Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała 17

nie mogę schudnąć - co robić

Polecane posty

Gość mała 17

hej hej :) szukam odpowiedzi na pytanie co robić?? a teraz wprowadzenie. Mam 160 cm, ważę 60 kg. chciałabym ważyć między 56-58 kg, czyli jak widzicie jest to dość mało.. największy problem mam z udami - są okropne.. Jem: - 6:20: śniadanie: otręby z jogurtem naturalnym -10:00: II śniadanie: jabłko - 13:00: kanapka - chleb razowy, wędlina, ser i coś z warzyw- ogórek/sałata - 15-16: obiad: zupa/drugie- zależy co jest w lodówce:) - ale strasznie to się nie obżeram :) 18:19: staram się już nie jeść - może czasami jabłko/ kanapkę.. 22-23: kładę się spać Nie stosuję żadnej diety, nie sprawdzam kalorii. Z rana robię 20 brzuszków, 30 przysiadów. wiosna/lato/jesień -> jeżdżę rowerem do pracy ( w jedną stronę to ok 8km) a moja waga cały czas stoi w miejscu!! taki styl życia prowadzę ok 3 tygodni.. ale powtórzę się MOJA WAGA STOI W MIEJSCU?? CO ROBIĆ??

Gość Poduszka_na_igły
Nie patrz na kilogramy i to ile ważysz. Patrz na obwodu swojego ciała i obserwuj tkankę tłuszczową rozłożoną na Twoim ciele. Ja zaczęłam się odchudzać z wagą 56kg, po pół roku schudłam 15cm w pasie, okolo 10cm w udach (!!!), w biodrach zeszło mi coś koło 10cm... Z rozmiaru L zeszłam do S/małego M, ale uwaga- mięśnie są cięższe od tłuszczu. Teraz ważę 64kg a wyglądam 100x lepiej ;) Więc naprawdę nie przejmuj się kg tylko patrz na efekty trybu życia jaki prowadzisz. Wydaje mi się że za mało jesz- Śniadanie ok II śniadanie- za mało- zjedz serek wiejski z rzodkiewką albo pomidorem, samo jabłko to za mało. kanapka o 13:00 ok obiad- rezygnuj z makaronu, ziemniaków... lepiej bedzie jak zjesz odrobinę ryżu do mięsa czy ryby albo po prostu chudą zupę bez zaprawy 18:19- jedz jak najbardziej, tylko niech to będą same warzywa- np. surowa marchewka albo seler naciowy. Nie chodź głodna bo efekt będzie odwrotny...

Gość roladinia
a ja od dzisiaj idę na kurs tańca Zumby , ponoć kg lecą w dół

Gość kalllinnnka88
Poduszka_na_igły bredzisz dziewczyno, albo nie umiesz się pożądnie zmierzyć. nieralne jest, żebyć przy wadze 56 kg straciła 15 cm w talli, albo 10cm w udach, wiesz w ogole ile to jest 15 cm? nie znam Twojego wzrostu, ale podejrzewm, że mialas ok. 65-70cm w talii maksymanie (ja przy wadze 50 kg mam w obwodzie 62cm) w takim razie gdybyś stracila 15 cm to teraz musialabyś mieć ok. 50 cm w talii co jest absurdem, zwlaszcza, że piszesz iż wazysz ponad 60 kg, owszem mięśnie duzo ważą, ale bez przesady. i jeszcze piszesz dziewczynie, że ma rezygnować z jedzenia ziemniaków, akurat 1 ziemniak ma ok 70 kcal a do tego duzo witamin, wiec dlaczego mialaby z nich rezygnowac? a zwykły makaron moze zastąpić pełnoziarnistym. autorko nie zmuszaj się do jedzenia jakiegoś paskudnego selera naciowego, lepiej rób sobie na wieczór jakieś sałatki np. warzywka plus tuńczyk ( ma mało kcal, duzo bialka) albo warzywka plus odrobina gotowanego fileta z kurczaka, do tego sos na bazie jogurtu naturalnego, smacznie, a zarazem zdrowo i niskokalorycznie. powodzenia autorko, na pewno uda Ci się schudnąć:) zwłaszcza, że wybralas sbei realny cel, nie masz dużo do stracenia.

Gość poległam:):):):)
20 brzuszków i 30 przysiadów:):):):):)

Gość poległam:):):):)
poduszka na iglły - pierdolisz jak potłuczona:O Ja waze 56 kilo mam 53 cm w udzie, gdybym miała mieć 43 musiałąbym schudnąc chyba do 36:O W pasie mam 69 wiec po 15 cm minusa byłoby 54, czyli tyle ile mam teraz w oudzie... Puknij sie w łeb... Chyba ze zrobiłaś literówkę i miało być wyjsciowo 156 kg

Gość ahahahahhaah
no poduszka berdziszzzz albo marzyszzzzz hehe

dzięki wszystkim za odpowiedzi - ale żadna niestety nie odpowiada na moje pytanie CO ROBIĆ? czemu moja waga stoi w miejscu? może czegoś jem za mało- np błonnik, może tarczyca (kiedyś się badałam - z 7 lat temu - i miałam chyba nadczynność) czemu mimo prawidłowego żywienia, ćwiczeń - moja waga nie chce spać nawet o 0,5 kg

Gość Olcia Dubicka
Skoro idziesz spać o 22 to musisz coś o 18 zjeść. Nie tylko jabłko bo to nie zdrowe zjeść tylko tą fruktozę. Powinno się znaleźć w tym posiłku jakieś białko i zdrowe węglowodany. Kanapki nie są dobre na diecie. Na śniadanie musisz dodać jakieś białko bo sam jogurt nie jest zdrowy. Ogólnie zadbaj o to aby więcej białka jeść w postaci mięsa chudego typu kurczak, indyk. Dobrym źródłem białka są tez twarogi, serki wiejskie i ryby. Postaraj się wprowadzić te rady w życie a powinno być lepiej. Mi osobiście pomogły tabletki odchudzające Forever Slim, można je kupić na allegro. Wcześniej na samej zdrowej diecie nie udawało mi się schudnąć a takie rozwiązanie poleciła mi kobieta której opiekuję się dziećmi, ona sama tak walczyła z kilogramami. Mi udało się schudnąć już po miesiącu 7 kilogramów ;)

Witajcie, Właśnie opracowuję nowe rozwiązania i prowadzę nietypowe badania w naszej branży w związku z czym jestem ciekaw Waszych opinii, bardzo proszę o odpowiedź na kilka pytań, które dla was przygotowałem. Każda osoba która odpowie na pytania otrzyma prezent, którym jest nowa dieta. Do odbioru zaraz po udzieleniu odpowiedzi. Pytania: http://bit.ly/16GcRKW Uwaga: odpowiedzi zbieram tylko 10 dni PS. Wkrótce dowiecie się jakie najczęściej odpowiedzi padły Pozdrawiam, Marcin

Gość kamila warszawa
Może kwestia metody. U mnie żadna dieta, nawet połączona z aktywnością, nie dała trwałego efektu. Dopiero kiedy wprowadziłam do zestawu tabletki foreverslim, rzeczywiście zaczęły być widoczne zmiany na lepsze. Efekty? W sumie 11 kg, i 2 miesiące od zakończenia kuracji. Wróciłam do żywych ;-)