Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielbicielka ksiazki o greyu

50 twarzy greya?

Polecane posty

czytal ktos ta ksiazke? albo wszystkie jej czesci? jak wrazenia?:)

Gość rtertetere
srednio, mam 30 lat przeczytałam 1. czesc, mysle ze nastolatki moga sie podniecac a tak to nic ciekawego.

dziekuje za opinie.:) moze ktos sie jeszcze odezwie? nie wiem czy to czytac

Gość nfur3qhrhsk
Skoro nie czytalas, to czemu nazywasz sie wielbicielka???

Gość jamototu.
jak dla mnie to dno literackie, szkoda czasu... porażka...

ja czytałam. Pierwsza częsc mnie niesamowicie wciagneła, druga trochę nudnawa- ale to chyba kwestia tłumacza, nie zna pojęcia "synonim" :). Zabieram sie za trzecią. Polecam!

Gość do musztarda
nie szczegolnie, troche postacie drewniane i bardzo naciagniete. Jak ktos wyzej wspomnial, dobre dla nastolated ale powyzej lat 20stu juz nie takie ciekawe.

prawda jest taka, ze literackiej nagrody nobla trylogia ta nie zdobedzie. ale jest dobra lektura na wieczor gdy luby oglada mecz, a nas sport interesuje jak fizyka kwantowa.

a ja mam ponad trzydzieści i mnie wciagneło :) Ba, moje znajome też sie w tym zaczytują. Lekko napisane, takie romansidło z "momentami" :)

Gość ramota
Przeczytałam z nudów. Spodziewałam się czegoś w stylu markiza de Sade lub "Historii O", a tu takie rozczarowanie. "Zmierzch" dla dorosłych. Żenada.

Gość erotyczne romansidlo...
nic specjalnego... za 3 zl mozna kupic ebooka na allegro

Gość nomo
Najgorsza, najgłupsza, najbardziej denna książka WSZECH (!)czasów... Ilość kobiet, które są nią zafascynowane i czytają z zapartym tchem świadczy o tym jak bardzo zakompleksione mamy kobiety w naszym społeczeństwie oraz jak bardzo każda z nich jest przekonana o wartości takiego związku jaki opisany w książce... taki typ marzycielek, ale niestety głupich i naiwnych. Książka jest napisana obrzydliwie mdłym językiem, sceny przejaskrawione aż do bólu, postacie są niedopracowane a ich cechy charakteru są chaotycznie dobrane.

Gość dix ae
grafomańskie gówno

Gość stara111
witam.przeczytałam wszystkie 3części i uważam że ta trylogia jest rewelacyjna.jest mnóstwo rodzajów książek i wiele typów ludzi każdy lubi coś innego dlatego te słowa kieruje do nomo! nie wypowiadaj się obrazliwie na temat kobiet,dziewczyn którym trylogia się podoba.może ty jestes właśnie zakompleksiona/zakompleksiony skoro potrafisz obrażać innych tylko ze względu na to czy trylogia się komuś podoba czy nie.wielbicielko książki o greyu jak dla mnie książka jest rewelacyjna i po przeczytaniu wszystkich trzech części ciężko jest mi utrafic w inne ciekawe książki gdyż żadna nie wydaje mi się tak ciekawa jak o greyu,zresztą na książce jest zwiastun więc warto go przeczytać i wtedy zobaczysz czy może cię zaciekawic czy nie.pozdrawiam

nomo- fiu fiu, ależ z Ciebie psycholog :) Tak jak pisałam, mnie i moje znajome wciagneła. Mam troche zastrzezeń do tłumacza, ale ogólnie dla mnie extra i polecam!