Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczeg?????????D

Dlaczego wielodzietne rodziny mają mieć tyle ulg i przywilejów ?

Polecane posty

Gość dlaczeg?????????D

Z państwowych pieniedzy :O tylko dlatego, ze mnozą sie jak nienormalni ? a kto im kaze ? I to durne gadanie, ze bez dzieci nie bedzie emerytur, smiechu warte :D emerytur i tak nie bedzie, ZUS nie ma pieniedzy. Ludzi na swiecie jest za duzo.

Gość a skąd mamy wiedzieć
no to na świecie czy w Polsce ? zdecyduj się

Gość prawiki są tutej
Rozmnożyli się jak króliki i mają roszczenia. A kościelne lobby ich popiera. Przecież polska to klerykalny kraj.

Gość dlaczeg?????????D
tu i tu wszędzie ogranicza sie przyrost naturalny

Gość dlaczeg?????????D
Fundacje w tym Billa i Melindy Gates'ów oraz Fundacja Forda walczą z nadmiernym rozmnazaniem. Nie chce zyc na swiecie gdzie mieszka iles miliardów ludzi, popieram ich w 100%, darmowa i ogolnodostepna antykoncepcja i aborcja

Tez tego nie rozumiem :o moim zdaniem w takim biednym kraju wcale nie powinno być ulg za to tylko że ktoś ma dziecko. Rozumiem np stypendia dla dzieci wybitnie zdolnych...powinna być kasa dla studentów ze wsi żeby mieli jednakowe szanse na dobre studia jak ci z miasta, bo jak na razie nie ma tu sprawiedliwości...koszt studiów dwa razy wyższy niż studenta, który moze sobie mieszkać u siebie w domu, a zarobki na wsiach są tragiczne i bezrobocie ogromne :o ale oczywiście trzeba dawać kasę na rozmnażającą sie patologię :o

Gość czyli,,,,,,,,,,
przecież byliście też dziećmi, dlaczego was boli, że dzieci będą miały łatwiejszy dostęp do dóbr kultury, pewnie zmniejszy to odsetek prostaków i będą potem mądrzejszymi ludźmi wśród których będą żyły nasze dzieci i ich dzieci ...

Gość albo_________
wielodzietni to : a) patologia, ktora nawet nie wie co to kondom b) nienormalni katolicy, ktorzy kazde bobo traktują jako dar i tworza jakies dziwne familie, tacy ludzie są dobrzy tylko dla siebie a potem wyciągają łapy po naszą kase, w niczym nie sa lepsi od politykow Skoro ktos sie decyduje na dzieci powinien miec je za co wychowac, nakarmic, wykształcic

Powiem ci że rodzice, którzy tylko patrzą jak tu sie rozmnożyć i łapnąć zasiłek mają daleko gdzieś dobra kultury i zapoznawania z nimi swojego potomstwa

Gość albo_________
czyli,,,,,,,,,, - są wazniesze potrzeby niz dopłacanie wielodzietnym do basenów i kina. Wyjscie na basen z nikogo nie zrobi kulturalnego człowieka. Place podatki i nie zycze sobie by tak rozdawano moje pieniadze. Poznałam dwie rodziny wielodzietne i sa pomyleni ,tyle w temacie :O

Gość Lajla3232
moze to okrutne co napisze ale w WIEKSZOSCI przypadkow jest sytuacja ze patologia rodzi patologie czyli maly odsetek tych "biednych" dzieci z patologicznych rodzin, nawet przy ogromnych pomocach finansowych, wyrosnie na normalnych ludzi. w wiekszosci zostana taka sama patologia jak rodzice czyli wodeczka, zagrycha i stado bachorow. patologia jest na swoj sposob cwana bo ma swiadomosc ze pladzac sie bez opamietania bedzie dostawac na kazdego bachora pieniadze, ulgi itp a wiekszosc tej kasy i tak idzie na gorzale. i dzieki temu patole zyja z zasilkow zamiast z uczciwej pracy. zyc nie umierac. i ludzie co tyraja naprawde ciezko na kawalek chleba musza ze swoich podatkow utrzymywac takich darmozjadow jebanych. ja nie jestem przeciwniczka rodzin wielodzietnych pod warunkiem ze RODZICOW STAC Z WLASNEJ KIESZENI NA WYCHOWANIE I UTRZYMANIE TEJ GROMADKI DZIECIAKOW! sama chcialabym miec gromadke dzieciakow ale nie wlasna lecz zaadoptowana z biednych krajow ale majac na to SRODKI I MIEJSCE GDZIE TE DZIECI BEDA MOGLY SIE WYCHOWYWAC. a jesli kogos nie stac to na chuj sie mnozy? bo co? bo pieniazki z panstwa ida dla meneli albo ksiadz z ambony tak nakazal? no coz...pojecie jak patologia umyslowa rowniez sie tutaj klasyfikuje..ale mnie tez to zjawisko niemilosiernie wkurwia, ze trzeba bulic kupe szmalu z podatkow na pijackie meliny i ich bachory. a patologia dobrze zna pojecie antykoncepcji ale tak jak wczesniej wspomnialam, woli sie mnozyc na potege bo ma z tego kase!

