Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrianna z Dobrej Woli

Moje dziecko do przedszkola czy żłobka??? 2.5 roku

Polecane posty

Gdzie wyslałybyście takiego 2.5 latka do żłobka czy przedszkola? Synek ładnie mówi, będzie mieć 2.5 roku we wrześniu, nie chce sam jeść, sika do kibelka, lubi dzieci, jest nieśmialy, raczej nie będzie "przewodnikiem" w grupie...przedszkole prywatne czy żłobek, ostatnia grupa? Bo się motam...dodam, ze ma iść na 5 godzin, nawet cztery dziennie.

Gość niuniulkaiii
raczej przedszkole

/Dziekuje za opinie, jest zapisany do przedszkola ale zastanawialam sie nad zmiana na zlobek ze wzgledu na te niesmialosc, w przedszkolu sa glowie 3 latki a mimo wszystko on bedzie mlodszy od swojej wiekszosci w grupie

Gość sutnaa i nieszczesliwaaa29
moja w tym wiek unpozszla do zlobka. a dlatego ze do przedszkola przyjumua tylko dzieci ktore iukonczyly 3 lata.

nie rob z dziecka takiej sierotki, moze sie okazac ze akurat grupa w przedszkolu mu podpasuje i bedzie sie super bawił z dziecmi zapominajac o niesmialosci w grupie mojego dziecka we wrzesniu były dzieci w wieku 2,5-3,5 lat i jako grupa sa rewelacyjni, nie widac roznic miedzy tymi mlodszymi i starszymi w przedszkolu dziecko wiecej sie nauczy i bardziej rozwinie

ja bym poslala do przedszkola. starszy zaczal przedszkole jak mial 2 lata 9 miesiecy, dodam ze chodzi do grupy mieszanej (wszystkie przedzialy wiekowe razem, czyli 2 latki i 6 latki w tej samej grupie). mlodszy (jesli bedzie dobrze sie rozwijal) pojdzie na miesiac przed 2 urodzinami. mieszkam w DE i od wrzesnia w naszym przedszkolu beda przyjmowac dzieci od roku.

Gość rdxzdfghjmn
dziecko w tym wieku powinno być z matką a nie po przechowywalniach

zimowa - a co sądzisz o takiej grupie mieszanej?? 2- 6 ?

na poczatku bylam przerazona. moje male dziecko razem z 6 czy nawet 7 latkami (z przedszkola dzieci do szkoly ida, zwykle jak maja 7 lat) . syn jest bardzo wysoki, na poczatku kilka razy sie upewnialy przedszkolanki czy na pewno on jeszcze 4 lat nie ma, a on nawet 3 nie mial. jezyka nie znal ... koszmar. ale po chwili (dluzszej chwili) sie przyzwyczail. grupa mieszana? spodobala mi sie ta idea jak widzialam jak dziewczynki 6 letnie sie nim opiekuja :) przytulaly go jak byl smutny, to z nimi chodzil na dwor w parze jak wychodzili...jego ulubiona kolezanka przez pierwsze 7 miesiecy to Alina i jej siostra Adelina (blizniaczki), syn nie rozroznial ktora jest ktora i byly "dwie Aliny" :D dzieci starsze pomagaja mlodszym, ucza sie cierpliwosci, tego ze nie kazdy umie to co one, pomagaja sobie wzjemnie :) teraz moj syn pomaga mlodszym :D przyszedl niedawno maly 2-letni Noah syn go uwielbia :) pomaga mu przynosic talerzyk, albo wyciaga z wyzszej polki ksiazeczki dla niego :) zauwazylam ze odkad Noah jest Franek jest bardziej opiekunczy w stosunku do brata :) takze jak dla mnie fajny pomysl :)