Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczeg?????????D

Dlaczego wielodzietne rodziny mają mieć tyle ulg i przywilejów ?

Polecane posty

Gość czyli,,,,,,,,,,
byłam dzieckiem z patologicznej rodziny tzn ojciec pił a mama pracowała na czwórkę dzieci, ojciec nie pracował, nigdy nic nie dostaliśmy od państwa bo mama nigdzie o to nie prosiła...i wiem, że jest wiele takich rodzin i dobrze, że ktoś zaczyna się tym interesować i coś będzie się należeć bez żebrania dla niewinnych dzieci bo nie każdy to potrafi... dobranoc :)

Gość Czyli ale
Czyli nie o takich rodzinach tu mowa byla:)Wiekszosc to leniuchy zerujace na ulgach i darach od panstwa-Ci ktorzy naprawde sa w potrzebie nie ida bo sa zbyt dumni na dostawanie...oni chca sami cos zdzialac swoja w pocie czola praca i tu oki ale ile jest takich rodzin?wiekszosc niestety wykorzystuje panstwo ile wlezie ...nie tylko biedni bo i bogaci takze wyciskaja co sie da (mam tu na mysli 5000 na reke ale na papierze ma 1500 i idzie o zapomoge dla rodziny)wkurza mnie takie cos ...uczciwi dostaja zawsze po dupie!!!

Gość cxv sx
Bo wielodzietne rodziny, rodzą i wychowują przyszłych obywateli naszego Państwa. Mogliby siedzieć nic nie robić i być sami ze sobą, a jednak sie poświęcają i wychowują przyszłych Polaków, dają własny wkład i to porządny w rozwój kraju.

Gość Czyli ale
a jak ja mam dwoje dzieci nie mam wkladu w rozwoj panstwa?

Gość czyli,,,,,,,,,,
na pewno masz wkład, ja też mam dwoje dzieci...ale przyznaj, że z trójką i więcej było by nam ciężej w dzisiejszych czasach

Gość Czyli ale
Tak ciezej by mi bylo,wlasnie dlatego nie decyduje sie na kolejne dzieci-bo mnie na nie nie stac ...mysle ze to powinno byc glownym wyznacznikiem ilosci czlonow rodziny-rodzic dzieci tyle aby :) dac im odpowiednie warunki do rozwoju i startu to podstawowe kryterium w dzisiejszych czasach...

Gość gość
wydaje mi się, że w tej sprawie nie powinno się generalizować niemniej jednak faktem jest, że większości wielodzietnych rodzin jest ciezko. wydaje mi się, że przyznanie im specjalnych przywilejów i ulg, jak taj na dzieci http://platine.pl/ulga-na-dzieci-0-1225571.html wcale nie jest złym czy nawet krzywdzącym rozwiązaniem.

Gość gość
wiecie co?ale jestescie zawistni, kto was tak krzywdzil ze w was tyle jadu?

Gość gość
niestety, prawda jest taka, że w dużej mierze to patologia się żywi naszymi podatkami a nie prawdziwie potrzebujący. czemu ja ciężko pracując mam utrzymywać kogoś kto po pijaku narobił 10 dzieci i tak czy siak wszystko przechleje? Jaki wkład - czy moje jedno czy dwoje dzieci, które zdobędą wykształcenie i będą porządnymi ludźmi to gorszy wkład niż patologiczna 10? chyba tu nie chodzi o "ilość" a o "jakość", prawda?

Gość gość
JA PIERDU!!!! Czy tylko patologia ma więcej niż po dwoje dzieci??? Co wy za jakieś farmazony tu piszecie???? Każdy, kto ma więcej niż dwoje dzieci to patologia???? Bo jesteś sobie w stanie wszystko w życiu w 100% zaplanować? Czy jak zajdziesz w ciąże z trzecim dzieckiem to je usuniesz, bo z perspektywy lat to będzie dla ciebie "tańsze" rozwiązanie??? A co to jest za przywilej znizka na basen???