Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mia94

CO ZROBIĆ ABY MAKIJAŻ BYŁ TRWAŁY

Polecane posty

Gość mia94

Witam :) mam taki mały problem...Maluje się codziennie, podkład, puder, eyeliner, tusz do rzęs ale po nie całej godzinie nawet makijaż zaczyna sie na twarzy zbierać, głownie chodzi mi o podkład i puder, który wcale nie utrwala, a momentami jest jeszcze gorzej, szczególnie na nosie, na czole i brodzie. Uzywałam już bazy pod pokład, kompletnie nie wiem juz co robic ;( nie mam też tyle pieniędzy aby kupic jakis drozszy, zazwyczaj kupuje do 20 zł niestety... :( Pomóżcie mi prosze :)

Gość drusilla
może pod podkład jakiś krem odpowiedni dla Twojej cery nakładaj. Masz prawdopodbnie cere mieszaną, więc tam twarz jest tłusta i podklad Ci się waży. Użyj kremu i będzie lepiej. Potem fluid i na koniec sypki puder ja z sypkich pudrow polecam Ci Manhattan Soft Mat Loose Powder. Nie kosztuje chyba więcej niż 20zł. Do tego jest jeszcze podkład Powder Mat Make up. Odpowiedni dla cery mieszanej.

Gość mia94
Drusilla, zawsze myślała że mam cere suchą, haha ale dziękuje bardzo będe próbować :))

Gość Dobra Passa
Mam ten sam problem i niestety żaden tanszy podkład się nie sprawdził. Sypki puder ok, ale i tak co jakis czas trzeba matowić skórę. Mieszana cera to przekleństwo :P

Gość kola551
też myślę, że masz cerę mieszaną, na pewno nie suchą. Aż tak jest źle że musisz mieć podkład na twarzy? Może źle go nakładasz, może za dużo i dlatego taki efekt po jakimś czasie. Trzeba nakładać z umiarem, lepiej za mało niż za dużo. Baza+ podkład+ puder= maska, nie jest dziwne, że zbiera się wszędzie i nie trzyma, za dużo tego. A pod podkład najlepiej krem matujący. Na podkład jakiś delikatny puder transparentny albo po prostu puder dla dzieci. I na koniec powiem tak: mając cerę mieszaną, tłustą ciężko jest zrobić makijaż tak, aby był trwały przez wiele godzin. NIestety, taki makijaż najlepiej jest odświeżać, używać bibułek matujących a na to lekkiego pudru.

Dokładnie tak,jak napisała drusilla,krem, fluid, puder sypki, tylko przed nałożeniem pudru sypkiego przyłóż do twarzy chusteczkę higieniczna, żeby zebrać nadmiar fluidu z twarzy.

Gość mia94
właśnie staram sie nie nakładac dużo podkładu, teraz w zimie czuje sie okropnie z dużą warstwą, zawsze mam uczucie ze się jakby lepie, i wole troszke więcej pudru dać. a bez źle sie czuje, mam szara twarz, do tego zawsze czerwony nos, jakies plamy, i z podkładem czuje sie pewniej sama dla siebie, z wytęsknieniem czekam na lato az będe opalona i pozbęde się tej maski, ale dziekuje bardzooo wszsytkim za rady !

Gość fajnol dziołszka
wejdz na forum wizażu dział KWC (kosmetyki wszech czasów ) i poczytaj

Gość Dobra Passa
mia! Mamy ten sam problem :D Ja również mam zawsze czerwony nos, jeszcze nie spotkałam taki podkład, który by mi go zakrył. Ostatnio zakupiłam na Asian Store krem bb missha, który jest najlepszy jaki dotąd miałam do mojej mieszanej cery. Nie świece się tak mocno (choć świecenie jest), jest trwały, kryje fajnie, choć niestety czerwonego nosa nic nie ukryje :P i nie czuć go tak na twarzy, nie tworzy maski. Polecam :)

Gość mia94
o super ! wypróbuje :)

Gość xcgnmfhj
za dużo dajesz podkładu. minimalnie, reszta puder. przyzwyczaj się do mniejzej ilości. ja polecam kamuflaż firmy jansen jako korektor, jest dobry, wydajny , kolor 04 dla średniej/bladej karnacji, nie ciemnieje. wygląda w opakowaniu na ciemny, jest w rzeczywistości normalny. Dziewczyny, nie walcie za dużo podkładu- to się potem warzy... a puder jest niezły rimmel stay matte- ladnie kryje. Poprawka w ciągu dnia i jest ok

Gość xcgnmfhj
to byla wersja tańsza. akurat na soróbę na każdą kieszeń. odradzam podkłady mac strasznie psują cerę, mimo, ze na początku wygląda bosko. potem pryszcz na pryszczu zaskórniki zamknięte

Gość gość
Na pewno warto postawić na profesjonalne kosmetyki. Dużo więcej dają niż takie tanie zamienniki. Można wybrać specjalne wersje, które utrzymują się dłużej na skórze. W ogóle jest kilka ciekawych opcji. Mnie tego nauczyłam na szkoleniu kosmetycznym Pani Aleksandra Paszek ;)

Gość gość
Najlepszy jest makijaż permanentny :)

Gość Adenka
A co do makijażu permanentnego w tym przypadku to prawda. Jak trwały makijaż to tylko taki. Inne kosmetyki to z czasem spływają itp. Wiem po sobie. Od kiedy zrobiłam makijaż permanentny ust i brwi to wgl zapomniałam co to codzienne malowanie. A właśnie robiła mi go pani Aleksandra Górecka. Fajnie się teraz prezentuje moja twarz.

Gość gość
Ja polecam np. makijaż permanentny brwi, nie martwisz się że coś się rozmaże. Ja robiłam tutaj: http://www.biotekpolska.pl/ i mogę polecić zarówno salon jak i sam makijaż. ;)