Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ileileilekopertoowoo

Ile dać w kopertę?

Polecane posty

Sytuacja wygląda następująco: moja bardzo dobra koleżanka wychodzi za kilka tygodni za mąż. Miałam iść z chłopakiem, jednak się rozstaliśmy kilka dni temu i po1. nie wiem czy iść sama, brać jakiegoś znajomego czy nie iść? po2. pracuję dopiero od 2 tygodni, wypłaty jeszcze nie mam, pierwszą mam już zaplanowaną na co wydam(oddam długi rzecz jasna) i zastanawiam się, czy 300zł to będzie za mało? Co wy byście zrobiły?

Gość miarka sie przebrała
jesli ktos zaprosił cie na wesele to przecież nie dla kasy to zrobił... możesz kupic prezent symboliczny nawet? musisz sie pokazać, że sypiesz kasą?

nie dla kasy, ale z pustymi rękoma też nie pójdę. koleżanka jest w ciąży i pieniądze bardziej jej się przydadzą niż kolejny nietrafiony prezent

Gość taktaktaktaktak1
Gdybyś nie rozstała się z chłopakiem sprawa byłaby prostsza bo złożylibyście się po połowie a jak zaprosisz jakiegoś kolegę to głupio powiedzieć żeby się dołożył więc ty musiałabyś dać jeszcze więcej. Jak idziesz sama to 250-300 zł jak najbardziej wystarczy a jakbyś szła z kimś to te 500 chociaż tez trzeba dać. Wiadomo że nie chodzi o zwrot za siebie ale są pewne sumy których nie wypada zwyczajnie dać w kopertę

Gość dziewczynanglika
u nas daja 300zl od pary w kopercie...

Gość re444e
u mnie tez daja 300 zl od pary, takze mysle, ze wystarczy.

Gość taktaktaktaktak1
Nie mogę powiedzieć że wszyscy u mnie dają powyżej 500 od pary ale mogę powiedzieć że większość tak daje. Zdarzają się koperty gdzie jest i 300 zł ale to rzadkość