Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadia12136

Sytuacja rodzinna

Polecane posty

Gość Nadia12136

Witam, mam pewien problem, którym chciałabym się podzielić i poprosić o radę bo moja psychika już siada. Mam 17 lat. Moi rodzice są po rozwodzie i mieszkam z mama i jej partnerem (uznajmy ze będzie się on nazywał X) od 5 lat. Na początku był miły ale później zaczęły się schody . Zaczął się czepiac o drobnostki , zawsze wszystko leciało na mnie, że to ja śmiece , że to ja zepsułam no praktycznie wszystko. X jest tylko dobry jak coś chce. Już wiele razy mnie wyzywał od lafirynd, pojebany** itd. Dla mojej mamy i siostry jest ok, kocha je i szanuje. Kłóce się z nim zawsze ale ostatnim razem zaczął mnie szarpać , uderzał moja głową o ścianę. Moja matka no ... zaopatrzona w niego jak w obrazek , czasem mnie broni no ale ... częściej to mi mówi że jestem gówniarą itp. Ja już nie wytrzymuje . X śni mi się po nocach jak np . spycha mnie do wisły albo wbija nóż w serce. Za rok mam się wyprowadzić do chłopaka ktory mnie kocha i wspiera ale już tu nie wytrzymuje . załamuje się . pomóżcie bo już nie wiem co mam robić

Gość master xx
najlepiej zrobisz jak wezmiesz sie do nauki

Gość rtrtrtttrty
wytrzymaj jakos ten rok

Gość jesteś w trudnym wieku
zastanów się czy nie dajesz powodów do nerwowej reakcji ojczyma

Gość rtrtrtttrty
..

Gość Nadia12136
Co tu nauka ma do rzeczy? jestem w technikum i dobrze mi idzie, natomiast nie daje powodow bo nawet sie do niego nie odzywam