Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiurka

urlop maciezynski

Polecane posty

Gość kasiurka

Czesc mam takie pytanie ile czasu trzeba przepracowac zeby otrzymamc zasiłek maciezynski? i ile wynosi składka zdrowotna w zusie? ogolnie mam taki mały problem w tym momencie pracuje ale nie mam zadnej umowy jestem w trakcie załatwiania a zaszłąm w ciaże i nie wiem ile czasu musze oplacac sobie skladke w zusie zeby otrzymac zasiłek maciezynski. z gory dziekuje za pomoc

Gość chyba ty
Musisz mieć umowę o pracę, chyba nie ma jakiś ograniczeń, ile trzeba płacić składkę, a jeśli już to pewnie 3 miesiące starczą spokojnie.

Gość do autorki........,
trzeba miec 6 miesiecy starzu pracy niezaleznie od pracodawcow,pracowac na umowe o prace w momencie urodzenia dziecka

Gość do autorki........,
stażu oczywiscie, przepraszam:)

Gość kasiurka
tzn jestem w czasie załatwiania wiec umowe bede miała tylko ze ja potrzebuje nae zeby dostac zasiłek tak? cały etat a u mnie w pracy dziewczyny dostaja na 1/4 etatu i ja gadałam z szefem i powiedziałąm ze sama bede opłacac byle by mi dał. czyli wystarczy miec umowe 3 mieisc

Gość MNkskj
Bzdura, do urlopu macierzyńskiego nie wlicza się stażu pracy. Staż pracy min 6 miesięcy jest brany pod uwage kiedy chcesz korzystac z urlopu wychowawczego.... Staż pracy, wymiar czasu pracy,rodzaj umowy o prace nie maja zadnego znaczenia przy urlopie macierzyńskim. Kodeks pracy art 176-189. O macierzyńskim mowa w 180, a o wychowawczym 186.

Gość MNkskj
Urlop macierzyński przysługuje kobiecie z tytułu urodzenia dziecka, pozostającej w zatrudnieniu. Nieważne czy masz 1/2 etatu czu 1/1. Musisz miec umowe o pracę. Jaką, nieważne, ale umowe o prace a NIE umowe cywilno-prawną (czyli um. zlecenie, czy umowe o dzieło!!) I to jest jedyny warunek. Staż pracy nieważny.