Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanowiło mnie to trochę...

zgadzacie się z tym?

Polecane posty

Cnota to przeżytek Jedną z ciekawostek świadczących o zmianach społecznych okazało się podejście do zagadnienia cnoty. W 1939 roku była ona ceniona wyżej niż inteligencja, a w 2008 roku znalazła się na ostatnim miejscu. Może to wynikać z tego, że współcześnie jesteśmy bardziej wyzwoleni seksualnie, rozumiemy wzajemne potrzeby i nie przeszkadza nam to, że nasz partner miał wcześniejsze doświadczenia seksualne. Marek (lat 37): Prawo pierwszej nocy to chyba minęło wraz ze średniowieczem. Jeśli już rozważamy jakąkolwiek wartość "cnoty", to chyba tylko w znaczeniu nieskalania brudem tego świata: cynizmem, cwaniactwem, złodziejstwem. Kobiety boją się pieniędzy Mężczyźni żyją pod presją Dziewictwo już nie jest w cenie. Wręcz jest tak samo mało istotne jak polityka w życiu prywatnym. Dla mężczyzn nie ma znaczenia, jakie poglądy polityczne ma kandydatka na partnerkę. Posiadanie podobnych poglądów na sprawy polityki nie jest konieczne do budowania związku. Tomek (lat 21): Sam nie mam ustalonych poglądów politycznych i polityką się nie interesuję, więc nie mogę tego wymagać od kobiety, z którą bym był.

Co kraj to obyczaj. Dążyć do obiektywizmu kosztem wszystkiego albo siać anarchię. W Pakistanie np grają w piłkę ludzką głową i wydają 10 latki za mąż i nikt nie ma nic przeciwko.

łudziłam się, że to się liczy ;]

Gość hfbehurjfvebwjuruhbv
w 193-ktoryms tam kobieta sluzyla glownie do zaspakajania potrzeb mezczyzny i do prokreacji oraz do prac domowych. Do tego nie potrzebna byla inteligencja.

Gość Safiraa
Aleksander- na tym foto w stopce to ty ? jakiej jesteś narodowości? kurdyjskiej ? :)

Gość impassobile!
tak zgadzam się ze wszystkim

Gość impassobile!
a wiecie że anglicy są ciemni

Gość takie tyłki
wszystkie kobiety rodzą sie cnotkami. Co za debil śmie twierdzić, że cnota to przeżytek? A co ma piernik do wiatraka?

to nie przezytek a prawa natury, dziewczyna rodzi się niewinną, a że to już niemodne to inna sprawa

Gość takie tyłki
to znaczy fikołek, ze dziewczę dopiero co urodzone jest niemodne?

niemodne jest być dzieckiem, niemodne jest być niedoświadczoną etc. niewinna jak dziecko - to miałam na myśli

fiku - czyli molestowane dzieci zupełnie tracą swoją niewinność? Chodzi mi tylko o to, że to używanie określenia "niewinność" w odniesieniu do dziewictwa jest uwłaczające, sugeruje, że seks jest czymś złym, przez co należy czuć się winnym, gorszej kategorii.

fiku - czyli jeszcze gorzej...zwłaszcza dla tych których do seksu zmuszano.

moor, nei uwazam braku neiwinnosci za co s złego, ale takei dzieci są jej pozbawione w pewnym sensie

Gość takie tyłki
jeśli ktoś twierdzi, że niemodne jest być dzieckiem powinien leczyć sie na nogi.

Gość takie tyłki
z dzieictwa dworują sobie takie młode faceciki, którym sterczą kutasiki i chcą walić wszystkie wokoło, walić dosłownie, bo inaczej nie potrafią. więc krzyczą w kółko, że cnota to przezytek, a niektóre wierzą i dają się jak qrwy posuwać na imprezach i pod śmietnikami. to ma byc moda niby?

niewinność jest przeciwieństwem bycia czegoś winnym, a samo określenie wiąże się z przekonaniem, że im jesteśmy starsi tym bardziej "zepsuci" i nadszarpnięci paskudnymi rzeczami jakie dzieją się na świecie, więc jest to wyjątkowo negatywne słowo.

Gość takie tyłki
naprwdę ta dorastajaca męska młodzież, jedynymi kobietami jakie cenią są qrwiące się szmaty?