Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciezarna mama

L4 a nowa praca w ciazy? Pomocy

Polecane posty

Gość Ciezarna mama

Witam i prosze o pomoc Otoz od pol roku lecze sie na depresje i w tym czasie przebywalam na zwolnieniu L4. W listopadzie wygasla moja umowa. Teraz z kolei chcialabym rozpoczac prace. Do 20 marca mam jeszcze zwolnienie. Czy do nowej pracy bede potrzebowala zaswiadczenie od lekarza o zdolnosci? Tydzien temu dowiedzialam sie ze jestem w 5 tyg ciazy, czuje sie dobrze i chce pracowac. Ale pewnie predzej czy pozniej pojde znow na zwolnienie. Moje pytanie czy ten okres 182 dni bedzie sie liczyl w tym roku? Ile przysluguje mi zwonienia? Blagam, pomozcie

Tak będziesz potrzebowała zaświadczenie od lek.med pracy. Do każdej nowej pracy musisz mieć takie zaświadczenie - i możesz go nie dostać z racji, że jesteś w ciąży jeśli to jakaś praca fizyczna.

Gość a kto wam każe łykać?
Tak będziesz potrzebowała zaświadczenia. jeżeli zaczniesz pracę i między zwolnieniem obecnym a tym ciązowym będzie przerwa,czyli będziesz faktycznie pracować,to nie ma ciągłości i okres liczy się na nowo. poza tym kobieta w ciąży może być coś koło 270dni na zwolnieniu.

Gość Zaświadczenie od lekarza
medycyny pracy nie tylko jest potrzebne do nowej pracy, ale też jeśli przerwa w danej pracy (ciągle tej samej) wynosi powyżej miesiąca, czyli np. po urlopie macierzyńskim.