Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yoriska

Czy dobrze zywie dziecko? Modyfikacje mile widziane.

Polecane posty

Gość yoriska

Syn ma niemal 7 miesiecy. Wazy 8.5 kg, mierzy 74 cm. Jest na piersi. Zjada: - 6.00 - piers - 8.00 - piers - 11.00 - 120-140 ml kaszy - pol na pol sinlac i orkiszowa lub sinlac i jaglana - 14.00 - obiad - krolik lub kurczak z ziemniakiem i warzywami - codziennie inne: buraki, kalafior, brokuly, cukinia, baklazan, kukurydza, pietruszka, szpinak. - 16.00 - piers 17.00 - deser - przetarte owoce - okolo 100 ml. Jablka, morele lub banan z kleikiem ryzowym lub kaszka kukurydziana 19.00 - piers 21.00 - piers w nocy - ze 2 razy piers. Jak to zmodyfikowac? Dawac cos jeszcze na noc? Deser na noc?

Gość yoriska
?

Gość zimowa mama
Dla mnie git. A jak z glutenem i zoltkiem?

mysle ze jest akurat :) ma dopiero 7 mies wiec niech jeszcze ciagnie tego cyca :) owoce ma warzywa ma miesko ma kaszki tez :) wiec co jeszcze mozna chciec :)

ja zawsze sie jeszcze staram zeby moje dziecie na noc zjadlo lekko ale pozywnie zeby na cala noc mu starczylo i nie palakalo z glodu :)

Gość ASka_4_87
moim zdaniem za duzo twoje dziecko je. za często karmisz. Spróbuj karmic co 3 godziny, nie częsciej

Gość yoriska
Nie dopajam, bo maly nie chce butli i pewnie pic mu sie chce, poza tym moj blad, zasypia tylko przy piersi. Gluten wprowadzam, czasem dostaje ten deser z kasza manna. Zoltka nie, alergizuje.

Gość yoriska
Nie wiem wlasnie co z ta noca, dalabym mu cos ale to juz chyba przesada bedzie aby tyle jadl...

Gość wcale nie za często jesli tak
chce dziecko, piersią karmi się na żądanie a nie na godziny, dzieci na piersi zazwyczaj nie jedzą na zapas tylko tyle ile jest im potrzebne. Uważam, że dobrze żywisz swojego malucha ale pamiętaj o połowie żółtka co drugi dzień, bo to ważne, tak samo tłuszcz do obiadu z glutenem to do końca nie jestem przekonana, podobno jak nie wprowadziło się w maksymalnie w 6 miesiącu, to trzeba poczekać i podawac po 10m.

Gość wcale nie za często jesli tak
nie doczytałam o glutenie a próbowałaś podawać żółtko?

Gość ooooo jestem jaka jestem
jaką kukurydzę podajesz do zupek? też bym chciała podawać corce, ale dostępne są tylko konserwowe:/

Gość hiuullla
yoriska Karmię niemal identycznie, tylko ja o 19 daje kaszke na noc i przez to w nocy karmie tylko raz.

ja swojego synka do 14 mies rowniez karmilam na zadanie i napewno nie bylo posilkow co 3 godziny. te stale owszem byly odstepy ale cyca mial ile chial ;) nie jest za gruby ani za chudy usypial tylko przy cycy i co :)? dstawilam bez problemu a cycoholik byl dobry. pierwsze dwie noce przespane do 5 rano kolejne jak i dzis przespane cale usypia sam tzn ja leze obok a on sie przytuli i spi i spi juz bez mojej obecnosci :) wiec nie martw sie ze je tyle cyca i ci przy nim usypia oduczy sie a piers napewno mu nie zaszkodzi i nie przytyje :) i tak jak wczesniej poprzedniczka napisala zje tyle ile uwaza sam za sluszne z tego cyca :D

Gość niuniulkai
wszystko ok tylko na noc dawaj coś pożywniejszego do jedzenia bo później że tobie się budzi