Gość czyli,,,,,,,,,,
upieram się przy tym, ze dostęp do kultury dzieci zwłaszcza tych patologicznych w przyszłosci w pewnym procencie przerwie koło patologii, uwrażliwi je na życie inne niż dotąd co będzie z korzyścią dla wszystkich...życie nie składa się tylko z kasy, są jeszcze uczucia, odczucia, dobre emocje i dobre stosunki międzyludzkie

Gość myśleć aż się nie
up

Gość :Dusmialam sie
Czyli co ty pierniczysz-znam te pomocne instytucje wielodzietnym rodzinom jak i bony koscielne...moja mam pracowala w sklepie gdzie je wydawano jako nieliczna z personelu-przeciwstawiala sie sprzedazy alkoholu i tytoiniu za nie reszta za bony u innych nie kupowala jedzenia dla swoich biednych dzieci.Osrodki Pomocy Spolecznej-gdzie mozna dostac zasilki rodzinne:Dkupa smiechu ludzie tam takie przekrety robia w bialy dzien ze o zgrozo niech cos jebnie w ten kraj i niech w koncu uczciwi ludzie beda powazani a ich dzieci beda mialy takie samo prawo do wszystkiego za darmoche jak i ich koledzyu z wielodzietnych rodzin....BO KURWA DZIECKO TO DZIECKO i nie wazne w jakiej rodzinie sie wychowuje

Gość prwi kiwi
usmialam sie- tez tak mysle, ze ci obroncy wielodzietnych i płodnosci powinni przejsc sie do MOPSu , niech popatrzą co tam sie wyprawia, potrzebujący gowno dostają bo trzeba dac patologii, ktora sie mnozy i wszystko przepija.

bo taka jest prawda-moje dziecko nie dostalo nic od panstwa poza becikowym ktore wyplaca sie wszystkim,nie moze miec zasilku rodzinnego bo przekraczaja zarobki,nie moze miec dofinansowania bo za duzo przypada na czlonka w rodzinie -nie pijemy nie palimy zyjemy skromnie majac dwoje dzieci splacamy raty za mieszkanie bo na komunalne nie mielismy szansy,nie dostaje ten kto pracuje dostaja pijaczki i kretacze .Podjezdzaja pod MOPS taksowkami bo zimna i po cholere brudzic kozaczki biale ktore kosztowaly 300 zl

a najlepsze w tym wszystkim jest jeszcze to ze wiekszosc z nich ma fikcyjne rozwody by uchodzic za matke samotnie wychowujaca gromade dzieci -no jasna krew mnie zalewa bo Ci biedni(naprawde biedni z przyczyn malozarobkowych a nie z pijanstwa i dupczenia) nic juz nie dostaja

Gość Konrad_30xs
mnie to jakos nie boli, bezdzietni powinni miec dodatkowy podatek. rodziny 2+3 powinny miec ulgi podatkowe. moze nie jakies doplaty, ale ulgi w podatkach dochodowym itp.

Gość xXPxPXxxx
Konrad_30xs- Dlaczego bezdzietni powinni miec dodatkowy podatek ? Niektorzy nie nadają sie na rodziców, po co mają rodzic a potem wychowywac psychola albo outsidera ktorego rowiesnicy nienawidza ? Ulgi tak ale tylko dla malzenstw, ewentualnie dla związkow partnerskich w przyszlosci, a nie dodatkowe obciązenia dla samotnych :O Podobnie nie rozumiem dlaczego wine za czyjes neiudacznictwo obarcza sie zamoznych ludzi i dop***ierdala podatki 50%, gra pod publike, ah ta polityka, nie ma to jak socjalizm co ? :D Pieniązki zawsze sie znajdą haha

Gość fdsrf
O jakich ulgach mówicie? Chetnie poslucham bo sama jestem samotna matka a gowno od panstwa dostaje. Mieszkam w starej przezartej grzybem kamienicy i juz mi stawy wysiadają a nawet 30tki nie mam. Miasto nie chce mi zamienic mieszkania a dla pijaczów mają

