Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otrivinek

otrivin dla dorosłych w ciąży:muszę!

Polecane posty

Gość otrivinek

jestem w 37 tygodniu ciązy i dopadł mnie taki katar że się dusze po prostu. nos mam zatkany w taki sposób że nawet "gram" powietrza nie jest w stanie się tam zmieścić. a ja ustami nie umiem oddychać i ryczę praiwe już:( jedyny ratunek to otrivin ale ten dla dorosłych bo dla dzieci nie działa. wiem że przedawkowanie może być groźne dla dziecka więc psikam tylko raz rano i raz na noc. a i tak już koło 14-tej się duszę. srosuję go już 5 dzień. mam pytanie do dziewczyn któe go też stosowały: stosowałyście go częściej niż dwa razy na dobę? bo ja chyba zwariuję jak tak dalej będzie:(

Gość a probowalam soli fizjologiczn
ej ?

Gość otrivinek
próbowałam ale sól tylko nawilża. czytałam wiele wątków na temat otrivinu i wiem że piszę w ulotce że nie stosować w ciązy, ale dziewczyny brały tylko bardzo z umiarem. ja własnie o ten jmiar: czy 3 razy to już nie będzie umiar?

ostatnio przy tragicznym katarze, chorych zatokach, syt patowej doslownie bo oddychac wcale nie moglam pomagaly mi inhalacje. na zmiane robilam z cebuli i czosnku. 1 cebule pokroj i wloz do szklanki przykryj szczelnie dlonmi szklanke na ksztalt lejka, nos w dziure i wdychaj. zapewniam ze po chwili bedziesz plakac a nos sie odetka! czosnek przeciskam przez wyciskacz (albo kroje drobniutko) wkladam w gaze, zwiazuje, powstaje taki maly tamponik, przykladam pod sam nos. jedna dziurke zatykam druga wdycham baaaardzo mocno. po chwili nos sie odtyka. mozesz plukac nos sola fizjologiczna. tez ladnie odtyka.

sprobuj tak bo lekow tego typu nie powinno sie stoowac dluzej niz 3-5 dni! bo bardzo wysuszaja sluzowke, potem obrzek powstaje i kolo sie zamyka. a sol nie tylko nawilza! ale nie dawaj 1 kropelki bo to nic nie da. 5 ml to ja do 1 dziurki na raz lalam, chwile z tym lezalam, potem wydmuchac nos i od poczatku. tak dlugo az poczujesz ulge.

Gość otrivinek
zimowa mama kurcze dzięki wielkie za rady z tą cebulą!!! z rana napewno wypróbuję bo teraz to już otrivin mam i oddycham

wez sobie teraz tez powdychaj! nie tylko odbokowuje nos ale opary pomagaja zniszczyc bakterie i wirusy. a jak nie to inhalacje ziolowe. garnek, woda, wlacz kuchenke, do gara wsyp sol, 3 torebki rumianku, szalwii, majeranek jak sie zagotuje recznik na glowe i wdychaj!

Gość solejka32
kup euphorbium w aptece-to sa homeopatyczne krople w sprayu, katar ci minie od reki, troche drogie sa bo ok 30 zł ale warto

Gość euphorbium u mnie zupełnie do
u mnie również pomógł tylko otrivin. tyle że ja niestety nie dałam rady stosować tylko dwa razy na dobę. u mnie były to 4 razy na dobę. bałam się czy z dzieckiem wszystko ok, ale na szczęscie nic mu nie jest. rozmawiałam z moją ginekolog i ona powiedziała że te 4 razy to trochę dużo i lepiej jakbym ograniczyła bardziej ale ja nie umiałam. nie zrozumie tego nikt kto nie miał tak zatkanego nosa:( myślałam że do głowy dostanę:(