Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska matula :)

ROZPOCZĘCIE PRACY W CIĄŻY

Polecane posty

Słuchajcie sprawa wygląda mianowicie w ten sposób, że... Jestem w ciązy, mam 21 lat i mogę rozpocząć pracę w sklepie odzieżowym. Na ogłoszeniu było napisane ze poszukują dziewczyny na umowe o prace badz studentki na umowe zlecenie. Studentka nie jestem ale fak faktem ucze sie zaczonie w szkole policealnej. Moje pytania brzmia : 1) jesli po jutrzejszej rozmowie uda mi sie zatrudnic to jakie mam szanse na umowe o prace 2) po jakim czasie moge isc na L4 ? jestem w 20 tygodniu ciazy

Gość c dscwdcxwxc
za wczesnie gdybasz, najpierw dostan te prace

Gość a czy ty wiesz cokolwiek
na temat prawa pracy? wiesz jakie trzeba spełnic warunki żeby dostać macierzyński?

i czy musze informowac pracodawce o tym ze jestem w ciazy ? bo nigdzie nie jest napisane ze to jest w moim obowiazku wrecz przeciwnie bo gdyby mnie nie przyjal wiedzac ze jestem w ciazy to moge podac go o dyskryminacje ciezarnych

Gość ulica...
proszę cię, pracodawca chce mieć pracownika, a nie na drugi dzień dostać zwolnienie z powodu ciąży. mam nadzieje, że nikt cie nie zatrudni..!

Gość a czy ty wiesz cokolwiek
marne provo

pytam po jakim czasei moge isc na zwolnienie a nie ze pojde na zwolnienie na drugi dzien !

O dyskryminacje go nie oskarzysz bo nie ma obowiazku cie zatrudnic na wiadomosc,ze jestes w ciazy I moze mialabys jakas szanse,gdybys udowodnila,ze tylko Ty z kandydatow sie nadawalas na to stanowisko a nie zostalas zatrudniona tylko dlatego ze jestes w ciazy a to raczej nie jest realne.dziewczyno,nie kombinuj.mam nadzieje,ze nie dostaniesz tej pracy bo to jest zwykle dranstwo

Gość Henrjetttaa
w 20 tygodniu ciąży chcesz rozpoczynać pracę? Weź się obudź dziewczynko. Zakładając, że nie widać po Tobie ciąży (tak pewnie jest skoro zakładasz taki temat) to o ile Cię w ogóle przyjmą, dostaniesz na początek przy dobrych wiatrach umowę na okres próbny - zazwyczaj 3 miesiące. Dopiero potem umowa na czas określony. I to te nie jest tak, że jutro idziesz na rozmowę i już podpisujesz umowę - zazwyczaj tak się dzieje po jakimś czasie, jak Cię wybadają czy się nadajesz i czy przypadkiem nie jesteś w ciąży :P Na okresie próbnym nic Ci się nie należy. Na umowę zlecenie też nie.

orientuje sie ktos jak to wszystko wyglada?

wiem ze jesli umowa jest na czas nieokreslony/okres probny itd powyzej 1 miesiaca to po 3 miesiacu ciazy pracodawca ma obowiazek przedlyzc mi umowe do dnia porodu

up

Gość ooooo jestem jaka jestem
musisz mieć 3 mc odprowadzanych składek do zusu co najmniej czyli musisz 3 mc przepracować jest jedynie możliwość, że jak pracodawca zobaczy że rośnie Ci brzuszek nie będzie mógł Cie zwolnić, ale żeby dostać L4 musisz przepracować co najmniej te 3 mc wiem, bo moja znajoma miała podobną sytuację jak Ty.

Gość guuyefbeiugfiuzguezgfg
21 lat i tak zmarnowac swoje zycie? dziecko, spojrz w lusterko i sie ze soba pozegnaja nie na kafe siedzisz

Gość ale nie musi jeżeli
w momencie przyjęcia do pracy jesteś w 20 tygodniu ciąży

Gość guuyefbeiugfiuzguezgfg
matko tak se zrypac zycie

ale 3 miesiace u tego pracodawcy czy ogolnie 3 miesiace ?

wczesnije pracowalam ale jak wszedzie tylko w oparciu o umowe zlecenie :/ a skoro panstwo nie potrafi mlodym ludziom zapewnic startu w formie miejsc pracy no to w jakis sposob trzeba wykorzytac to panstwo

Gość zwariowałaś chyba dziewcze
to chyba prowokacja bo nie wierze, że sa na świecie takie idiotki. Ty masz zostac matką? masakra jakaś. Biedne te Twoje dziecko będzie mając takiego głupiutkiego rodzica.

a wiec ? ktos jeszcze sie wypowie jak to z zusem wyglada ?

zadna prowokacja pytam powaznie po jakim czasie moge isc na L4. szukam pracy bo przydaloby sie pare groszy a ze bardzo dobrze sie czuje to dlaczego mam nie pracowac ?

Gość zwariowałaś chyba dziewcze
jestes psychiczna. Jak dostaniesz prace to chcesz iśc na zwolnienie i wkopać praodawce w to, że będzie musiał szukac nowego pracownika. a jeżeli Cie nie zatrudni to "możesz go oskarżyć o dyskryminację" obym nigdy nie spotkała na swojej drodze takiego psychola jak Ty

widze ze sie niczego nie dowiem.. pozdrawiam

Gość hmmmmmm ????
na badaniach tak wyjdzie ze jestes w ciąży

Gość zebys mogla dostac
Umowe jakakolwiek o prace to musisz przyniesc zasw od lekarza że jestes zdolna do pracy ( widac że nigdy nie pracowalas :o ) nikt Ci nie wypisze niewiadomo jak dlugiej zdolnosci w tak zaawansowanej już ciąży :) do tego nawet gdybys dostala umowe na 3 msc to i tak nie musi Ci jej pracodawca przedluzac do dnia porodu ( okres probny ) a Ty nie dostaniesz zadnych pieniedzy z zusu jeśli nie będziesz zatrudniona min 3 pelne miesiace :) nic z tego malutka :)

Gość zebys mogla dostac
Swoja droga masz 21 lat, jestes w 20 tc , nie masz zadnego doswiadczenia zawodowego ( zadnej umowy o prace) masz swiadomosc braku perspektyw? I to nie wina panstwa... Wspolczuje :o

PRACOWAŁAM WCZEŚNIEJ ALE W OPARCIU O UMOWĘ ZLECENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

up

znalazlam cos takiego czyli ze jednak moge isc normlanie do pracy