Gość mkioji
Miasto nie chce mi zamienic mieszkania rozumiem, ze dostalas mieszkanie od miasta tak?? Zajebiscie, ja mam kredyt na 30lat, a laska sie rozmnozyla i ma mieszkanie za darmo i jeszcze narzeka:O

Gość ja pierdzieleeee
jasneeeeeeeeeeeee za mało bezrobotnych, trzeba jeszcze doruchać kilka milionów następnych darmozjadów

Konrado a masz dzieci?rodzine?tak z ciekawosci pytam:D

U mnie w miescie zeby dostac od miasta mieszkanie trzeba zapisac sie w kolejce:Dnie majac dzieci nie masz szans nawet na wpis jako ostatni,ja na swoje jak dobrze by poszlo mialabym szanse za jakies 15 lat:D-obliczono w urzedzie:D

Gość dlaczeg?????????D
Chodzi o tzw. Karte Duzej Rodziny,poczytaj w google, ma je kilkadziesiąt miast i gmin w Polsce, kolejne to wprowadzają (za publiczne pieniadze bez konsultacji spolecznych), chcieli zrobic to odgórnie przez ustawe ale chyba nie wyszło.

Gość dlaczeg?????????D
zeby dostac mieszkanie pewnie bys musiala miec min 4-5 dzieci, miec wyksztalcenie podstawowe/zawodowe, byc od wielu lat bezrobotna, na pytanie dlaczego nie szukala pani pracy odpowiadasz ze wychowalas dzieci, mąz w tym czasie pracowal tu to tam ale wie Pan/Pani ,ciezko jest u nas z pracą (maz jednak na papierochy i piwsko ma). Wtedy jestes rodziną pierwszej potrzeby :D Jak takie znizki na baseny, do kina, muzeow, MPK mają pomoc wyjsc im z patologii? Wiekszosc tych dzieci i tak przejmie wzorce od rodziców, a my mamy za to zaplacic. Moze jeszcze PKP sie dolozy co ? tez lubią sie rzucac kasa na lewo i prawo, a moze LOT dolozy sie do biletow ?:D w koncu kultura musi byc, Rzym Tokio Paryz Sydney hahaha

Dokladnie jak mowisz Dlaczego:) Pani z urzedu wpadla do moich znajomych -mieli trzypokojowe mieszkanie z rodzicami i 2 siostrami,wpadli wiec bylo juz dziecko-rodzice prowadzili dzialalnosc w naszym miescie -ciezko harowali ale firma nie przynosila kokosow -Pani rzekla z usmieszkiem na twarzy"nie stac panstwa by kupic corce mieszkanie?"-zapisala na liste czekaja juz 6 lat w tym roku mlody idzie do szkoly a oni dalej w pokoju 2/3 Uwazam jedna rzecz-kazde z dzieci czy to biednego czy bogatego kosztuje-wiec jesli daja biednym powinni dawc tez bogatemu bo kurde DZIECKO TO DZIECKO -wtedy bym nie miala pretensji,bo wszyscy dostaja po rowno a nie -przekracza o 10 zł na osobe dochod i juz po zasilku i nikt nie kuma ze co z tego jak kupili mieszkanie i wiekszosc pensji idzie na kredyt bo niedoczekaja sie od panstwa

Gość Heniu
Bo społeczeństwo się specjalizuje. Jedni pracują a inni rodzą następnych, wzorowych obywateli, rasy biały murzyn. Rodzenie dzieci jest jak hodowla krów - jest opłacalne od mniej więcej pięciu sztuk. I wszyscy są zadowoleni - jedni pracują wychowując dzieci a drudzy np. budując drogi. Nikt nie musi się rozrywać pomiędzy pracą a domem.

Gość lksjasjia
jestes jedynakiem autorze tematu? bo widzisz no zdarzaja sie rodziny wielodzietne i jeden ojciec, ktory zarabia ledwo ponad tysiac, boze ma te dzieci bo na nie zasluguje, albo dlatego ze pan bog mial w planie dac dwoje tobie ale zes cham i prostak to dał biedniejszym le kochajacym i za to masz im dac kurwa pieniadze i chuj

Gość a hahah hahah
lksjasjia - nawiedzony czubek :D Ci co piszczą o płodzeniu zazwyczaj nie maja dzieci jak posłanka Pawłowicz , stara brzydka panna prowadząca jałowe zycie, brak jej kutasa w cipie widac i wali jej na łeb :D