Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffghk

Radość z ciąży?

Polecane posty

Gość ffghk

Kiedy zaczęłyście postrzegać siebie jako ciężarne cieszyć z faktu, że niedlugo zostaniecie mamami. Ja jestem teraz w 8tc i nadal jakoś nie jestem wstanie myśleć o sobie jako o kobiecie w ciąży :(, nie kręci mnie oglądanie i kupowanie ubranek, ni potrafię zachwycać cudzymi dziećm... Nie wiem kiedy to się zmieni...

Gość guhijokm,lnbvcfvgbhnjmkl
tez tak mialam na poczatku choc dziecko bylo planowane i wyczekiwane.. zmieni sie to zobaczysz, przed samym porodem ciezko mi bylo wyobrazic jak to bedzie ale jak pielegniarka przyniosla mi mala to cos peka w sercu :)

Zanim dziecko nie kopie nie zobaczysz go na usg to póki co jest tylko takie wirtualne. Wieź z dzieckiem rozwija się całą ciąże. A eskalacja jest po porodzie. Bo wtedy możesz je wziąć na ręce itp. Różne emocje na początku ciąży są normalne.

Gość Ja odkąd się dowiedziałam o
ciąży.Chciałam żeby każdy wiedział.Czekałam na brzuszek...Pierwszy ciuszek z mężem kupiliśmy jak byłam w 6 tc.

nigdy nie lubiłam dzieci ale sama marzyłam o dużej rodzinie, gdy poznałam mojego męża od razu zapragnęłam mieć dziecko, odczułam silny instynkt, bardzo pragnęliśmy zostać rodzicami, udało się po 5 latach, gdy zobaczyłam II kreski wielka radość ale jednocześnie myśli oby wszystko było dobrze, zakupowe szaleństwo dopadło mnie jednak w połowie ciąży, jednak bez przesady, kupiłam praktycznie wszystko to co potrzebne bez zbędnej rozrzutności :) heh i cudzymi dziećmi nadal się nie zachwycam :)

Gość w ciazy nie czulam zadnego
instynktu, jedynie martwilam sie , gdy powaznie zachorowalam, mialam goraczke i dzecko bardzo kopalo w brzuchu. Wyprawke dostalam po kolezance, chyba nic nie kupilam. Zaraz po urodzeniu tez nie czulam szczczegolenego przyplywu uczuc. Teraz jestem absolutnie oszalalą matką. Choc tez dzieci ( cudze) jako takie mnie nie kreca.

Gość ffghk
Dziękuję. Wasze wypowiedzi bardzo wiele mi dają, bo naprawdę mi glupio się robi- mąż się cieszy bardzo, a ja zupełnie nic :(