Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Choroba dopadla

Ja pomoc na tym stadium?

Polecane posty

Gość halooooooooooooo
czytalam, ze są takie tabletki dla dzieci takze, z bardzo wysoka zawartosia witaminy C, ktora jey uwalaniana stopniowo i bardzo pomagaja na pierwsze obajwy czegos, Musialabys zapytac w aptece Inhalatora nie mam, ale tez slyszalam ze bardzo pomocny

Gość matylda 213
potępiam tych którzy anonimowo obrażają, ale wkurza mnie to, ze dostajesz odpowiedź i nie możesz już reszty sobie poszukać

Gość Choroba dopadla
napisałam kilka razy ze interesują mnie również opinie na temat tych masci których używacie czy faktycznie pomagają?

Gość matylda 213
tak pomagają. polecam też inhalację

Gość Choroba dopadla
dziekuje wam.

Gość kamkaaBa
Na noc wit C, wapno jest bardzo dobre, posmaruj klatkę piersiową pulmexem, maść majerankowa pod nos, kosztuje chyba 2 zł. A z tym ubieraniem przesadzasz - my mamy w sypialni góra 20 stopni i też dwulatka, ubieram go w cienką piżamkę, bez żadnych body czy koszulek i skarpetek, a i tak się w nocy odkrywa bo nie lubi spać przykryty, a zdrów jak ryba.

Gość kamkaaBa
wapno jest bardzo dobre przy katarze, ostatnio (kiedy to było? ;) _ jak mały miał katar dawałam właśnie wapno, wit c i po 3 dniach katar się już kończył

Gość mikailo
prinessiaofpersia- usmialam sie, czytajac Twoj post. Lipomal to sobie mozesz w doope wsadzic, a nie dziecku podawac. Poczytaj najpierw sklad. A potem doradzaj zwykle herbatki z lipy, ty oszolomie.

Gość Choroba dopadla
wysle jutro po meza po wapno i masc majerankowa .Pulmex jest mascia rozgrzewajaca?

Gość Choroba dopadla
a gdy pokawi się kaszel oczywiście dam syrop.Ale gdy juz kaszel się pojawi idziecie od razu do lekarza czy czekacie kilka dni?Moze zadaje według was idiotyczne pytania ale moje dziecko było tylko raz w zyciu chore,ale od razu dostalo zaplenie krtni,leczyylam tak jak teraz sola morska,kropelkami nasivin na noc ,rumianek,a gdy pojawil się kaszel i goraczka powyżej 38 dawałam syropy i po dwóch dniach od przyjścia kaszlu dziecko zaczelo się dusic i okazało się ze nabylo zapalenie krtani.Jakos obylo się bez szpitala ale syn był kluty ponad tydzień czasu :( A używam zwykłych metod by dziecko nie chorowalo tzn często spacerujemy,dwa razy dziennie wietrze mieszkanie,tran,duzo warzyw,owocow,wiekszosc z ogrodka sąsiada i babci,na zime je mroze,co dwa dni gotuje kompot z mrozonych sliwek i wisni.,czesto jadamy ryby,kroliki,gesi,kaczki.

Gość ale bym ci
moja mała ma rok, aktualnie zakatarzona, pulmex 2 razy dziennie na plecy i klatkę piersiową , krople nasivin 2x dziennie , temp w mieszkaniu 18 st w nocy 16 st, śpi odkryta tylko w pajacyku bez stopek, nie unikam kąpieli, jeden dzień wanna, na drugi tylko prysznic, ( tylko czekam aż skończy 2.5 roku żeby normalnie z katarem walczyć :) ) U was możesz jeszcze na wilgotny ręcznik położony na kaloryferze , nakropić inhanol, maścią majerankową pod nosem posmarować , i nie dawać ibuprofenu jeżeli dziecko nie ma gorączki to tyle :)

Gość Choroba dopadła
18 stopni w dzień 16 w nocy?Chyba bym zamarzla.Ja mam 23 w dzień i chodze w gubym swetrze bo mi zimno.Dziecko oczywiście słabiej ubieram tzn cienka koszulka z długim rękawkiem i rajtuski.

Gość Choroba dopadła
co to znaczy normalnie walczy c zkatarem?Dlaczeo o 2,5 roku zycia?

Gość ale bym ci
bo dopiero wtedy można dać Sinupret :) im chłodniej w domu tym lepiej dla nosa, Ty jesteś zimorodek, a dziecko się męczy , masz w domu przyprawy ziołowe : rozmaryn, tymianek, majeranek? wsyp do garnuszka po łyżeczce i zagotuj, postaw w pokoju dziecka tak żeby nie dosięgnęło , niech sobie paruje , też inhalacja

Gość zimowa mama
Pulmex baby to masc rozgrzewajaca,cos jak vicks,ale dla dzieci. Masc majerankowa pod nos tez nie zaszkodzi. Jak maluch zacznie kaszlec to ja jednak pojawilabym sie u lekarza zeby go osluchac. W razie czego da cos lagodnego i moze zahamuje infekcje w zarodku. I obedzie sie bez antybiotyku.

Gość lookoflooks
wlozylas dziecku body z długim rekawem i na to pizame i do tego ciepłe skarpetki????????????????????????????????? ŻE CO??????????