mnie ze on ma wiecej a pracuje mniej. A nie ze lamie prawo. Moze niektorzy maja jak najlepsze intencje I rzeczywiscie czuja sie zle z tym ze prawo sie lamie na ich oczach, nie zaprzeczam. Ale nie oszukujmy sie, wiekszosc z was jest po prostu jebanymi zazdrosnymi konfidentami. I to polak polakowi w obcym kraju. To jest dopiero wstyd..

Dokładnie niech każdy zacznie od siebie czy w 100% jest w porządku. Benefity które są tu wyłudzane i tak lądują spowrotem w skarbie państwa. Nie mówię, że jest to ok i należy to chwalić. Na co takie benefity pójdą na dzieci ich ubrania czy opłaty mieszkaniowe. Gorsi są Polacy którzy pobierają benefity a np matka z dziecmi mieszka w Polsce i tam wydaje kasę. Pobieranie filmów czy benefitów przez kłamstwo jest złodziejstwem.

Gość Nie ma to jak czytanie ze zroz
A ja nie rozumiem skad to oburzenie, ze ludzie pobieraja benefity na dzieci mieszkajace w Polsce. Rodzice haruja za granica, ktos musi sie tymi dziecmi zajmowac i po prostu czesto jest taniej zostawic je w Polsce niz oplacac na nie przedszkole w UK. To prawda, te pieniadze spedzane sa w Polsce, ale z drugiej strony Uk oszczedza na szkolach i sluzbie zdrowia, bo dzieci chodza do szkoly i do lekarza w Polsce. Przeciez zasadniczym prawem w UE jest swoboda przemieszczania sie, czyli pracowania i mieszkania tam, gdzie sie chce.

Gość tratatatata//////
i z powodu tych "oszczednosci" :D na szkolach i sluzbie zdrowia, Wielka Brytania chce ukrocic proceder wyplacania zasilkow na dzieci, mieszkajace poza granicami kraju :D

Cytat: "ja ciężko pracuję i połowy tego nie mam" - a jak doniesiesz, to będziesz miała więcej?

Racja! Skoro rodzic pracuje to dlaczego pobiera zasiłek na dzieciaki skoro ich matka i jej pociechy mieszkają w Polsce? przecież ta kasa jest marnowana bo idzie na szkolictwo, lekarzy, jedzenie w Polsce. Albo mieszka się w UK i tu pobiera się świadczenia z całą rodziną albo wysłya się kasę żonie z ciężkiej pracy. Bardzo dobrze że to ukrucą bo 200 funtów w Polsce to coś i tam często mamusie mają za darmo utrzymanie. Pieniądze z benefitów powinny być na szkołę, przedszkole, lekarza w UK po to się je daje a nie a inne szkoły poza terenem Anglii. Niech Polska w takim razie daje na utrzymanie dzieci. Styczniowy napisał że kasa idzie na dzieci itp ok ale ona powinna wrócić do państwa a nie wydawana w Polsce.

Gość jupiiiiiii
Jacy Polacy to durnie. Ci co donosza sa tacy sami jak ci co wyludzaja benefity. paranoja jakas,zeby wlasny rodak, rodakowi tak robil, "bo ma wiecej" pppffffffff Smiechu warte. Zajmij sie soba, a nie zagladaj komus do talerza!

Masz 100% rację Polacy którzy zawsze mają jakieś ale lubią interesować się cudzym życiem, problemami, tym ile się zarabia. Mają swoje życie i swój talerz i niech tym interesują się a nie kogoś będą rozliczać z benefitów, a podatki płacą wszyscy nie robicie łaski że płacicie

To jest wstyd jeśli Polak donosi na Polaka! Nikt nie robi łaski że płaci podtaki jak słysze "bo moje podtaki idą na pasożytów" nie podoba się to wróć do Polski tam otwarcie podatki idą na pasożytów na Wiejskiej. To państwo daje benefitya nie ty! jeśli komuś należy się to dostanie. Wstyd i jeszcze raz wstyd

Gość neverrrrr
wstyd to kraść:o

Gość ziutqaaaaaaaaaaaaaaaa
niee wstyd to kurwa donosic na zlodzieji wobec tych plantow wyzej!!!!! :D

21:55 [zgłoś do usunięcia] Styczniowy przyjaciel (...) Gorsi są Polacy którzy pobierają benefity a np matka z dziecmi mieszka w Polsce i tam wydaje kasę. ooooooooooooooo tylko to akurat jest zgodne z prawem

Gość panadol extra
Polacy za bardzo interesuja sie tym, co robia inni, to swieta prawda. Ilez tych benefitow mozna nabrac? Ludzie na benefitach sa i tak zawsze biedniejsi niz ludzi z dobrymi zarobkami i tyle.

Gość frank h
UK tylko dla anglików!